DAĞCILIKDERNEK HABERLERİ

Zirve Dağcılık Spor Kulübü, Tarih Kokulu Birgi Köyü’nde

Turgutlu Zirve Dağcılık Spor Kulübü, bu haftaki etkinliğinde Ödemiş’in tarih kokan turistik köyü Birgi’yi ziyaret etti. Patika yolu kullanarak köye ulaşan ekip, çiçek kokuları eşliğinde vadiye vardı.

Etkinliğin Detayları

Zirve Dağcılık Spor Kulübü üyeleri, Birgi’deki faaliyetlerini gazetemize anlattı. Zirve Dağcılık’tan yapılan açıklamada şunlara yer verildi:

“Bu hafta güzel İzmir’in güzel ilçelerinden Ödemiş’in tarih kokan turistik köyü Birgi’ye gittik. 19 Mayıs Pazar günü sabah 07.30’da her zamanki toplanma yerimizde toplanıp harekete geçtik. İlk olarak Gölcük Mahallesi’ne gittik ve göl kenarındaki kahvede yanımızda getirdiklerimizle kahvaltımızı yaptık. Kahvaltıdan sonra araçla Ödemiş Birgi Köyü’ne doğru devam ettik. Köye 5-6 km kala Kemer bölgesinde araçlarımızdan inerek köye giden patikayı takip ettik. Patika ile çiçek kokusu eşliğinde Birgi köyüne ulaşan vadiye indik. İki saatlik yürüyüşün ardından Birgi’ye ulaştık ve burada 3 saatlik serbest zaman ve öğle yemeği molası verdik. Mola süresince köydeki tarihi evlerle Çakırağa Konağı’nı ziyaret ettik ve yöresel lezzetlerin tadına vardık. Moladan sonra da aracımıza binip dönüş yoluna koyulduk. Faaliyeti sorunsuz bitirmemizde emeği olan rehber Engin Hergün, faaliyet sorumlusu Ebru Ilıman, Murat Kaya, Yalçın Kart ve Canan Varış’a, faaliyete katılım sağlayan tüm sporcularımıza çok teşekkür ediyoruz. Bir sonraki parkurumuzu öğrenmek için Turgutlu Zirve Dağcılık Sosyal Medya hesaplarımızı takip edebilirsiniz. Doğanın birleştirici gücünde sizleri de aramızda görmek isteriz. Sevgilerimizle…”

Birgi Köyü Ziyareti

Faaliyet boyunca tarihi evler ve Çakırağa Konağı’nı ziyaret eden ve yöresel lezzetleri tadan sporcular, bir etkinliği daha sorunsuz bitirmenin mutluluğunu yaşadı. İki saatlik yürüyüşün ardından Birgi’ye ulaşan ekip, burada üç saatlik serbest zaman ve öğle yemeği molası verdi. Bu molada köydeki tarihi evleri gezip, Çakırağa Konağı’nı ziyaret ettiler ve yöresel lezzetlerin tadına vardılar.

Katılım ve Teşekkür

Zirve Dağcılık Spor Kulübü, etkinliğin sorunsuz geçmesinde emeği geçen rehber ve sorumlu kişilere teşekkür ederek, katılımcılara da minnettarlıklarını iletti. Kulüp, doğanın birleştirici gücüyle daha fazla insanı aralarına katılmaya davet etti ve bir sonraki parkuru öğrenmek için sosyal medya hesaplarının takip edilmesi gerektiğini belirtti.

Bu etkinlik, katılımcıların hem doğayla iç içe vakit geçirmelerini sağladı hem de tarih ve kültürle dolu bir deneyim yaşamalarına imkan tanıdı. Zirve Dağcılık Spor Kulübü, doğa yürüyüşleri ve kültürel gezilerle üyelerine unutulmaz anlar yaşatmaya devam ediyor.

Kaynak: https://www.turgutluyanki.com/zirve-dagcilik-spor-kulubu-tarih-kokan-birgi-koyu-ndeydi/76427/

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu