DOĞA SPORLARIKIŞ SPORLARI

Uludağ, Bu Kez Kiraz Çiçekleriyle Beyaza Büründü!

Uludağ, Türkiye’nin önemli kış sporları merkezlerinden biri olarak biliniyor. Ancak, kayak sezonunun ardından bile doğanın güzelliğini sergilemeye devam ediyor. Kiraz ağaçlarının çiçek açmasıyla birlikte Uludağ, yeniden beyaza büründü.

Uludağ, Türkiye’nin ilk ve en büyük kış ve doğa sporları merkezi olmasının yanı sıra birçok endemik bitki türüne ev sahipliği yapıyor. Toplamda 171 endemik bitki türü bulunan Uludağ, kayak sezonu sonrası da doğal güzellikleriyle göz kamaştırıyor.

Kış aylarında “beyaz cennet” olarak anılan Uludağ, ilkbaharda kiraz ağaçlarının çiçek açmasıyla birlikte tekrar beyaza bürünüyor. Bu manzara, ziyaretçiler tarafından “Beyaz Cennet’in çiçeklerle süslenmiş gelinliği” olarak adlandırılıyor.

Kırsal Bağlı Mahallesi’nde çiftçilik yapan Süleyman Güngör, doğanın 4 mevsim boyunca farklı renkler sergilediğini vurgulayarak, kışın karla kaplanan Uludağ’ın ardından ilkbaharda kiraz çiçeklerinin açmasıyla tekrar beyazlaştığını ifade etti. Güngör, bu güzelliği izlemek için özel olarak gelen ziyaretçilerin olduğunu belirtti.

Kaynak: https://www.dha.com.tr/foto-galeri/uludag-bu-kez-kiraz-cicekleriyle-beyaza-burundu-2424739/8

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu