Yerli Çekme Karavan Üreticilerine Eleştiriler

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan pasolvon Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 1,186
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 309,098


Çekme karavan konusunda verdiğiniz cevaplar için teşekkür ederim. Planımı şimdilik askıya aldım. Az parayla çok iş olmuyormuş maalesef. Nerede okudum bilmiyorum ama yazmak istiyorum. Bu dünyada pahalı diye birşey yokmuş. Sadece bize pahalı gelen şeyler bizim için üretilmemişmiş. O yüzden çekme karavan planımı bir müddet erteliyorum. Güvenlik konusu yapacağımız tatilden daha önemli sonuçta.
 

Bu videodaki bilgiler yanıltıcı. Keşke uzmanlık alanı olunmayan konularda Youtube aşkına teknik konularda böyle yanlış bilgiler vermeseler.


220 volt buzdolabına 12 volt kompresör takıldığında hiç bir güvenlik tedbiri yok demiş.
Ters akım koruması var.
Akü koruma var ( 10.5 volta indiğinde kompresör kendini kapatır). Aküyü sömürmez.
Termostat zaten var.
Tek handikap 220 volt r600 gazla çalışan dolaba 12volt r134 gazlı kompresör takılmak zorunda onda da iyileştirme yapılabiliyor.
Yani 220 volt r134 gazlı buzdolabına, 12 volt r134 gazlı kompresör takmanın hiçbir sakıncası yok.


220 volt buzdolabını da çok abartmış.
220 voltta 0.50 amper çekse 110 watt yapar, buda 12 voltta 9 amper demek o değerleri nasıl uydurdu ben anlamadım. Kaldı ki 220 kompresörde soğuttukça çektiği amperin düşmesi diye bir şey yoktur. Sabit çalışması için tasarlanmış bir sistemdir. Bir de garantiden bahsetmiş arıza durumunda karavanla servise gitsin yada karavana servis çağırsın bakalım garanti kalmış mı? Ancak dolabı evine götürüp sonra servis çağırırsa garantiden faydalanır.

Kendini bunu kullanmaya öyle inandırmış ki, izleyenlere de yanlış bilgiler vermiş.
Merhaba bu yazacağım şey @ilker 72 beyin yazmış olduğu bilgilere yönelik de bir cevap niteliğinde olduğu için cevap şeklinde paylaşmak istedim.
Daha önce youtube üzerinde Mert beyin kanalında yapılan buzdolabı seçim testi ve değerlendirmelerini paylaşmıştım, Mert bey 12 volt dönüştürülmüş buzdolabı için bir test yapmış linkini paylaşmak ve değerlendirmelerinizi almak istedim.
Videonun sonunda Voltaj koruması konusunda da bir test yapılmış.

Video: https://youtu.be/bTmVYwO8_f8
 




O kadar test yapıyor amma ekovatın kapanma voltajının ayarlanabilir olduğunda tek kelime etmiyor.
Minimum çalışma voltajı zaten bu daha aşağıda ayarlama imkanı yok demiş. Kurşun asit standart aküler için bir risk var, anladığım kadarıyla agm ve jel aküler için bir sorun teşkil etmiyor.
 

!2 volt doğru akımla yani akü ,le çalışacak buzdolabı motorlarının çalışabilmesi için özel bu iş için yapılmış bir elektronik devre kartı vardır. Bu kartın üstünde bir kaç ayar vardır .Bunlardan bir tanesi de dolaba giriş voltajı yani besleyen akünün voltajı en az ne kadar olmalı ayarıdır. Bu ayarı doğru yaparak yani söz gelimi akü voltajı 11 volt olunca artık dolap çalışmasın akümü öldürmeyeyim diyebilirsiniz. Videoda bu ayarın varlığından bile bahsetmiyor bırak bahsetmeyi böyle bir ayarın olduğunu bile bilmiyor. Ben bu detayı izah ettim
 

Çekme karavan konusunda verdiğiniz cevaplar için teşekkür ederim. Planımı şimdilik askıya aldım. Az parayla çok iş olmuyormuş maalesef. Nerede okudum bilmiyorum ama yazmak istiyorum. Bu dünyada pahalı diye birşey yokmuş. Sadece bize pahalı gelen şeyler bizim için üretilmemişmiş. O yüzden çekme karavan planımı bir müddet erteliyorum. Güvenlik konusu yapacağımız tatilden daha önemli sonuçta.
Gemileri bu kadar çabuk yakmayın bence. Gayet güvenilir ve ekonomik yerli ureticilerimiz de var. Forumdaki konulardan ve bu konudan ulaşabilirsiniz bu firmalara.
 

Merhaba,

Yeni çıkan Tosbiq karavan konusunda bilgisi olan var mı ? Görüntü güzel ama diğer özellikleri nasıl acaba. Bilgisi ve tecrübesi olan arkadaşlar yazarsa çok memun olurum.
 

Merhaba,

Yeni çıkan Tosbiq karavan konusunda bilgisi olan var mı ? Görüntü güzel ama diğer özellikleri nasıl acaba. Bilgisi ve tecrübesi olan arkadaşlar yazarsa çok memun olurum.
IMG 20210304 WA0000


Siz yazınca haberdar oldum. Ekim ayında Facebook sayfası açılmış. Alıp kullanıp detaylı video çeken yok. Caretta Uncle ve diğer bir çok yerli karavanın kullandığı planı kullanmışlar. Opsiyon listesine ulaşamadım. İşçilik kalitesi ve ticari duruşları güven verirse neden olmasın diyorum.

Yerlileri gezip en son Avrupa karavanlar için birikim yapmaya karar vermiştim. Gidip incelersem elimden geldiğince yazarım.

Edit: Fiyatlara KDV dahil değilmiş. Opsiyonlarla (ön cam, sineklik, güneş paneli, webasto, ısıtıcı vb.) yüz bini buluyor.
 
Son düzenleme:



Uzun zamandır eleştiri yazısı yazmıyordum. Şu konuya uzunca bir güney bombe eleştirisi yazdım.

 

Aklım almıyor
Ya bizim aklımızla dalga geçiyorlar yada yerli üreticilerden karavan almayın demeye getiriyorlar.
Ya Allah aşkına www.sahibinden.com adresinde satılık karavan var Sahibi 170.000 TL fiyat yazmış.(Sanırım Firma sahibi) Hem de 750 Kg altı diyor. Belki haklı. maliyeti o dur . Ama kimse de kusura bakmasın o fiyata yerli bir karavan alacağıma hem daha ucuza hem de daha estetik ithal karavan alırım kimse kusura bakmasın

Weinsberg 390 QD Agus Edition / Agus Karavan
Bürstner Permio Life 430 TS | U CARAVAN | Bürstner Türkiye
 
Son düzenleme:


Yerli çekme karavan üreticileri kudurmuş, ithal karavan parasına satmaya çalışıyorlar
Hele ortiz diye bir marka var
Kalitesiz,zevksiz, fiyatları Avrupa karavanlar düzeyinde
Kafayı yemiş olmalılar
Bu tür yerli karavanlara 100-120 bin tl veren varsa bence akıl sağlığı yerinde değildir
Bir de 10 bin TL'ye satılan konteynerlere 2 teker takmışlar,Tiny house diye 150 bin TL'ye satmaya çalışıyorlar
Bir de NK karavan var,alanlar bin pişman,her yerde şikayet duyuyorum bu firmadan,onlar bile 60-80 bin arasında tuturabildiğine satmaya çalışıyorlar
Bilinçsiz olan ve ilk defa karavan alacak kişiler bunlara yöneliyor ve canları acıyor sonra
50 bin lira gibi bir bütceniz varsa Güney bombe öneririm
yüz bin bütçeniz varsa sakın yerli karavan almayın
50 bin daha bulup, buluşturun ithal karavan alın
 

Benim gördüğüm bir gariplik daha var o da opsiyon fiyatları. Webasto, truma ısıtıcı, karavan camı, karavan evye ve ocak gibi opsiyonlarda internetten baktığımda gördüğüm fiyatların 2 katını görüyorum. İnternette alışveriş sitelerinde gördüğüm rakamlar ne kadar doğru emin değilim ama hepsinin yanlış alma ihtimali bana biraz zayıf geliyor. Örneğin hemen hemen her markanın taktığı yerli gazlı şofbenin internetteki fiyatları 3000 TL civarındayken firmalardan aldığım opsiyon fiyatları 5000-6000 civarında. Hadi şofbenin montaj maliyeti var. Karavan camı için de fark görüyorum. Bilmiyorum fiyat politikaları bana mantıklı gelmiyor o yüzden sıfır karavan almaktan geri duruyorum şimdilik 2. elde makul fiyatlara bakmaya başladım.
 



Yerli karavan almayı millilik olarak görüp almak isteyenleri anlarım ama yerli üreticilerin fiyatlarını şişirip ithal fiyatın da üstünde satmalarına anlam veremiyorum.
Evet bahsettiğiniz ekstra donanımları bende incelemiş ve yerli üreticinin bu extra donanımlara nerdeyse 2 kat fiyat verdiklerini gördüm o nedenle kesinlikle karavan alacak arkadaşlara ithal karavanı öneririm .Evet ekonomik sıkıntı var Euro belli değil ama en azından yolunacak kaz değiliz.Şu anda en beğendiğim yerli karavan üreticilerden White Pigeon bile 5.25 karavanı 92.5 +KDV yapmış extraları ekle 180.000 TL Bu fiyata 20-30 daha ekleyip Bürstner 460TS modeli alınabilir diye düşünüyorum.
 

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,383
Mesajlar
1,517,440
Kayıtlı Üye Sayımız
172,041
Kaydolan Son Üyemiz
İsmail.s

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR



Geri
Üst