Yeni Kedi Sahiplenenlerin Bilmesi Gerekenler

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan melisturan Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 0
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 2,160

melisturan

Ana Kamp
Mesajlar
38
Tepkime Puanı
6
Merhaba, eşimle eve yavru kedi aldık fakat kedi bakımı konusunda çok bilgisiziz. İnternette biraz araştırma yaptım, bulduğum bilgileri sizle de paylaşmak isterim. İyi okumalar..

Kedilere aspirin verilir mi ?

Kesinlikle hayır aspirin kedileri zehirlemektedir kedilerinize paresetamol türevi ilaçlarda vermenizi tavsiye etmem.

Kedi kabızlık sebepleri?

Kedilere özellikle hazmı zor olan ciğer, akciğer, tavuk kemiği vs gıda verilmesi ,kedilerde paraziter olgular,mide ve bağırsaklarda yabancı cisimler, yemek borusundaki anomaliler bağırsak düğümlenmesi, su tüketiminin yetersiz olması, mamadaki selüloz oranının gereğinden fazla olması neden olabilir.Kedilerde sindirim yavaştır bu sindirim yaşlanmayla beraber artar bu nedenle yaşlı kedilerde daha fazla görülür.Kabızlık uzun tüylü kedilerde kısa tüylü kedilere oranla daha fazla görülür.

kediler kaç yıl yaşar

Kediler 2 – 16 yıl yaşar.Ancak kedinizin daha sağlıklı ve uzun yaşaması sahibinin bakımına ve ilgisine bağlıdır. Eğer sizde kedinize yeteri kadar özen gösterirseniz kedinizin yaşam süresinin de o kadar arttığını göreceksiniz.

Kedi tüyü dökülmesi nedenleri nelerdir?

Kedilerin sağlıklı gıda ile beslenememeleri ,kedilerin kaliteli mamalarla beslenmemesi,iç paraziter tedavilerin yapılmaması,stres faktörleri, kedilerin taranmaması, deri hastalıkları, pire mücadelesinin yapılmaması, biotin eksiklikleri,çok sık yıkanmaları,mevsimsel faktörler,çiftleşme ve hamilelik dönemleri,hormonal dengesizlikler.

Kedi aşıları nelerdir?

Kedilerde kist-parazit aşısı,karma aşı,leucomie aşısı,fiv aşısı,kuduz,micanfin aşısı yapılamaktadır.Yavrularda kist parazit tedavisi, karma aşı, leucomie ,fiv aşısı 2 doz olarak kuduz tek doz yapılmaktadır. Yetişkin kedilerde karma aşı ,leucomie aşısı,kuduz yılda bir kez tek doz olarak uygulanmaktadır.

Kedi beslenmesi neden önemlidir?

Kediler etoburdular. Kediler doğaları gereği yemek konusunda seçicidirler düzenli öğün isterler ve temiz su isterler.Tüyleri parlak, çevik ,bakışlar canlı ise sağlıklı besleniyor diyebiliriz.Kediler istedikleri sıcaklıkta olmayan ve iyi kokmayan yiyecekleri red ederler.beslenmede protein,a vitamini,d vitamini,karbonhidratlar,temel yağ asitleri,taurin olmassa olmaz dediğimiz temel öğelerdir. Beslenmede yavrularda ve yetişkinlerde arada bir konserve ve kuru mama,hamile kedilerde gebeliğin son dönemlerinde normalin en az 3 katı,emzirme döneminde kedilere en az 3 katı,ileri yaştaki yaşlı kedilerde hareketin az ise ve besini kullanamıyorsa daha az beslenmesini tavsiye etmekteyiz.

kediler ne yer

Yemek konusunda seçici olan kediler, bazı mamaları beğenmez ve yemeyi reddedebilirler. Bu duruma alışmaları bazen biraz zaman alabilir. Ancak, kedilerin beslenmeleri sadece mamalarla sınırlı değildir. Kedilerin besin, kalori ve enerji ihtiyaçlarını karşılaması için yeterli beslenmeli gerekir.

Kedi böbrek yetmezliği belirtiler ve nedenleri?

Kan basıncının düşmesi, şok, kusma ve ishal gibi aşırı sıvı kaybına neden olan durumlar, kanama, ve kalp yetersizliği durumları da böbrek yetmezliğine sebeptir. Bunun dışındaki nedenler, idrar yolu tıkanmaları, taşları, yangıları ve idrar kesesi hastalıklarıdır. Bu hastalıklar idrarın dışarı atılımına engel olarak geri böbreğe dönmesine ve basınca neden olurlar.

Kedilerde denge kaybı nedeni nedir?

Kedilerde en yoğun denge kaybı kulak hastalıklarında ortaya çıkmaktadır.Mutlaka veteriner hekiminize başvurunuz.

Kedi yaşlanması ne zaman başlar?

Kedilerde 10 yaşından sonra yaşlanma belirtileri başlamaktadır. Benim önerim kesinlikle bu yaştan sonra yılda bir kez kedilerinize checkup yapılmasın tavsiye ederim.Bu onun yaşam ömrünü kesinlikle uzatacaktır. Kedilerde 20 yaş üzerindekiler bir asır yaşamış sayılır.
 

Etiketler
Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,383
Mesajlar
1,517,440
Kayıtlı Üye Sayımız
172,041
Kaydolan Son Üyemiz
İsmail.s

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR



Geri
Üst