Yapmayı Düşündüğümüz Römork Planı.

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan SUVARİ Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 116
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 105,475
Ynt: Yapmayı Düşündüğümüz Römork Planı.

Talha Bey tebrik ederim ellerinize emeğinize sağlık Allah (c.c.)iyi güzel günlerde kullanmanızı nasip etsin
 

Etiketler

Merhaba, römork planı ile ilgili mesajlarınızı okudum.
Kafamda teorik olarak bir sürü şey oturdu, Allah sizden razı olsun.
Ancak görseller açılmıyor, attachment yazıyor, foto yok. Römork yapımı ile ilgili o görseller olmazsa, yanlış anlamış olabilirim, hata yapabilirim.
Bu fotolara nereden ulaşırım, yardımcı olur musunuz.
 

Ynt: Yapmayı Düşündüğümüz Römork Planı.

Bu römoğumuz yük amaçlı olduğundan öncekiler gibi makas kullanacağız. Makaslar kamyonet makaslarıdır. 1.5 ton kapasitelidir. Aynı zamanda bu römork arazi için tasarlandığından yerden yüksek olması gerekir. Bu yüzden makaslar akis ÜZERİNE monte edilir. Makasların yay açı uzunluğu ortalama 100 cm. dir.
Kullanılan tekerler standart 4 bijon 14" tekerlerdir. Bunlar rahatlıkla piyasada bulunabilir. Bu bağlama şeklinde römorkun yerden yüksekliği yaklaşık 60 cm. olur ki bu yeterli bir orandır.

Yük amaçlı makas bağlama sistemi. Makaslar ÜSTTE.

[attachment=1]



Otomobil amaçlı römoğun makas bağlama şekli. Makas altta.

[attachment=2]

Eğer yüksek makaslı römork otomobil arkasına bağlanırsa arka görüş açısı kapanır. Fakat bu sistem arazi araçları için sorun yaratmaz. Bu bağlama şekli arazi römorkları için de uygulanır. Fakat otomobiller için olanlarda makas yerine KENDİNDEN YAYLI AKİS kullanılabilir. Yada makas kullanılmak istenirse da ha az yapraklı hafif yaylar da uygun olur.

Ekli dosyayı görüntüle 121420

Ekli dosyayı görüntüle 121421
Bu Resimde olduğu gibi Makaslı Dingili nereden bulabilirim
 

Bu Resimde olduğu gibi Makaslı Dingili nereden bulabilirim
2012 yılından beri römork kullanıyorum. Kendim projelendirip yaptım. 500 kg. kapasiteli. Arabamı değiştirdim, römork aynı değiştirmeden kullanmaktayım. Arka lambaları vs. tamam. Türkiye'de şehirlerarası (gerekirse otobana girerek bile) olarak kullandığım gibi, Ankara-İstanbul'da şehir içi ve kırsal alanda da aktif kullanmaktayım. Arada canlı hayvan taşıdığım da oluyor. Birçok kez trafik kontrolünden geçtim. Tasarım ve kullanımını karayolları trafik yönetmeliğine göre yaptığım için hiç kimse bu nedir diyemedi. Mevzuata uygun olmasaydı kullandığım araç (cezası) trafikten men edilirdi. Sizin imalatını yaptığınız römork da güzel olmuş, elinize sağlık. Traktör arkasında kullanılacak ise sadece küçük olmuş, biraz daha büyük olabilirdi derim. Oto arkasında ve otoya göre süratli kullanıma uygun olmadığını düşünüyorum. Otoya takılmak üzere yapmak isteyenler için birkaç önerim olacaktır. 1) Römork aksı olarak sağlam oto arka aksı (ford connekt, fiat doblo, reno 12 vb.) kullanın. Hem yüke, hem de sürate dayanır. Bazılarında kendi orijinal makasları da üzerinde bulunabilir. Yoksa da tedarik edilebilir. Mümkünse kullandığınız otonun bijon anahtarı ve yedek stepnesi uyan bijon-jant kullanın. Bu mümkün olmuyorsa bijon için uygun anahtar ve römorka özel stepne bulundurursanız uzun yolda sıkıntı çekmezsiniz. 2) Aksı römorkun tam ortasına yerleştirmek en uygunudur. Çünkü çeki demirine ağırlık en az şekilde binecektir. Topuz şeklindeki çeki demirlerine en fazla 120 kg. (aşağı yönlü) yük uygulanmalıdır. 3) 750 kg. dan daha az yük kapasitesine sahip römorklar frenli ve proje onayı gerekmeden trafiğe çıkabilir. 750 kg.dan fazla ağırlık olacaksa proje onayı, tescil ve TÜV muayenesi gerekmektedir. 4) Yoğun trafiğin olduğu yolda kullanılacaksa römorkun yükleme şekli kamyon mantığında olmalı, brandası, yükü kaydırmayacak şekilde ip vb. bağlantısı olmalıdır. 5) Küçük römorklar olabiliyorsa sağlam, fakat hafif malzemeden üretilmelidir. Takılıp çıkarırken fazla zahmeti olmaz. Herkese kazasız günler dilerim.
 



Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,383
Mesajlar
1,517,440
Kayıtlı Üye Sayımız
172,041
Kaydolan Son Üyemiz
İsmail.s

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.

SON KONULAR



Geri
Üst