Vitara 1.6 JLX

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan emresafak Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 90
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 25,830
Ynt: Vitara 1.6 JLX

alıntıdır abs olayı. ;) :D ;D

İanı inceledim... 2.0L altı demişsiniz ama, 2.5 V6 Vitaralar çok verimli...
Fiyatı bilemem, Suzi piyasasından anlamam...

Tam donanımlı demişsiniz konu başlığında...
Bu ilandaki Vitara' nın bi tek,
-Cng' ye dönüşebilen Lpg sistemi...
-MT veya tercihinize göre AT lastiği...
-Cb telsizi...
-Ve Abs iptal düğmesi eksik... (İsterseniz ben böyle bi düğme hazırlamanın pratik ve orjinal sistemi bozmadan bi yöntemini biliyorum, istediğiniz zaman açıp, kapatıyorsunuz...

Gerçi satmaktan vazgeçti gibi gözüküyor ama,
Sedat Başar abinin Toyo Fj40' ıda çok avantajlı. Fiyatıda uygun bence, aradaki farkla eksikleri kolayca halledersiniz.

İçi küçük demezseniz, araziye hazırlandığında asfaltta yavaş demezseniz, Samurai' de mükemmel. Zebil gibide yedek parçası varmış...

Saygılar...

bir arkadaşımızdan alıntıdır.abs olayı
 

Etiketler
Ynt: Vitara 1.6 JLX

ABS olan araçlarda abs sigortası çıkartılınca abs iptal oluyor.
ABS iptal için bu sigortaya seri bir anahtar bağlıyorlar. Araziye girince abs sigortası ile uğraşmamak için akıllıca bir yöntem. Çerokilerde uygulayan arkadaş gördüm. Hiç sorunsuz iş yapıyor. Araziden çıkınca anahtarı açıyor ve abs devresi çalıyor.

JLX lerde abs olmadığı için böyle bir derdimiz de yok. ;D
 

Ynt: Vitara 1.6 JLX

herkese selamlar arkadaşlar ben 1,6 16 jlx almayı düşünüyorum şu an elimde 2001 model megan var, onu satıp 16000-17000 tl ye kadar bir jlx almayı düşünüyorum.ama çevremdekiler bu kararımı dogru bulmuyor ben genelde şehirde yani asvaltta bineceğim bana jlx satılmaz son sahibi olursun gibi laflar söylediler kafam çok karıştı bu jlx gerçekten satılıp alınan bir araç degilmi tamam megan gibi değildir ama satmaya kalksak 2 sene uğraşırmıyız.birde fiyatlar çok karışık internetteki fiyatlarla piyasadaki fiyatlar arasında fark varmı bu 16bin 17 bin tl ye kaç model alabilirim bordo olanları hoşuma gidiyor parça durumu nasıl pahalımı heryerde bulabilirmiyim ben ANKARALIYIM bu araçların 1,6 ların kaç beygiri olanı iyi (16valf,8valf) bunuda bir söylerseniz çok sevinirim.nasipse yorumlarınıza bakıp bir bordo veya yeşil jlx 1,6 alacagım şimdiden herkeze teşekkür ederim.
 

Ynt: Vitara 1.6 JLX

Arkadaşlar selam...
bende 2000 model orjinal vitara 1.6 jlx düz vitesli satın aldım ama tam özelliklerini bilmiyorum.sizlere bir takım sorularım olacak,cevaplarınız için şimdiden teşekkürler.
1-bu modeldeki araç 16 valf mi 8 valf midir?
2-araçta diflock varmıdır?varsa hangi difransiyeldedir?
3-araçta porya kilit varmıdır?
4-araçta LPG yoktur hangi marka ve model LPG tavsiyeniz olu?
 

Ynt: Vitara 1.6 JLX

selam.
aracınız full enjeksiyon 16 subaptır.sizde görebilirsiniz.kaputu açtığınızda motorun üzerinde yazar.araçta fabrikasyon olarak otomatik porya kilitleri mevcuttur.ama daha önceki sahibi manuel olarakta değiştirmiş olabilir.baktığınız zaman bunuda fdark edebilirsiniz üzerinde çevirme mandalı varsa manueldir.birde sabit şekle çevrilmiş poryalar vardır buna müdahale şansınız olmaz.sürekli kilitli durumdadır zaten.bunuda anlamak içinde ön tarafı kaldırıp aracı askıya aldığınızda akslarda elle çevirdiğinizde tekerleklerden bağımsız bir şekilde dönüyorsa otomatiktir.sabit dönüyorsa sabit akstır.tabiiki eğer manuel değil ise.poryaların çalışıp çalışmadığınada ,arka tekerlekleri askıya alıp 4x4 e geçirip afif gaza yüklenip viteste iken araç gitmek istiyorsa demekki poryalar çalışıyordur.tabiiki yinede her porya için iyi gözlem yapmak gerekebilir.lpg sisteminde ise genellikle brc marka öne çıkıyor.ama yinede kaliteyi takan ustanın becerisi sağlıyor.diğer markalarda iyi olabilir kesin ön yargılı konuşmamak lazım.fabrikasyon olarak ön ve arkalarda defriyansel kilitler yokur.aracı 4x4 de getirdiğinizde önler ve arkalara %50/%50 tork paylaşımı sağlar.önden 1 arkadan 1 tekerlek çekiş sağlar.inşallah aradığınız cevapları alabilmişsinizdir.
 



Ynt: Vitara 1.6 JLX

birde aracınızı normal sıcak asfaltta 4x4 pozisonunda kullanmayınız.kaygan ve gevşek zeeminde kullanınız.yoksa orta defriyansel kilidi olmadığı için araç sürekli virajlarda kasıntılı gidecektir.zamanla aktarma sisteminde hızlı aşınmalar ve arızalar yaşaayabilirsiniz.
 

Ynt: Vitara 1.6 JLX

sayın caz06.inanın bana temiz bir vitara meganeden çok daha hızlı satılır.piyasası oldukça hareketlidir.çünkü en çok aranan modellerdir.biz tam 1 ay aradık.parça fiyatları piyasa ortalamalarının altındadır.kolay parça kırmaz ve arıza açmaz.siteyi bir araştırın parça konusunda ne kadar şanslı olduğunu göreceksin.
 


Ynt: Vitara 1.6 JLX

Ummadığın taş baş yarar diye bir söz vardır. İşte bu araçlarda böyledir. Arazide ummadığınız, yapamaz dediğiniz çoğu şeyi yapabileceğini görür ve şaşırırsınız.
 

Ynt: Vitara 1.6 JLX

Araçta LPG yoktur hangi marka ve model LPG tavsiyeniz?

Zavolli kullanıyorum ve tavsiye ederim.
italyan markası uzun ömürlü ve sağlıklı oluyor
yerliler arıza, verimlilik ve kalite açısından biraz puan kaybediyor.
Vitaralar için lovato da öneriyorlar,
ben her ikisinin mühendisi ile görüşüp sistemi incelediğimde
tercihim zavolli oldu.
Brc ve prince kaltesiyle beraber fiyatları da yüksek.

1.6 vitara motoru birçok lpg markası ile uyumlu çalışmakta.
En önemlisi sağlıklı montaj için iyi usta.

2001 1.6 jlx otomatik kulanıyorum.
(lastik ebatı 235-75-15)
Şehir içi (istanbul) yakıt tüketimi :
13-14/100 lt/km lpg
11-12/100 lt/km benzin
 



Bir şey sormak isterim... başlık müsait sanırım... sakarya, izmit veya istanbul Anadolu yakasında usta tavsiyesi verebilir misiniz? şimdiden teşekkür ederim...
 

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,382
Mesajlar
1,517,428
Kayıtlı Üye Sayımız
172,041
Kaydolan Son Üyemiz
İsmail.s

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR



Geri
Üst