USA / San Francisco

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Ridvan Filiz Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 5
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 3,725

Ridvan Filiz

Ana Kamp
Mesajlar
30
Tepkime Puanı
6
Yer
Isviçre
San Francisco

12 saatlik bir uçak yolculuğundan sonra San Francisco ya varıyoruz. Aksam saat 19.00. Eşim, 3 ve 7 yaşlarındaki iki oğlum ve ben 25 saattir yollardayız. Havaalanında pasaport kontrolundan kolaylıkla geçiyoruz. Amerikan vatandaşı olmayan herkesin fotoğrafını çekip, parmak izini alıyorlar. Terminale çıkınca çocuklar esnemeye ve kafalarını yaslıyacakları bir yer aramaya başlıyorlar. Bir yerde birkaç dakika dursak uykuya dalacaklar.

Bu yorgunluğun çaresi bir an önce, ilk akşam için ayırttığımız otelde kendimizi yatağa atmak. Havaalanından araba kiralama sirketleri binasina Air Train ile gidiyoruz. Arabamızı kiraladığmız Alamo firmasının ofisinin önünde bir kuyruk var. Bavullarımız, bavulların üzerine uzanmış çocuklarla yarım saatlik bir beklemeden sonra
San Francisco yu gezecegimiz kiralık arabamızın anahtarı elimizde.

Bavullari arabaya yükleyip yanımızda getirdiğimiz navigasyon aletine Otelimizin adresini veriyorum. Ancak navigasyon otelimizin bulunduğu El Camino Real caddesini bir türlü bulamıyor. Bir yandan hava kararmaya başlamış, bir yandan yorgunluk, ayrıca navigasyon da otelimizi göstermiyor. Sora sora oteli bulacağız. Biraz moralimiz bozuluyor ama çaresi yok.

Adresi ilk sorduğum bakkalın sahibi (görünüşünden kuzey Afrikalı olduğunu çıkarıyorum) kendisinin de üç aydır burada olduğunu ama El Camino Real caddesinin iki cadde sonra önümüze çıkacağını söylüyor. Caddeyi buluyoruz ama sağa mı yoksa sola mı dönmemiz gerekiyor. Saga dönüyoruz. bir kaç kilometre gidiyoruz ne oteli nede bina numarasını bulabiliyoruz. Bina numaralarının hangı sisteme göre verildigini de anlamak mümkün olmuyor. bir saatlik bir arama ile sora sora Milwood Inn otelini buluyoruz. Çocuklar arabada çoktan uykuya dalmışlar.
Saat 23 de bizde yatıyoruz.

Kötü bir uykudan sonra sabahın beşinde hepimiz uyanıyoruz. Az uyumamıza rağmen yorgunluğumuz geçmiş. Geldiğimiz yerde saat öğleden sonra iki. Biyolojik saatimiz ile yerel saat arasındaki farka alışmamız bir kaç gün sürecek. Duşumuzu alıp kahvaltımızı yapıyoruz. Saat 8 de her işimiz bitmiş, güne hazır durumdayız.

Navigasyon aletine Camper'i kiraladığımız Cruise America şirketinin Oakland daki adresini veriyoruz. Navigasyon hemen buluyor. Bir oh çekiyoruz. Yoksa San Francisco trafiğinde şehrin öbür ucundak yeri bulabilmemiz hayli zor. San Francisco şehrine baka baka çesitli köprülerden geçerek hiç acele etmeden Camper'i alacagimiz yere geliyoruz. Personel daha yeni gelmiş, bizden baska müşteri yok. Formları dolduruyoruz. Camper'i almadan önce bize arabanın tüm fonksiyonlarının anlatıldığı bir video gösteriyorlar. Ayrica el kitabı da var pek sorun çikacağa benzemiyor. Yatak çarşaflarını battaniyeleri, yastıkları, çatal, kaşık, tava, tencere gibi malzemeleri teslim alıyoruz.
Bize Camper'i gösteriyorlar. Üst tarafını bir yere çarpmışlar ama tamir edilmiş, pek görünmüyor.

Camperimiz 6 kişinin yatabileceği büyüklükte (25 ft / 7.5 m). Duşu, tuvaleti ve mutfağı var. Şimdi önümüzdeki iki geceyi geçireceğümiz San Francisco RV Resort isimli kamp yerini bulmamız gerekiyor. Navigasyon aletine San Francisco Palmetto Ave. 700 adresini veriyorum. Hemen buluyor. Ben Camper ile önden, eşim ve çocuklar otomobil ile beni takip ederek kamp yerine dogru yola çıkıyoruz. Hem Camperin büyüklügü, hem de trafiğin karmaşası nedeniyle navigasyona rağmen en az beş kere yanlış yola giriyorum. Bazı yanlışlıkları ayni yerde birkaç defa yapıyorum. Bir ara kendi kendime 'böyle giderse biz bu sehirden çıkamıyacagız galiba' diyorum. Bir ara, bir yerde durduğumda arkadan otmobille gelen eşim yanıma yanaşıyor ve 'Zorlanıyorsun galiba. İstersen bir navigasyon aleti daha bulalım, belki daha kolay olur' diye benimle gırgır geçiyor.

Sonunda San Francisconun merkezinde Palmetto Ave. 700 adresini buluyorum. Ama görünürde ne kamp yeri var ne de ona benzer bir sey. Bahçeli evlerin oldugu normal bir cadde. Bir kapının önünde oturan iki genç kıza soruyorum. Buralarda herhangi bir kamp yerinin olmadigini söylüyorlar. Süper. Ne olacak simdi? Kızlardan biri bizim rezervasyon mektubunu alıp internetten kamp hakkında bilgi bulmaya gidiyor. Gülerek geri geldiginde Palmetto Ave. 700 adresinin hem San Francisco merkezinde hemde San Francisco şehrinin Pacifica mahallesinde oldugunu söylüyor. Ben navigasyona mahal olarak San Francisco verdim. Oysa Pacifica vermem gerekiyormus. Dün aksam El Camino Real'i neden bulamadığımı anlıyorum. Bu gidişle navigasyonla yol bulma yarışmasında birinciliği kimseye kaptırmıyacağım kesin! Tekrar yollara düsüyoruz ve Pacifica semtini ve kamp yerini buluyoruz. Siz siz olun Amerikada navıgasyona şehir (City) adını değil ilçe (County) adını verin.

Kamp yerine girmeden bir Süpermarketten temel ihtiyaç maddelerini alıyoruz. Yağ, seker, ekmek, peynir, tuvalet malzemesi vs. Aslinda ufak tefek şeyler ama iki araba dolusu malzeme alıyoruz. Kasada Safeway süpermarketler zinciri üyesi olup olmadığımızı soruyorlar. Üyelik avantajlarını soruyorum. Her aliş verişten % 10 indirim. Hemen bir üyelik formu dolduruyoruz. Adres olarak iki gece kalacağımız camp yerinin adresini veriyoruz. İki dakika sonra üyeli kartı elimizde ve hemen geçerli olmak üzere % 10 indirim alıyoruz.

Kamp yerinde herseyi düzenlememiz hayli zaman alıyor. Camper'in elektrik, su ve atık su bağlatılarını yapıyorum.
Kampta Wireless Internet bağlantısı var. Dizüstü bilgisayarımızda hem e-mail lerimize bakıyor hemde San Francisco hakkında ki bilgilerimizi tazeliyoruz. Eşim Akşam yemeğini hazirlarken ben de çocuklarla kamp yerini keşfe çıkıyorum.

Ertsi gün San Francisco daki son günümüz ve planda Alcatraz adası ve adanın üzerinde bugün müze olan hapishanenin ziyareti var. Arabayla Fisherman's Wharf a geliyoruz. Burada arabanın günlük park ücreti olarak 35 Dolar istiyorlar. Biraz arka sokaklarda bir garaja 6 dolara park ediyoruz. Alcatraz adasına giden gemilerin bilet gişelerinin önünde uzun kuyruklar var. Genelde bir kaç gün sonra ya bilet satıyorlar. Biz biletimizi daha önce internet üzerinden aldığımız için hemen gemiye geçip Alcatraz adasına doğru yola çıkıyoruz. Arkamızda tüm güzelliği ile San Francisco şehri, sol tarafimızda ayni güzellikteki Golden Gate köprüsü. Etrafa bakınmaktan yolculuğun nasıl geçtiğini anlayamıyoruz. Bakıyoruz ki adaya yanaşıyoruz.

Alcatraz adası 1934 -1963 yılları arasında hapishane olarak kullanılmış. Al Capone ve Alcatraz kusçusu gibi filmlere konu olan bir çok meşhur mahkumu barındırmış bir yer. En son 1996 yılında Sean Connery ve Nicolas Cage'in oynadıkları 'The Rock' filmi ile adından bahsettirmiş. 1969 - 1971 yılları arasında adayı, Amerikan yerlileri kendilerine yapılan haksızlıkları protesto etmek için istila etmişler. Hapishaneyi ve tarihçesini ziyaretçilere ücretsiz verilen kulaklıklı teypler vasıtası ile hücrelerde, korıdorlarda, yemekhanede görerek öğrenmek mümkün. Ayrıca duvarlarda mahkumlarla ilgili resım ve bilgileri içeren panolar asılı.
Adada üç saat geçiriyoruz. Hapishane özellikle 7 yasindaki oğlumun çok ilgisini çekiyor. Hapisanenin hücrelerini, firar etmek isteyen mahkumların duvarlarda kaşık sapıyla açtıklari delikleri ve onlarin hikayelerini ilgi ile dinliyor.
Bunun yanında, Alcatraz adası San Franciscoyu seyretmek için ideal bir yer.

Gemi ile tekrar Fisherman's Wharf a dönüyoruz. Pier 39 da yasayan foklar, çocuklarin ilgi odağı oluyor. Limanın içine fokların yatabilecekleri platformlar koymuşlar. Denizden serbesçe bu platformlara gelen fokların bazıları uyuyor, bazıları birbirleriyle oynuyor. Her an bir kaçı suya dalıyor, bir kaçı sudan platformların üzerine atlıyor. Bir gürültü, bir hareketlilik. Çocuk sesleriyle fokların sesleri birbirine karışıyor.

Dönüşte arabamızı almak için park yerine dogru yürürken Türkçe konuşan genç bir aile görüyorum. Amerika da yaşıyorlarmış. New York tan San Franciscoya tatile gelmişler. Hepimiz dünyanın bir ucunda vatandaşlarımızla karsılaşmanın sevincini yaşıyoruz.

Kamp yerine San Francisco'nun meşhur China Town mahallesinden geçerek gidiyoruz. Trafik hayli yoğun.Ancak dura dura ilerleyebiliyoruz. Bu bize Çin mahallesini ve oradaki hareketli hayatı daha iyi görebilmemiz imkanını sağlıyor. Burada Çinlilerin bankaları, okulları, tapınakları, yaşlılar/huzur evleri ve sayısız işyerleri var. Genelde tabelalar Çince yazılı. İnsan kendisini Çin de zannediyor.

Aslında San Francisco da daha görülecek çok yer var ama bizim burası için ayırdığımız zaman bitiyor. Dönüşte kiralık otomobilimizi geri veriyoruz. Ertesi gün Camper ile Los Angeles'e dogru yola çıkacağız.

San Francisco


Cable Car


Alcatraz adasindan San Francisco


25 ft Karavan


Chinatown
 

Etiketler
Ynt: USA / San Francisco

Teşekkürler Rıdvan Bey, bilmediğimiz bir coğrafya'ya bizi ulaştırdığınız için çok teşekkür ediyoruz. :smiley: Devamını da merakla bekliyoruz.
 

Ynt: USA / San Francisco

Rıdvan bey, teşekkürler, siz adres bölümünü anlattıkça bana darlık geldi, çocukların perişanlık çekmelerine dayanamadım, kamp ve resimler açılsaydı, biraz olsun bu sıkıntıya değer diyecektim, onlar olmayınca haliyle yalın oldu, kendi şahsıma şeker, tansiyon yükselmiş bir köşede yığılmış kalmıştım, devamında mutluluk haberi ümit ederek bekleyeceğim.
 





Ynt: USA / San Francisco

Evet süper anlatıma da yakışacaktı resimler ama göremedik
 

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,383
Mesajlar
1,517,445
Kayıtlı Üye Sayımız
172,041
Kaydolan Son Üyemiz
İsmail.s

SON KONULAR



Geri
Üst