Türkiye Geneli Telsiz Frekansları ( Turkey Radio Communication Network )

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan ali aksoy Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 37
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 133,640
Ynt: Türkiye Geneli Telsiz Frekansları ( Turkey Radio Communication Network )

Tevfik bey keşke yakınınızda olsaydım da sizden pirinç tanesi kadar bile olsa birşeyler öğrenebilseydim...


Sent from my iPhone using Tapatalk
Merhaba zaman epey geçmiş ama, ben hala buralardayım, merak etmeyin :smiley:
 

Etiketler

Merhaba zaman epey geçmiş ama, ben hala buralardayım, merak etmeyin :smiley:

Hala buralardayım , zaman geçiyor, ama ben buradayım, o zamandan bugüne çok şeyler değişti ama sistem hep aynı, mantık aynı, biraz ileri gitseydik rahatlayacaktım ama maalesef olmuyor.

Görüşmek ve Duyuşmak üzere.
 

Merhabalar ; uzun bir süre ara vermek zorunda kaldık, sağlık sorunları nedeni ile ve BODRUM' daki hayatımız artık değişsin diye İzmir'e daha yakın olan ve hayatın daha ucuz olduğu bir ilçe'ye taşındık, Deniz yarım saatlik mesafede.

Bodrum'un cazibiyeti ve çekiciliği kalmamıştı, hayat çok fazla sorunlu ve pahalı oldu, eski Bodrum bitti şimdi yeni bir Bodrum var, bana göre artık BODRUM yok, herşey kanuna karşı, herkesin kendi kanunu var.

İnsanlık yok, komşuluk yok, kültür SIFIR, kendilerini birşey zanneden sonradan görmeler BODRUM' a gelip burayı bu hale getirmişler.

Ben 1989 dan beri üç ayrı zamanda BODRUM' da yaşadım, 2000 li yıllarda Bodrum' da idim, son 2012 den beri yaşıyordum ama son bir yıl oldukça zor geçti, onun için kesinlikle TAVSİYE etmem.

Ha... eğer ben yaşarım derseniz o zaman yol orada , buyrun BODRUM'a , eğer hayatınızdan taviz verirseniz , her söylenene eğilirseniz, dalkavukluk biliyorsanız, sahtekarlıktan anlıyorsanız, yalaka iseniz, üçkağıtçı iseniz, yalan konusunda uzmansanız, belki orada yaşayan çoğunluğa uyabilirsiniz.

BODRUM ÖLDÜ, hep beraber öldürdük , bu YOBAZ ,YALANCI, ve SAHTEKAR, hatta TERBİYESİZ insan gurubunu bizler yarattık. sadece deniz ve gece hayatı için istiyorsanız, o zaman tam size göre demektir. geçmiş olsun ve allah rahmet eylesin.

Yaklaşık 8 yıl Bodrum ve çevresinde Teknik AR-GE çalışmaları yaptık, bana destek olan herkese teşekkür ederim, Haberleşme konusunda SIFIR olan bir ilçeden bahsediyorum basit birşey değil, hala cilalı taş devrindeki haberleşme mantığı ile yaşamları tesadüflere bağlı olan , kapasitesi olmayan, bu konuda geçmiş yönetimlerin yaptığı büyük hatalar BODRUM' u bozmamak için geliştirmeyen zihniyet ile bu hale gelmiş, Telsiz kullanmayan, kullanamayan, aciz , bilgisiz ve tecrübesiz olan bir teknik alt yapı ile hala alçaktan sürünen Kurum haberleşmelerini bir arpa boyu ileri götüremedik.

Sonuçta ilerlemek istemeyen bir gurupla çalışmak bana göre işkencedir, zorluktur, onun için ELVEDA diyerek daha medeni , daha düzgün , İZMİR' e daha yakın bir ilçeye belki bir şeyler verebiliriz diye, emekliliği daha sakin yaşamak için taşındık.

Hemen hemen hergün sallanan BODRUM'da kimse TELSİZ kullanmayı istemiyor, hayatlarına telsiz sokmamak için söz vermişler, hayatlarında AKILLI telefonlar var, bunlar onlara yeter, o Telefonlar ile herkesin hayatı kurtulur,

Zaten onlara bile gerek yok bence , niye olduğunu yazıyı okuyunca nasıl olsa anlamışsınızdır.
 
Son düzenleme:

Günaydın ; Aradan bir yıl daha geçmiş ama bizler hala ORTAK FREKANS oluşturamamışız,

Ben hala tepelerde dolaşıyorum , tabii eskisi kadar hızlı olmasa da yinede işe yarıyor,

AR-GE çalışmaları halen devam ediyor,

2008 deki sistem üzerinde yeniden çalışıyorum, bazı şekillerde değişiklik yaptım , mantığı geliştirdim, eksik malzemeleri getirtebilirsem veya TÜRKİYE ' de bulabilirsem 2. bölüme geçeceğim,

Tek sorun havada konuşacak ve rapor alacak lokasyon' u belli kişiler bulamıyorum ,

Onun için PAPAĞAN RÖLE ( simplex repeater ) arıyorum çünkü başka çare yok, en azından tek mandal ile PMR 446 sayesinde 80 - 150 Km yarıçaplı mesafede herkesin birbirini ile konuşabileceği, hatta herkesin sistemin içinde olduğunu hissedeceği, konuştuktan sonra tekrar kendini duyabileceği ve aynı anda, sahadaki herkesin onu duyabileceği sistemin
1. ayağını, 800 metre yükseklikteki bir noktaya yerleştirmeyi planlıyorum, bir değişiklik olmaz ise...!

Eğer şartlar olumlu olur ise, kimseden destek gelmediği halde dahi şu anda birinci aşama bitti, TEST çalışmaları devam ediyor, eğer çalışmasını yaptığım topoğrafik haritada işaretli bulunan koridorlardan geçebilirsem, bu iş başarıya ulaşacaktır.

Son aşama 30 - 40 Metre KULE dikilmesi olacak, eğer bunu da başarabilirsem, AĞUSTOS ayı sonuna varmadan sistemin çalışmasını sağlamaya çalışacağım.

Gelecek günler ne getirir, şu an için bir şeyler söylemek çok zor , arkamda yaşayan bir şeyler bırakmaya uğraşıyorum, belki bu sistemler sayesinde bir AFET anında daha fazla insan kurtarabiliriz diyorum.

Görüşmek üzere
Sağlıcakla kalın
A.Tevfik ATABEY

www.sivilhaberlesme.com
 
Son düzenleme:




Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,420
Mesajlar
1,517,726
Kayıtlı Üye Sayımız
172,067
Kaydolan Son Üyemiz
Birkium

Çevrimiçi üyeler



Geri
Üst