Sydney'den & Yılbaşı Kutlamaları

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Solana Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 44
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 19,194

Solana

Kamp II
Mesajlar
320
Tepkime Puanı
2
Gezimiz http://www.gezenbilir.com/index.php/topic,9637.0.html baglantisindan, kaldigi yerden devam ediyor. ;)

Sydney


Iki aylik Avustralya gezimizin son duragi Sydney’deyiz. Burada yilbasi dahil 13 gun gecirecegiz.. 1,5 aydir Avustralya’nin kucuk sehir, koy ve kasabalarinda dolastigimizdan bu sehir, farkini hemen hissettiriyor. 4,5 milyonluk nufusuna ragmen Sydney sehri hic bir zaman kalabalik gorunmuyor.. 50-60 katli Plazalar, genis caddeler, buyuk alis-veris merkezleri ve de dunyaca unlu liman goruntuleri insani hemen etkisi altina aliyor. Halbuki 1788 yili Ocak ayinda ilk Ingiliz yerlesimciler buraya ayak bastiklarinda bugunku Sydney sehrinin yayildigi bolge Aborjinlerin degerli avlanma alanlariydi.. Ingilizler yavas yavas bu dunyanin en guzel dogal limanlarindan birine yerlesirken cevrenin 40 bin yillik sahipleri de once bu topraklari terketmeye mecbur tutuluyorlardi.

Monorail

DarlingHarbour3


Sydney sehrinin, olaganustu guzellikteki dogal konumu dunyada belki sadece Rio De Janeiro’nun rekabet edecegi soyleniyor. Sydney’in dogal guzelligini bu denli ozel kilan sey ise iki yakasinda kurulu oldugu dogal liman... Ne yazikki, carpik yapilasmaya kurban verdigimiz Bogazici, Istanbul’umuzu artik bu siralamanin icinde tutmaya yetmiyor..

Sydney cogunlukla dusunulenin aksine baskent degil.. Melbourne ile aralarindaki rekabet 1927’de Canberra’nin kurulmasi ve baskent ilan edilmesine sebep olmus. Ama Sydney’lilere sorarsaniz, Avustralya’nin gercek baskentinin burasi oldugunu soyluyorlar. Hatta gecenlerde koltugunu kaybeden 11 yillik basbakanlari Howard, evini hic bir zaman Canberra’ya tasimamis bile...
 

Etiketler
Ynt: Sydney'den

Opera

Operahouse1

Operahouse

OperaHause3


Sydney’in iki simgesi var. Biri yapimi 1973’te tamamlanan “Sydney Opera House”. Dunyanin en onemli birkac mimari saheserinden biri. Fotograflarindan cok taninmis olmasina ragmen yine de yakinina geldigimizde cok etkileyici bir goruntusu var. Sanki denizin ustunde yuzuyor gibi goruluyor. “Opera House” aslinda yanlis bir tanimlama, bu yapi dunyanin en yogun sahne sanatlari merkezi. Icinde bes degisik gosteri salonu barindiriyor. Binada ayrica bir cok restoran, kafe ve bar var.
 

Ynt: Sydney'den

Görmediğim yerler olduğu için hayal alemi gibi geldi resimler...
Birde biz off-road çular Avustralya'yı çok severiz :smiley: Çünkü hemen hemen eniyi off_road malzemeleri orada üretiliyor :smiley: ARB gibi markaları meşhur :smiley:
 

Ynt: Sydney'den


Gercekten burasi her turlu outdoor etkinligi icin bir cennet.. Magazalarda yok yok...
 

Ynt: Sydney'den


HarbourBridge2


Sydney’in ikinci dunyaca taninmis simgesi, karizmatik “Harbour Bridge”.. Bu celik kopru 1932 yilindan beri kuzey ve guney Sydney’i birbirine bagliyor. Kopru yaya ve bisikletlilere de acik. Hatta isteyenler ve tabii yukseklik korkusu olamayanlar koprunun en tepesine kadar tirmanabiliyorlar. Bu tirmanis ozel ekipmanlarla yapiliyor ve 3,5 saat suruyor. Bedeli de 189 AUD.

DarlingHarbour2


Sydney’de arabamiz yok. Ulasim sehirici treni, otobus, vapur ve metro ile yapiliyor. Biz haftalik bilet aliyor ve metro haric (ki, zaten cok kucuk alnda metro ulasimi var) butun bu araclarla dolasiyoruz, tabii bol bol da yuruyoruz. “Darling Harbour”a vapurla gitmek keyifli cunki harika manzara esliginde ulasim yapiliyor.
 



Ynt: Sydney'den


Platypus2

Platypus3


Burada dunyaca unlu Akvaryumu gormek, buyukleri de cocuklar kadar heyecanlandiriyor... St Claire golu kiyisinda bekledigimiz ancak cikmayan yumurtlayan memeli “Platypus”u burada gorebilyoruz.
 

Ynt: Sydney'den


Akvaryum1

Akvaryum3


Bunu disinda icinde barindirdiklari tum canlilarla mercan kayaliklari, dev vatoz ve kopek baliklari dunyanin en zehirli ahtapotu, timsahlar irili ufakli okyanus canlilari etrafimizda yuzuyorlar.
 



Ynt: Sydney'den

Hepsi birbirinden harika fotoğraflar. Sydney gerçekten mükemmel bir yermiş... Trenin gittiği rayların hiçbir sütunla desteklenmiyor olması da şaşırtıcı :smiley: Ellerinize ayaklarınıza sağlık Soley, oralara gitmiş kadar oluyoruz :smiley:
 



Ynt: Sydney'den


Hepinize cok tesekkur ederim... Sydney gunlerimiz devam ediyor..

Noel1

Noel2

DarlingHarbour4


Sydeney’de Christmas gunu bulunmak Avrupa’dakilerden farkli oldugunu dusunuyorum.. Alis-veris yerleri, caddeler nerdeyse herkes, kirmizi sapkali, sortlu, plaj terlikli noel baba kiyafetleri icerisindeler birbirlerinin bugununu kutluyordu.. Ilginc gelen sey ise bu dini gunde kiliselerden ziyade eglence yerlerinin dolu olmasiydi..
 

Ynt: Sydney'den


Noel3


Christmas gecesinin ertesi gunu noel tatili ve bugunun geleneksel ozelligi Sydney’lilerin yine kirmizi kukelatalar ile “Bondi Beach”de bulusuyor olmalari.. Bondi Beach Sydney’in en meshur plaji. Dunyaca unlu goruntuler buradan geciliyor.

Noel4

Mangal


Bu tatil gununde Sydney’li yesil alanlarda barbekü yaparken, rastladigimiz vatandaslarimiz da buna kendi geleneklerimizle katilmis mangal yakiyorlardi.. Yeri gelmisken bahsedeyim. Doner kebabimiz burada vatandaslarimiz sayesinde cokj ilgi goruyor ve seviliyor.. Türkiye’deki yediklerimizden farki; dürüm icine, sos olarak cacik eklenmesi..

Turkish


Turkish2
 

Ynt: Sydney'den


26 Aralik,”BOXING DAY”.. Bu günün iki anlamda onemi buyuk.. Dunyanin 3 büyük yelkenli yat yarislarindan biri olan ve bu yil 63.sü yapilan Sydney-Hobart (Tasmanya) arasi yarisin starti veriliyor.

BoxingDay2


BoxingDay


BoxingDay3


Yaklasik 1000 km.lik bu parkur 2 ila 4 gunde tamamlaniyor. Dunyanin en cetin parkurlarindan biri.. Seyahatimizin basindaki “Melbourne Cup (at yarislari)” kadar onemli bir gun....
Tüm insanlar bu yarisin baslangicini izlemek icin Sydney kiyilarini doldurmuslardi.. Binlerce irili ufakli tekne de denizden izliyor.. Biz de tepede burunda, deniz fenerinin bulundugu yerde bu heyecana katildik.. Oglen saat 1’de start verildi. Yarisa katilan 82 yelkenli yat, yol almaya baslarken; binlerce tekne de onlari izlemek uzere yanlarinda hareket etti.. Goruntu muhtesemdi..
 

Ynt: Sydney'den


Noelsonrasialis veris 1


Bugunun diger bir onemi ise; magazalarda buyuk “noel ertesi” indiriminin olmasiydi.. % 70-80’lere varan indirimler yapiliyor olmasi alis-veris magazalarini “igne atsan düsmez “ durumuna getirmisti.. Genelde uzakdogulu insanlarin akin ettigi magazalarin kapisinda gorevli iceriye sirayla aliyordu. Ben bu kadar cok cekik gozluyu bir arada Cin’de gormustum.. Bu kalabalik goruntu, magaza kapisindan iceri adim atmamizi engellemis ve hemen uzaklasmamizi saglamisti..

Devam edecek... ;)
 




Ynt: Sydney'den

YILBASI

Her yilin son gunu, ogleden sonralari, Avustralya’nin yeni yila girisini, havai fisek kutlamalarini televizyonda hep izler, hayran kalirdik.. Seyahatimizi bu ozel gunu de gormek uzere planlamistik ve o gun geldi..
Sydney Korfezi boyunca 6 degisik noktada ve de ozel olarak Sydney Harbour Bridge uzerinden havai fisek gosterileri hazirliklari tamamdi..
Biz gosterileri izlemek icin, korfez icine uzanmis ”Mrs. Macquarie’s Point” parkini sectik.
Bu parka, 1809-1821 yilinda Sydney valiligi yapmis Macquarie’nin esinin en cok sevdigi yer oldugu icin onun adi verilmis. Simdi ise Kraliyet Botanik parkinin icinde yer aliyor. Buradan kopru ve Opera binasi tam cepheden gozukuyor, sehir manzarasi mukemmel..Havai fisek izleme noktalari Sydney Belediyesince belirlenmis. Her bolgenin kapasitesi belli.. Bizim bulundugumuz parka 22 bin kisi giris yapacak ve kapasite dolunca giris engellenecek.

Giriste1


Biz de sabah hazirliklarimizi yaptik.. Ortü, yiyecek, gunes kremi gibi seyler ile fotograf malzemelerimizi sirtlanip ciktik.. Parka giris yerine saat 10.45’te vardigimizda uzun bir kuyruk coktan olusmustu.. Giriste tek tek cantalar araniyordu.. Iki saate yakin kuyrukta bekledik.. Insanlar uygarca, birbirlerine saygili ve kilolarca malzeme tasiyarak, herkes gunes altinda sakince siralarini bekliyorlardi. Ne bir sira kapmaca ne de itisme vardi. Herkes guleryuzlu ve neseliydi..
 

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,383
Mesajlar
1,517,440
Kayıtlı Üye Sayımız
172,041
Kaydolan Son Üyemiz
İsmail.s

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.

SON KONULAR



Geri
Üst