Şu Makaslara Ne Yapmalı ?

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan osman Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 16
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 23,737

osman

Kamp III
Mesajlar
555
Tepkime Puanı
89
Merhaba dostlar ,

Gaz69 projem yavaş yavaş ilerliyor, yakında sıra makaslara gelecek.

Makas bakımları için pek çok forum inceledim. Kimisi pasını temizle bırak ,kimisi boya, boyama, gres yağı kulan, eski motor yağı ile yağla, teflon düğme yap uçlara, araya UHMW den yapılmış ayırıcı kullan, teflon ayırıcı kullan vs pek çok öneri var.

Bu hususta üstadların önerisi ne olacak, yardımlarınız bekliyorum.
 

Etiketler


Ynt: Şu Makaslara Ne Yapmalı ?

Selalar umarım iyi bir ustaya denk gelirsiniz.Bende suzuki samurai için (92.model )makaslara kavis vermek istiyorum.benim de tecrübelere ve deneyimlere ihtiyacım var.makaslar arasına silikon vs de koyun derler vs vs.her kes bir şeyler söylüyor bizimde kafamız karışıyor.umarımki gelişmeler olurda paylaşırız.
 





Ynt: Şu Makaslara Ne Yapmalı ?

samu serserisi nin şu kılık kıyafet devriminden sonra şu makas olayına gireceğim İnşaallah ustasına ve helal para yiyen birine denk gelirim.harttop için Koray ile işi cözeceğim.bir de koltuklar sırada jantları ters cevirme ve kuzu cevirme işimiz zor bir iş yok pere tunne durum biraz flu ama Allah kerim iyi bir gelec durumu çizecek herkese iyi paylaşımlar.
 

Ynt: Şu Makaslara Ne Yapmalı ?

öncelikle herkese bol selam 84 md samu için makasları üste alıp 30x9.50 R15 lt kumho taktım ama kalkış yaparken bile zorlanıyorum traktör gibi yavaşlamam lazım bu konuda ustalardan yardım istiyorum
ne yapmam lazım nekadara malolur hayırlı işler
 

Ynt: Şu Makaslara Ne Yapmalı ?

çatlak' Alıntı:
öncelikle herkese bol selam 84 md samu için makasları üste alıp 30x9.50 R15 lt kumho taktım ama kalkış yaparken bile zorlanıyorum traktör gibi yavaşlamam lazım bu konuda ustalardan yardım istiyorum
ne yapmam lazım nekadara malolur hayırlı işler
a.s. bu işin hesabını kitabını bilmeden, işin ehli olmayan kişilerin yaptığı uygulamalarda malesef benzer sorunlar oluyor. muhtemelen açılarla alakalı problem olabilir. bu işlerle uğraşan birilerinin bakmasında fayda var. araştırmada maliyetten ziyade sağlıklı ve emniyetli yapacak usta araştırmanızı öneririm kolay gelsin
 

Ynt: Şu Makaslara Ne Yapmalı ?

S.a. Sn.ahali evet ehil birini bulmak şart.kartal sanayi de 2 tane makascı ile görüştüm,anladımki bu makaslara kavis vermek yada başka herhangi bir işlem yapmak işi ehliyet tecrübe işi,yaparız abi ile olmuyor.
 



Ynt: Şu Makaslara Ne Yapmalı ?

osman bey makasların ön arka uçları görünecek şekilde fotosunu koyabilirmisiniz? yardımcı olmaya çalışacağım.birde makaslardan ne gibi şikayetiniz var? kolay gelsin.
 

Ynt: Şu Makaslara Ne Yapmalı ?


hılux ün arkamakaslarına kavis verme ve burç değişimi.

Read more: http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=74819.0#ixzz2nfJekeYB
önceki yıllarda kendi aracıma amatör olarak arkadaşlarımla makaslara kavis vermiştim çokta başarılı bir iş çıkartmıştık incelemek istersiniz belki.
 

Ynt: Şu Makaslara Ne Yapmalı ?

Teşekkür ederiz paylaşımlarınız için Abdullah Bey,

Benim proje devam ediyor. Sadece mevcut makaslarımızın biraz daha yumuşak çalışması ve yerine takılmadan önce koruma amaçlı neler yapılması gerekir diye sormuştum.
 

Ynt: Şu Makaslara Ne Yapmalı ?

yumuşak olması için biraz kavis ve 1 adet makas eksiltirseniz daha yumuşuk ve esnek olur.kolay gelsin.
 

Selamlar

Konu makas olunca kamyoncuların gittiği makascıları tavsiye ederim
eskilerden biliyorum adamlar eski model amerikan araçlarının makaslarında bile harikalar yapıyor
bulmak biraz zor ama araştırın tavsiye ederim
 



Benim kamyonlar için makasçım var ona gittim pick-up ile bana ne yaparsan yap esneme olmaz dedi


Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
 

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,430
Mesajlar
1,517,884
Kayıtlı Üye Sayımız
172,076
Kaydolan Son Üyemiz
Fevzican

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR



Geri
Üst