Ssangyong Kyron Aldım.......

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan erolkan Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 128
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 54,218

Etiketler
kolay sökülmesi için enjektörleri mercedesin bu özel gres yağıyla sıvayıp takarsanız her 20 000 km'de kolayca söker, temizler ve yerine takarsınız. eski 2 enjektörü umarım atmamışsınızdır. ankara şaşmaz oto sanayide delphi enjektör tamir ve yenilemesi yapan oğuzhan bey var, orada yenilemesi yaptırılabilirdi. resimdeki gresi hem enjektör hem de ısıtma bujilerinde kullanın ve mümkünse 20 000'de 1 sökülebiliyorken enjektörleri söküp, temizletin. eğer kyron enjektörden sorun yaşamazsa 1 000 000 km ömrü var. 614ca9d1800e6b2ea16020867c46035a

MI 6 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
 



kadaşlar son 3-4 gündür ayağımı gazdan çektıgımde "vuu" gibi sanki metal sürtünme sesi geliyor ki araç iyice yavaşlarken bıraz daha belırgın oluyor.Ses devam ederken vıtesı n ye aldım ses aynı şekılde..Ustanın biri diferansıyel olabılır dıyor diğeri tekerlek bilyası olabılır dıyor ...Araç hızlanırken sıkıntı yok ayagımı gazdan çektıgımde ses inceden başlıyor ve aracın durmasına yakın bıraz daha artıyor..
 



Sorun diferansiyel bilyasında çıktı.
Yetkılı servıs Ymy oto Antalya da Mustafa Ustam sağolsun çok yardımcı oldu.Gereken parçaları Fethıye ye gönderdı.Bayramdan sonrakı Salı gunu burada yaptıracagım inşallah..
Gelen parçalar..
2 adet Diferansiyel bilya
2 adet diferansiyel yan bilya
1 adet diferansiyel keçe
1 adet ara boru
Maliyetı 600Tl civarı...
 

Benim sorunun net kaynağı fotolarda elimle tuttugum şafttan ara boruya gelen somunun gevşemesiymiş..Resimlerlede de görüldüğü gibi diferansiyelin içi ve parçalarda hiçbir sıkıntı yok.Ymy oto dan aldıgım parçalardan sadece keçe yi kullanacaktık ama keçeninde iç çapı ufak geldiği için buralardan keçe bulunca canavar yollara çıkacak.

20200805 162214


20200805 162206


20200805 162204
 

Anladıgım kadarıyla şaft ve diferansiyel arasında olan somun..
Sorunun bu kadar basit çözüleceği hiç aklımda yoktu.Gerçekten ustalık böyle bi şey oluyor sanırım 😊
 

Akşamüstü aracımı teslim aldım.Kyron u sürmeyi özlemişimmm :smiley:
Gelelim ne kadar masraf yaptım kısmına;
Ustaya totalde 850Tl verdim.Bunun içinde Antalya dan gelen diferansiyel keçesi,Diferansiyel yağı,söküp,takma,temizleme vs gibi işçilikleri dahil ödediğim rakam..
 




Üşenmedim eve gelince hemen video çektim.Yaptıgım araştırmalar sonucunda conta yanıgının basit testi bu şekildeymiş.Eger gaza bastıgımda genleşme kabından dışarı su atsaydı büyük ihtimalle conta yanığına işaret ediyormuş...
 

Diğer bi testte devirdaim pompası testi..
Sanırım benim bi devirdaimi kontrlol ettirmem gerekiyor...
 

Bugün yine üşenmedim 😃 Torque programıyla Kyronla Öple arası Hastaneden çıkıp,klima açık vaziyette çıkıp 10dk turladım özellikle Radyator su ısısını görmek için.Şehiriçi 80 derece civarlarında sabit kalıyor..Dışarısı 33 derece. Radyator su seviyesine baktım oda normal...Bakalım bu işin sonunda ne çıkacak 😊
 

Merhaba,
Uzun zamandır takip ediyorum forumu Kyron Xtrail Forester arasında kaldım.
Kyronlarda 2008 009 ile 2011 arasında yakıt farkı var mı ?
Yazılım ile yakıt düşürüyorlarmış ne dersiniz ? Siz Yakıt için bir çalışma yaptınız mı
selamlar
 

Merhaba,
Uzun zamandır takip ediyorum forumu Kyron Xtrail Forester arasında kaldım.
Kyronlarda 2008 009 ile 2011 arasında yakıt farkı var mı ?
Yazılım ile yakıt düşürüyorlarmış ne dersiniz ? Siz Yakıt için bir çalışma yaptınız mı
selamlar
Merhaba ..Daha önce 2004-2007 ve 2009 kasa Forester kullandım...Forester daha çok asfalt ve yol tutuş dahaağır basar ve hafif arazide iş yapar..Gerçi Kullanıdıgım Forester larım Benzınlı ve lpg liydi...Yakıt Kyronda şehiriçi 11lt nın altına düşürmek zor.Çünkü gaz pedalının altındakı 310nm torku hıssetmek isteyınce gaza hep basıyorsunuz...
Yazılımla ılgılı Remap ı aradım.1750Tl fiyat verdiler.Yakıt tasarrufuda oluyormuş ama zaten yakıt tasarrufu için değil yazılımı arac daha güçlü olsun dıye yazptırıyoruz.O yuzden yakıt tasarruf konusuna pek katılmıyorum...Yakıtı yazılımsızda düşürebılırsınız..Gaz pedalına ne kadar yumuşak basarsanız tasarruflu olur.Ama ben bunu başaramıyorum.Benım stılım bıraz sert kullanım :smiley:
 



şehir dışı yakıt nasıl 2009 ile 2011 arası fark var mı ? 2009 kyron forester xtrail den hangisini alırdınız?
 

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,383
Mesajlar
1,517,441
Kayıtlı Üye Sayımız
172,041
Kaydolan Son Üyemiz
İsmail.s

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR



Geri
Üst