Rusyanın Gaz Firmasının Yeni Arazi Aracı

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan 4WD Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 22
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 18,183

4WD

Kamp II
Mesajlar
477
Tepkime Puanı
8
Yer
Irak\Kerkük
Web
www.4x4typ.ru
Bu aracın markası Gaz Ataman
Ataman eski turkcede ve şimdiki Kazak Türkçesinde başkan veya reis anlamına geliyor.
Gaz firmasının ülkemizde simdilik sadece minibus satısı var belki ilerleyen zamanda bu aracıda rusyadan getirebilir arac çin arabası gibi işcilikten ve kaliteden yoksun gorunuyor. bu aracın tasarımını ben hiçte begenmedim sizler bu konuda ne dusunursunuz bilmiyorum :smiley:
F3106 1 1

F3106 2 1

F3106 3 1

F3106 4 1

F3106 6 1

F3106 7 1
 

Etiketler

Ynt: Rusyanın Gaz Firmasının Yeni Arazi Aracı

helal olsun en azından bir şey üretiyorlar.. deniyolar. biz Türkler gibi kolaya kaçıp elalemin markasını üretmiyolar.. daha doğrusu montajlamıyorlar...
 


Ynt: Rusyanın Gaz Firmasının Yeni Arazi Aracı

mekaniğini bilmiyorum ama aracın dışı berbat, iğrenç. o ne biçim ön tasarım biraz esteik olur. kopyacı çinlilier bile daha iyi çiziyorlar arabalarını.
 




Ynt: Rusyanın Gaz Firmasının Yeni Arazi Aracı

eski bir mercedes - bmw ustası olarak rumelian yani cem beye katılıyorum önemli olan ortaya bi eser çıkarmak fakat diğer önemli olan belkide çok daha önemli olan ( bu aracı marsta pazarlamıyacağınıza göre ) bu dünya insanın benimsediği bi tarzda olması dır dünyanın kabul ettiği bi kalite vardır bu kaliteyi bir çok marka yakalamıştır bundan sona çıkacak olanlar ya o kaliteyi yakalıyacak yada onlardan daha iyisini yapacaklardır aksi halde asla tutturamazlar mesela türk insanı tuttuğu aracı tutar tutmadğı aracı yerden yere vurur işte bunu unutmadan araç yapmalıdır üreticiler daha tuttulmama sebebleri çoktur sorulursa cevap verebilirim yinede ellerine sağlık ki yapmaya çalışmışlar taklit bir gün hakikatı getirebilir tembel tembel yatmaktansa A.E.O.
 

Ynt: Rusyanın Gaz Firmasının Yeni Arazi Aracı

Rusların otomotiv sanayi Türkiye'den eski. Tamamen kendilerine ait olan modelleri var. Daha ziyade iç pazara hitap ettiklerinden tasarım konusunda daha geriler. Ancak soğuk iklim için ve düşük gelirli ailelere uygun araçlar üretiyorlar. Bence bu modelde biraz Avrupa'nın SUV lerine özenip bir şehir aracı yapmışlar.

Keşke biz de yapabilsek.
 

Ynt: Rusyanın Gaz Firmasının Yeni Arazi Aracı



Merhaba,

Rusyada Gaz gibi üreticilerin asıl müşterileri Rus ordusudur. Bu gibi modelleride Batılı üreticilere alternatif olarak üretip piyasaya sürmekteler. Ve bir şekilde pazarları büyük olduğundan satış hedeflerini yakalayabilmektedir. Ayrıca ülkemizde Kabul edersinizki Otomotiv sektörünün Lokomotifi koç grubu ve Otokar la beraber hem türk ordusuna hemde yurtdışına satış yapmakta ve diğer büyük üreticilerle yaptıkları ortaklıklada piyasa için otomobil üretmektedir. Koç grubu haricinde Alternatif araç üretecek firma zaten yok olsada üretmek zaten mantıksız çünkü pazarımızın kapasitesi belli Ancak yurtdışınada satarak ayakta kalınır ama buda mümkün değil çünkü bu rekabetle baş edebilmek mümkün değil. Yani koç grubu haricinde bu tarzda deneme yapmak isteyen firma bulmamız mümkün değil ancak şu var biz üretemeyceğimizden değil üretmemiz mantıklı olmadığından üretmediğimizi söyleyebilirim. Bildiğim kadarıyla hangi segmentteki araç bir ülkede fazla satılıyorsa üreticiler o segmentte üretim yapan fabrikalarını ya oraya taşıyorlar yada orada yeni bir fabrika açıyorlar. örneğin Pick up dediğimizi araçların bildiğim kadarıyla Büyük bir çoğunluğu Tayland da üretilerek dünyaya gönderiliyor. Ford ve mazda , Toyota , Isuzu, Mitsubishi gibi

Dağınık oldu ama kusura bakmayın sözün özü , Biz üretebiliriz üretimin mantığında kâr etmek olduğundan kimse ölü bir yatırım yapmak istemiyordur.
 

Ynt: Rusyanın Gaz Firmasının Yeni Arazi Aracı

Selam!
Ben yeni kullanıcı Süha Nam-ı diğer BAVRA :smiley:
Rusların en meşhur Lada Niva aracının yeni modeli Amerikan GM lisansı ile üretilmiştir.Daha eski modellerden jiguli (жигули) italyan FİAT lisansı ile 1970 li yıllarda hayata geçmiştir.Kendi kendimizi bu kadar küçük görmeyelim.Bir otomobili dizayn etmek,hayata geçirmek ve geliştirmek sanıldığı kadar kolay olsaydı ruslar yapardı.Bence yeni gaz 4*4 de kesin uazkdoğu parmağı var.Çin greatwall benzeri duruyor.
 



Ynt: Rusyanın Gaz Firmasının Yeni Arazi Aracı

bu ne biçimsiz bir arabaymış...uzaylı gibi
 

Ynt: Rusyanın Gaz Firmasının Yeni Arazi Aracı

bilgilendirme ve paylaşım için teşekkürler.

başarılı olduğunu düşünmüyorum.
 

Ynt: Rusyanın Gaz Firmasının Yeni Arazi Aracı

Bu araç başarısız bir SUV bence.. Ama Ruslara güzel görünüyor olabilir.
Bu SUV modası varken, Lada kendine has arazi yeteneklerini koruyan ama bir Kia sorento tarzda bir araç yapmaz merak ederim ben hep. :smiley:
 

Ynt: Rusyanın Gaz Firmasının Yeni Arazi Aracı

ben bu aracın başarısız oldugu kanısında değilim henüz rusyada bu araç satışa başlamadı bunun nedeni rusyayı çok ağır vuran ekonomik kriz. ancak hepimizin bildigi gibi gaz firması 60lı yıllardan bu gune kadar 4 çeker üretmekte. dikkat ettiyseniz yukardaki araç makaslı makasları hangi amaçla yaptılar henüz anlayamadım. ama ilerde bu prototip üzerine pickup yapabilirler bu yuzden yuk taşımak maksatlı olabilecegini tahmin ediyorum.
 

Ynt: Rusyanın Gaz Firmasının Yeni Arazi Aracı

rus kızlar bu kadar güzelken ruslardan nasıl bu kadar çirkini çıkmış. hayret doğrusu!!!
 




Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

BENZER KONULAR



GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,383
Mesajlar
1,517,438
Kayıtlı Üye Sayımız
172,041
Kaydolan Son Üyemiz
İsmail.s

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR



Geri
Üst