Ruhsat Sorunsalı

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan umurtrans Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 6
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 5,237

umurtrans

Yeni Üye
Mesajlar
5
Tepkime Puanı
0
Yer
aksaray
Herkese merhaba
İhaleden aldıgimiz defender toplandi, sira plaka çıkartmaya geldi. Sigortacılar, trafik sigortası için eğer araç hususi olursa 800-900, kamyonet olursa 1700-2000 fiyat çıkarıyor. Konuları taradım, anladığım kadarı ile gecmiste farklı uygulamalar yapılmışken artık sadece kamyonet ruhsatı çıkıyor. Ancak MKE den aldığım belgede aracın cinsine JEEP yazılmış.
Sorum su; 110 tek kabin defender hususi olarak kaydedilebilir mi, bunun bir yolu var mı? Arkayi kapatsak sorun çözülür mü?
Teşekkürler
 

Benim bildiğim kadarı ile ruhsat çıkartılacak aracın hususi olması için her hangi bir kısıtlama yok.Kaba tabirle parama geçer sözüm gider otobüs alırım ruhsatını hususi çıkarır ve hususinin gerektirdiği gibi kullanırım kime ne?
Kendi aracım 12.5m3 kapalı kasa Fiat Ducato -N1- görüntüsü ve yapılış amacı ticari ama ben hususi olarak kullanıyorum.Ruhsattada Şahıs adına kayıtlı özel araç yazıyor.
 

Cevabınız için teşekkür ederim. Hususi kamyonet yerine arazi taşıtı gibi birşey yazdırmak gerekiyor, işin kamyonet ibaresi girince sorun oluyor galiba. Kamyonetin sigortası daha pahali maalesef
 

Cevabınız için teşekkür ederim. Hususi kamyonet yerine arazi taşıtı gibi birşey yazdırmak gerekiyor, işin kamyonet ibaresi girince sorun oluyor galiba. Kamyonetin sigortası daha pahali maalesef
Araç ruhsatında iki durum net olarak belirtiliyor.
aracın kullanım şekli yani hususimi yoksa ticarimi buna araç sahibi karar verip ruhsat doldurulurken ne derse o yazılıyor,ikinci durum ise aracın trafik kanunundaki teknik tarifi: bu teknik tarif için ne mal sahibine soruyorlar,nede aracın nasıl kullanılacağına yani ticari m yoksa hususi mi olduğuna bakmıyorlar her aracın ruhsatta belirtileceği bir tür kodu var söz gelimi benim aracım kapalı kasa kamyonet olduğu için teknik kodu N1
Durum böyle olunca seçme şansımız yok
 

Mke den almış olduğunuz evrak üzerinde aracın teknik kodu vardır m1g ise sıkıntı yok otomobil arazi taşıtı fakat n1 ise kamyonet geçer ister hususi ister ticari kullanın.
 



Valla biraz da sorun ordan kaynaklanıyor. MKE'den TSE'ye hitaben bir belge verildi oradaki bilgiler şöyle;
Marka: Land Rover
Cinsi: JEEP (?)
Tipi: 110
Model:1995
Motor No
Şasi No
vs. vs.
Land Rover Açık Kasa diyor belgenin konusunda ancak M1G veya N1 yazmıyor.
 

özel kişi olursa ruhsat sahibi bildiğim kadarı ile hususi yazabilirsiniz, şirket ise ticari olur.N!g sınıfı arazi aracı kamyoneti ifade eder. öyle olması lazım elinizdeki belgenin. ticari olarak işlerseniz k belgesi vs işiniz uzar gider.
 

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,383
Mesajlar
1,517,445
Kayıtlı Üye Sayımız
172,041
Kaydolan Son Üyemiz
İsmail.s

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR



Geri
Üst