Pirikamp Yollarda (ve Kamplarda) 2020

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan yugun Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 3,136
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 335,341
Arabayı değiştirmek demek yeni lastik seti de almak demek. Yazlıklar kötüyse hem yazlık hem kışlık lastik masrafı, Yeni alınacak aracın debriyajı nasıldır belli olmaz hadi ona da bir binlik. Hidrolik direksiyonu arıza yapabilir. Motoru arızalanırsa zaten yedi sekiz bin lira... Yani yeni araç almak çok masraflı da olabilir. Var olanı kullanmak en güzeli ama keşke boyum bir on santim kadar kısa olsaydı. O zaman arabaya enlemesine bile yatabilecektim belki ve bugünki yeni araç ihtiyacım da olmayacaktı. Arabayı ölçtüm. Uzunlamasına arka kapılara kadar uzaklık 175 cm. Benim boyum 178 cm. Kesin değecek ayaklarım. Ayaklarım değerse arabada rahat yatamam. Keşke zamanında Transporter alsaymışım.
Bir de aracın Çeki kabiliyeti kazanması ve ona harcanacak para ve zaman da var. O da önemli. Yani ha deyince araç değişmiyor.
 

Bir de şu var ki, uzun kamplarda, eğer çekme karavanımı satarsam, çekme karavanın rahatlığını kesin arayacağım. Çünkü o benim dünyam ve içinde her şeyim var. Tost makinemden tutun düdüklü tencereme kadar var benim o dünyamda...
 

Çekici aracım Güçlü'ye Çekme kabiliyeti kazandırmak çok meşakatli olmuştu. Trafik sadece Fabrikanın araç çıkarken verdiği teknik bir belgeyi istedi benden. Bulamıyorsan yapmıyoruz kardeşim dediler. Fabrika ilk başta bana bu belgeyi vermek istemedi neredeyse çeki demiri işinden vazgeçecektim. O kadar sıkıldım. Ama sonuçta OTOSAN bana bu belgeyi verdi de çeki demirini işletebildim. Bu yüzden bu süreçten gözüm korktu açıkçası. Çok basit bir işlem bile bürokrasiye takılırsa çok zorlaşabilir bu ülkede...
 

Yeni yıla az kaldı. Bu sene de bir yılı sizlerle beraber bitirdik. Az gezdik, uz gezdik ama bir şeyler de yaptık. Allah bu günümüzü aratmasın inşallah. Yapabildiğimiz kadarına şükürle...
 

Yücel hocam bende epey zamandır transporter araştırıyorum ama fiyatlar çok yüksek.2005-2014 modeller 100-140 bin aralığında, 2014-2015 modeller 140-180 bin aralığında. O yuzden ya başka markalara yönelmek ya da elimizdekiyle yetinmek gerekecek.
 




Evet fiyatlar dediğiniz gibi çok yüksek. Ama ben T4 bakıyorum 97-2000 Model. Fiyatları 35-50.000 tl civarında oluyor. 2.4 turbosuz olanlara bakıyorum.
T4 2.4 transporterler T3 lerin yerini alacak klasiklerin arasına girecek bir süre sonra.

Hocam bunların otomobil ruhsatlı olanlarida var muayene iki yılda bir onlarada bir göz at istersen.
 



Yıllık olarak tuttuğum bu gezi, yaşam ve edebiyat blogunu tam 117458 kez görüntülemişiz. Beni takip eden tüm dostlara şükran ve sevgilerimle,
Niyetimiz sevmek ve sevilmek. Kimseden maddi bir beklentimiz yok. Arka planda bir gizli amacımız yok. Bizi bilen biliyor zaten. Bilmeyene de yapacak bir şeyimiz yok.
Yeni bir yıla az kaldı. Herkese yeni yılda mutluluklar, mutluluklar diliyorum. Umuyorum ki herkes gönlünde yatan aslana kavuşsun. Herkesin karavanı olsun.
Herkese bol selamlar...
 



Arkadaşlar,
Tam olarak istediğim gibi özgürce yaşadım ve yaşıyorum bu hayatı. Kimseye hesap verecek bir durumum yok. Nerede olmak istiyorsam oradayım. Karavan ve kampçılık tam bana göre...
 







Hocam günaydın, yılbaşında var mı rota planınız? Ben yerinizde olsam aracımı değiştirmem. Siz rahata alıştınız çekme karavanda, t4 filan sizi sıkar. Hiç denemeyin bence. Öyle masrafsız bir araç ta değil.
 

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,383
Mesajlar
1,517,442
Kayıtlı Üye Sayımız
172,041
Kaydolan Son Üyemiz
İsmail.s

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR



Geri
Üst