Pirikamp Yollarda (ve Kamplarda) 2020

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan yugun Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 3,136
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 335,269
IMG 20201224 081539

Bugün Ankara'ya yılın ilk karı düştü.
 


Arkadaşlar,
Karavanımın küçük ve hafif olmasının avantajını pekçok yerde gördüm. Çayırhan Göl Kenarında çıkmaz yolda kaldım ve karavanı araçtan ayırıp elle çevirmek zorunda kaldım. Eğer 1400kg lık bir karavan olsaydı belki de tek başıma çeviremeyecektim. Bunlar hep yaşanarak tecrübe edilen şeyler. Moveriniz yoksa veya sürekli iki kişi gezmiyorsanız, tek başınızaysanız 800 kg'dan ağır karavan edinmeyin. Zaten bu sınıftaki karavanlar tek kişi için idealler.
 

Jeneratörümün bu kez de çekme ipi arızalandı. Zaten bir bakım görmesi gerekiyordu. Mana oldu. Kışın Güneşin yüzünü göstermediği günlerde jeneratör çok önemli.
 




Bundan sonraki hareketliliğimiz sanırım Şubat Tatili gezimiz olacak. O zamana kadar jeneratörün bakımının yapılmış olması lazım. Yarın götüreceğim. Gölbaşı'da tarımsal makinalara bakan uygun bir yer buldum. Jenaratörü oraya baktırıyorum. Gölbaşı sanayi'de...
 



Bundan sonraki hareketliliğimiz sanırım Şubat Tatili gezimiz olacak. O zamana kadar jeneratörün bakımının yapılmış olması lazım. Yarın götüreceğim. Gölbaşı'da tarımsal makinalara bakan uygun bir yer buldum. Jenaratörü oraya baktırıyorum. Gölbaşı sanayi'de...
Yucel bey agac kesme motoru bahce tırpanı motorlu tamırını yapan her yer anlar senın jenarotorden
Evet evet, Öyle bir yere baktırıyorum zaten.
 

Bugün jeneratörü tamirciye götürdüm. Malesef motor kilitlemiş. 350/400 masraf çıkar dediler. Makineyi parça olarak kullansınlar diye bıraktım. Bir jeneratörüm daha var yedekte. Gerekirse kullanırım. Ama depoda kalan benzin hep böyle sorun çıkarıyor bu jeneratörlerde. Siz siz olun deposunda benzini bekletip sonra çalıştırmayın.
 










Arabayı değiştirmek demek yeni lastik seti de almak demek. Yazlıklar kötüyse hem yazlık hem kışlık lastik masrafı, Yeni alınacak aracın debriyajı nasıldır belli olmaz hadi ona da bir binlik. Hidrolik direksiyonu arıza yapabilir. Motoru arızalanırsa zaten yedi sekiz bin lira... Yani yeni araç almak çok masraflı da olabilir. Var olanı kullanmak en güzeli ama keşke boyum bir on santim kadar kısa olsaydı. O zaman arabaya enlemesine bile yatabilecektim belki ve bugünki yeni araç ihtiyacım da olmayacaktı. Arabayı ölçtüm. Uzunlamasına arka kapılara kadar uzaklık 175 cm. Benim boyum 178 cm. Kesin değecek ayaklarım. Ayaklarım değerse arabada rahat yatamam. Keşke zamanında Transporter alsaymışım.
 

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,383
Mesajlar
1,517,440
Kayıtlı Üye Sayımız
172,041
Kaydolan Son Üyemiz
İsmail.s

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR



Geri
Üst