Otvali'nin Karavansızlık Anıları

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan otvali Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 1
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 2,284

otvali

Yeni Üye
Mesajlar
6
Tepkime Puanı
24
her türk erkeği gibi gününün belirli bir zamanını sarı sitede geçiririm. kah ev bakarım kah araba keyfim isterse karavan. en pahalı araba neymiş, en ekonomik boğazda yalı neymiş, yok efendim meteor taşı kaç paraymış alamayacağım ne varsa araştırır dururum. bir nevi milli spor yani.

bir kaç sene önce bütçeme uygun kiralık ev arıyorum. tam aradığım evi buldum diyorum arıyorum emlakçı açıyor telefonu, abi diyor vallahi dün verdik ilanı kapatmayı unutmuşum. gel diyor elimde çok güzel evler var illa birini beğenirsin. sağol deyip kapatıyorum. sonra başka bir ilan daha buluyorum arıyorum. bu sefer 2 gün önce verdim, o da gel diyor başka evler var elimde. emlakçılık yapan bir arkadaşıma mesaj attım işler iyi galiba hangi eve beğensem bir gün önce başka birine verilmiş diye. meğer emlakçıların sazan avıymış bu. olmayacak evlere olmayacak fiyatlarla ilan açıp benim gibi sazanları avlamaya çalışıyorlarmış.

bu yaz benim emektar unoyu değiştireyim artık çekme karavan çekecek bir araba almanın vakti geldi dedim duster bakmaya başladım. aman yarabbi, bir fiyatlar bir fiyatlar. ilan açılıyor piyasa ortalama fiyatının yüzde 10 üstüne. hop serdar beye opsiyonludur oluyor 2 saat sonra başlık. bu serdar bey kimse tüm ilanları kapatıyor. o değil bu ilanların üstüne açılan ilanlar da bu serdar cibiliyetsizinin yükselttiği rakamlardan açılıyor. adamın zenginliğine ve kendi fakirliğime uyuz olup aramaktan vazgeçtim. sonradan öğrendim ki serdar denen cibiliyetsiz aslında yoğimiş. onun üstünden piyasaya fiyat tutundurma yapıyormuş galericiler.

şimdi diyeceksiniz ki sen ne anlatıyorsun len değişik. karavan araştırırken de bu tarz örneklere rastladım da ondan böyle girdim. sene 2018'di galiba. o zamanlar her karavandan anlamayanın yaptığı gibi açılmayan olips camlı 5.25 ortize vuruldum. içi en çok satılan yerli karavan erba 5.25'in birebir kopyasıydı ama olsundu. sarı siteyi ararken dikkatimi çekti bu ortiz ilanlarının çoğunu sürekli aynı adam yayınlıyordu. arada kısa süreliğine daha uygun fiyattan ortizler listeleniyor ama ne hikmetse bu karavanlar hemen yayından kalkıp ertesi gün yine bu arkadaş tarafından yayınlanıyordu. bir gün merakıma yenik düşüp sordum arkadaş neden böyle diye, adam ben ortiz ikinci elleri seviyorum ikinci elde en hızlı satılan marka bu başka karavana bakma dedi. ben şaşkınlıkla yine saf saf ulen ne zenginler var, adam tüm ortizleri topluyor diye düşünmeye devam ediyordum. o sıralarda bir akşam sofrasında içtiğim ayran çenemi mi düşürdü nedir arkadaş ortamında bunları anlatıverdim. iktisat bitirip plazalarda iş bulamayınca pazarcılık yapan bir arkadaşım mal mısın olum, adam piyasa fiyatını domine etmeye çalışıyor dediydi de hadi len demiştim. bir yıl sonra ortiz bir yerlere gelince bu adamı ortiz bilmemnesi olarak görüp öyle inanmıştım. zaten benimki olmayacak duaya amin demekti. ne benim uno 1900 kiloluk bu karavanı çekebilirdi ne de o kadar param vardı.

başka bir sarı site anım da başkent karavanla ilgili. sene 2020 pandemiden yeni yeni nefes alınabilen ilkbahar aylarıydı galiba. pat bir ilan düştü çekme karavan kategorisine. markasını ilk kez duyuyorum başkent diye bir karavan. geçen gün yazmıştım çakma carpentonun çakması. kısaca çakma kare diyelim. içi müşteri memnuniyetsizliğinde çığır açan meşhur firma nk 3800 modelinin aynısı. ilanda yazmış 2 tane aldım birini satıyorum. ulen biz bir tanesini bulamıyoruz millet çifter çifter alıyor diye dert yandım yine ilanı görünce. ilanın fiyatı da yanlış hatırlamıyorsam 65bin mi neydi. neyse başka bir konuya yazdığım başparmak kalınlığında şasi kaynaklarını da bu ilanda görmüştüm zaten. bu vesileyle bu markayı araştırmaya başladım. sosyal medyadan buldum baktım 30 bine yapıyor bu karavanı o zamanlar ama içi bomboş buzdolabı bile yok. yorumları inceledim yazmış işte buzdolabı yoktur ama isteyene ikinci el buzdolaplarım var koyarım falan filan. galiba ucuza bir karavan bulduk en sonunda ben de karavan sahibi olabileceğim dedim. önce 65binlik ilana yazdım dedim kardeş bunun sıfırı 32bin sende neden bu fiyat. dedi bilmemkaç ay sonra alacaksın sonra bende dolap var bilmemne var işine geliyorsa. haklısın abi dedim başkenti araştırmaya devam ettim. 65'lik ilanı tekrar tekrar en ince detayına kadar inceledim. e tabi yaz tatillerinden karavan görmüşlüğümüz de var. forumda da @AKMühendis gibi @ince999 gibi @Evliyacelebi gibi üstadlardan bir şeyler öğrendik teorikte olsa. dikkatli inceleyince gördüm ki karkası dikdörtgen bir şasinin üstüne monte edip bu dikdörtgenin ön iki köşesine kaynakla monte etmişler çeki tertibatını. benim bu forumdan öğrendiğim bu tertibatın aksa kadar olması gerektiğiydi. yani tüm yük iki düzensiz kaynağa yüklenmiş. dedim ben işçi adamım. bu karavanın bu kaynakları ne zaman bırakacağı belli olmaz. demek ki en ucuz karavanı alacak kadar zengin değilmişim.

pandemi vesilesiyle deliliğe vurduk iyice. bende hikaye çok. bugünlük bu kadar anı yeter. kimsenin konusuna salça olmiyim diye bu konuyu açtım. ömrümüz olursa buradan devam ederim.
 

Etiketler

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,383
Mesajlar
1,517,440
Kayıtlı Üye Sayımız
172,041
Kaydolan Son Üyemiz
İsmail.s

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.

SON KONULAR



Geri
Üst