Offline Rota Kaydı Yapma Yöntemi?

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan FeLis_Leo Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 3
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 23,512

FeLis_Leo

Ana Kamp
Mesajlar
83
Tepkime Puanı
1
Yer
Samsun
Merhabalar arkadaşlar.

Ben uzakyol seferler yapan gemilerde mühendis olarak çalışmaktayım. Dolayısıyla seferdeyken ne zaman nereye gideceğim belli olmuyor. Adını bile duymadığınız yerlere gidebiliyorsunuz. Bunları arşivlemek istiyorum.

Seferdeyken yada gidilen limanlarda elinizin altında internet bulunması çok zayıf bir ihtimal. Arada denk geliyor ama dediğim gibi büyük şans.

Yapmak istediğim şey;

İnternet zorunluluğu olmadan, gerek gemi seyirdeyken gerek gidilen limanlarda, gezilen yerleri rota olarak kayıt etmek.

Sanırım bu, bulunulan pozisyonların belirli aralıklarla koordinatlarının kayıt edilip, sonrasınra sırasıyla sırasıyla işlenmesi olarak olacaktır...Ama uzman değilim, fikir yürütüyorum şu anda.

Yani gemiye giderken kayıt işlemini başlatıp, yurda geri dönüşe kadar rota kaydı yaparak, eve döndükten sonra bunu koordinatları/rotaları harita üzerine işlemek istiyorum.


Amiyane tabiri ile eve döndüğümde "şuradan şuraya gitmişim, izlediğim rota da şu çizgi" diyebilmek ;D

Tüm dünyanın detaylı deniz ve kara haritasını indirmem mümkün görünmüyor sanırım. Aynı şekilde bahsettiğim işlemi online yollar üzerinde de yapamıyorum.

Bu işlemi yapabileceğim bir cihaz, bir PDA uygulaması yada başka bir yöntem arıyorum...

Bilgi ve tecrübeleriniz doğrultusunda yardımcı olabilirseniz çok memnun olurum.

Okuduğunuz için teşekkürler :smiley:
 

Etiketler
Ynt: Offline Rota Kaydı Yapma Yöntemi?

içinde gps modülü olan bir android cihaz veya iphone ile bunu kolayca yapabilirsiniz..

iz kayıt eden programlar var; ben iphone ile GPSKit kullanıyorum,9,99$ fiyatı var programın, ancak aynı işi yapan ücretsiz programlar da var.

iz kaydı yapmak için haritaya da ihtiyacınız yok aslında, iz kayıt programını açacaksınız ve belirlediğiniz frekansta o bulunduğunuz koordinatı nokta olarak kaydedecek. Tabi cihazınızda GPS modülü sürekli devrede ve program sürekli açık olacak kayıt esnasında. Buda hızlı bir pil tüketimi demek, cihazınızı sık sık şarja bağlamak zorunda kalacaksınız. Iphone ile sürekli kayıtta 8-10 saatte pili boşalttığını deneyimlemiştim.

program izleri kaydedecek, sonra siz bu iz dosyasını bilgisayara atıp google earth ile açtığınızda dünya haritası üzerinde yaptığınız rotayı kolayca görebileceksiniz..

yıllardır doğa yürüyüşü, off-road ekspedisyon tadında arazide geziler yapmaktayım ve sürekli gezdiğim yerleri kaydederim, notlar alırım önemli noktalar hakkında, sonra aynı yere gitmek istediğimde elimde kayıt olsun diye.. bunun gezi esnasında da türlü faydaları var, özellikle kaybolma durumunda..

bu arada herhangi bir GPS cihazı da kayıt işlemini yapar, telefon olması şart değil.. ben evvelce garmin oregon kullanıyordum, sonra Iphone'un rahatlığına alışınca resmen GPS'i rafa kaldırdım..

daha detaylı açıklama ve örnek isterseniz lütfen yazın bana, dilim döndüğünce yardımcı olurum...
 


kocaali benzer kit gibi harici olarak bluetooth veya IF gibi bir şekilde bağlaabilecek bir alet android için mevcut mu bilgin var mı?

konu biraz pörtlemiş ama şansı deniyorum. internetten bakınca genelde mevzu karışmış durumda. agps ve gps arasındaki ayrım dışında çok temiz bilgi yok. ortalığı kirleten çok cüheyla insan mevcut.

en kötü ihtimal ile ucuzundan bir gpsli telefon alıp tracking mevzusunu kullanmak istiyorum. fakat bir diğer taraftan orux maps gibi kayıt ve offline harita desteği olan bir programı açabilecek bir telefon da çok kullanışlı olurdu.
 

Konu hortladı,
Bence hiç birine gerek yok, gps açık kamera ayarlarından konumu kaydet denilecek ve gördüğün yerlerin fotoğrafını çek sonra eve gelince sıra ve zaman belli fotoğrafları konumları da belli haritadan çok rahat nerelerde çekilmiş hangi rüyada gidilmiş çok rahat bulunur....
 

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,422
Mesajlar
1,517,746
Kayıtlı Üye Sayımız
172,069
Kaydolan Son Üyemiz
KorayG

Çevrimiçi üyeler



Geri
Üst