Moğolistan,sibirya Ve Moskova Gezi Notları(03-16.temmuz.2017)

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan vata Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 343
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 65,800

Etiketler
Neyse ki korkumuz boşa çıktı ve tren bizi saat 13.30'da havaalanının dış hatlar girişine ulaştırdı.Hızlıca üst kata çıkıp THY bankosundan uçuş kartlarımızı aldık ve Moğolistan sınırında yaşadığımıza benzer anlamsız uzun süren bir gümrük memuru aşaması sonrasında gümrüksüz sahaya geçtik.Gümrüksüz saha,hem fiyat hem de ürün çeşitliliği bakımından çok iyiydi.Cebimizde kalan son rubleler ile mağazalardan jet hızıyla bir kaç alışveriş yaptıktan sonra bizim için yolculuğun en eğlenceli kısmı başladı. Türk Hava Yolları,Novosibirsk uçuşunu kendisi iptal ettiği için bize Moskova-İstanbul-İzmir uçuşu için business class bileti vermişti.Son anlarda biraz gerilen sinirlerimiz ikramların zenginliği karşısında gevşedi ve Vnukovo Havaalanı'ndan saat 14.50'de havalanan uçağımız bizi saat 18'de İstanbul'a ve 22'de İzmir'e ulaştırdı. Böylece gerçekleştirmek istediğimiz beş etaplı yolculuğumuzun bir etabını daha tamamlamış olduk.gelecek yılın planını henüz tamamlayamadım ancak muhtemelen Yakutistan'da Yakutsk ile Rusya'nın doğu kıyısındaki Vladivostok şehirlerini ve imkan bulabilirsek Seul ile Tokyo'dan bir tanesini ziyaret edeceğiz.Ondan sonra Türki Cumhuriyetler,Rusya'nın Tuva,Altay ve Hakasya Cumhuriyetleri ve Moğolistan'ın batı ve kuzeyini gezerek büyük yolculuğumuzu tamamlamayı umuyoruz. Gezdiğimiz coğrafyanın büyüklüğü ve fotoğrafların çokluğu nedeniyle bu yazı da çok uzun oldu.Ayrıca bazı fotoğrafları iyi çekemediğim için özür diliyor ve her şeyden önce sabrınız için çok teşekkür ediyorum.
 

Sayın Vata sadece okuması bile dört gün sürdü. Fotoğraflarınız, anlatımınız roman tadında. Gitmiş, gezmiş, görmüş kadar olduk. Kendimiz gezemediğimiz için hayıflandık. Teşekkür ederiz. Bir de hazırlıklar bir yana toplam harcamanız affınıza sığınarak yaklaşık olarak ne kadar?
 

@vata , :yum: Ciddi bir gezi kitabı değerindeki yazılarınızı baskıya vermeyi düşünmüyorsanız bile, bir blogda da yayınlamanızı tavsiye ederim. Buranın rüzgarı bol. Bir sabah uyanınca yerinde yellerin estiğini görebilirsiniz... Not Burada yayınlanması bile 3 tam gününüzü aldığını bilsem de, ilişiğindeki koordinat listesi ile bir .pdf dosyası, inanın bizi ihya ederdi ? Bu formattan indirmek oldukça uğraştırıcı. Ben pes ettim...
 

@vata , Ciddi bir gezi kitabı değerindeki yazılarınızı baskıya vermeyi düşünmüyorsanız bile, bir blogda da yayınlamanızı tavsiye ederim. Buranın rüzgarı bol. Bir sabah uyanınca yerinde yellerin estiğini görebilirsiniz... Not Burada yayınlanması bile 3 tam gününüzü aldığını bilsem de, ilişiğindeki koordinat listesi ile bir .pdf dosyası, inanın bizi ihya ederdi ? Bu formattan indirmek oldukça uğraştırıcı. Ben pes ettim...


Sayın EvliyaCelebi2,öneriniz daha önce benim de aklıma geldi fakat işimin yoğunluğu nedeniyle bundan vazgeçip burada yazmayı tercih ettim.Ancak siteye yazı yüklemede giderek artan zorluklar nedeniyle artık bir şeyler yapmayı planlıyorum. Bu mesajı bile iki seferde cevaplayabildim.Öneriniz için size çok teşekkür ediyorum.
 



Sayın Vata sadece okuması bile dört gün sürdü. Fotoğraflarınız, anlatımınız roman tadında. Gitmiş, gezmiş, görmüş kadar olduk. Kendimiz gezemediğimiz için hayıflandık. Teşekkür ederiz. Bir de hazırlıklar bir yana toplam harcamanız affınıza sığınarak yaklaşık olarak ne kadar?


Sayın Ergunbike,beğeniniz için teşekkürler.Uçak biletlerini de bizim aldığımız gibi alırsanız her şey dahil kişi başı 1800-2000 $ yeterli olacaktır.
 

Gezi yazınız oldukça başarılı ve dolu dolu, bütün ayrıntılara değinmişsiniz. Geziniz yorucu olduğu kadar yazılması da yorucu olmuş, emeğinize sağlık. Teşekkürler
 


Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,382
Mesajlar
1,517,428
Kayıtlı Üye Sayımız
172,041
Kaydolan Son Üyemiz
İsmail.s

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR



Geri
Üst