Köprü Ve Otoyol Ücretleri

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan fsirin Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 81
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 45,118

fsirin

Karavan Yönetim
Mesajlar
7,370
Tepkime Puanı
1,189
Yer
ISTANBUL
Web
www.nefer.com.tr
İstanbulda,
Köprü geçiş fiyatları 1. ve 2. köprü : 1. sınıf 8.75TL 2. Sınıf 11.25TL oldu.
Otoyollar

Avrasya tünelinde otomobiller 16.60TL minibüsler 24.90TL olarak yazmışlar sanırım 1. ve 2. sınıf olarak düşünmek gerekecek. Benim 2 karavan da 1. sınıf. Yüksekliğe dikkat 2.80m maximum geçebiliyor.
Ana Sayfa

3. köprüde işler biraz daha karışık. 1. sınıf için 13.05TL 2. sınıf için 17.40TL deniyor ama bir yerden bir yere bu paraya geçme şansınız yok. Kilyos (Kumköy) den hareket eden karavancı köprü öncesi son girişten 3. köprüye girip yine ilk çıkıştan Riva'ya çıksa bile 2. sınıf aracı için 28.10TL ödeyecek. Mahmutbey'den sapıp Paşaköy'den çıksa diye baktım ama çözemedim arada sanırım ara ödemeler de var. Listedeki en yüksek 2. sınıf araç ücreti 64.70TL olarak görülüyor. o_O
http://www.kgm.gov.tr/SiteCollectio...lar/OtoyolKopruUcret/2018Yavuzsultanselim.pdf
Karayolları haritası
http://www.kgm.gov.tr/SiteCollectionImages/KGMimages/Otoyollar/istanbul.jpg
Diğer köprü ve otoyol fiyat listelerine aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz.
Ucretler
 

Etiketler


sssanırım başlığı yanlış bölüme açmışım. aşağıda otoyol a.ş. tecrübemi aktarıyorum.

merhabalar,
nisan2016 dan beri kullandığım ruhsatsız (araç plakam takılı) çekme karavanım ile KGM'ye ait otoyollardan geçişim şu şekilde oluyordu:
- optik sistem OGS cihazından M1 etiketini okuyor,
- aynı optik sistem geçen araç uzunluğunun fazla olduğunu fark edince, "hatalı sınıf" mesajını yazıp, siren çalıyordu.
daha sonra OGS ve KGM sistemlerinden herhangi bir ceza gelmedi. (ilk geçiş üzerinden 7 ay geçti)

geçen ay Bursa'da OTOYOL A.Ş. ye ait otoyola giriş yapıp, Yalova'dan çıkmaya çalıştım. Ancak, gişedeki görevli ve daha sonra yetkili müdür, aracımın 2 değil 3 dingilli olduğunu belirtiler.
Geçiş ücretim 3 dingilli koca otobüslerle aynı oldu. OTOYOL A.Ş. 'nin çağrı merkezi de aynı fikirdeydi.

bilgilerinize
 




Ben de çekme karavan kullanıyorum. Ücreti 3 dingil üzerinden düşüyor. Ceza yazmıyor.

SM-J710FQ cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
merhaba Yücel bey,
HGS/OGS'niz M1(binek) değil mi? karavansız çıkmıyorum diyerek doğrudan M3 mü aldınız :smiley:
Bizim karavanlar O1 olduğu için dingili sayılmamalı diye düşünüyorum. Tır ve çekici kamyonların dorseleri plakalı biliyorsunuz.
3 dingilli kamyonlar yüksüzken 2 dingil basar. bu durumda onlar bile 2 dingilli ücreti kesiliyorken, bize yapılan uygulama çok mantıksız geliyor.
saygılar
pir-i ve garibe selam :smiley:
 

Hgs normal otomobil hgs si. Ancak siren çalıyor ve üç dingilli ücretini düşüyor karavan takılıyken. Karavan yokken zaten iki dingilli araç ücreti düşüyor. Sınıf dediğiniz gibi M1 sanırsam. Sınıf yazmıyor bir yerde.

SM-J710FQ cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
 

3.20m'den daha küçük dingil açıklığına sahip araçlar 1. sınıf. 3.20m've daha uzunlar 2. sınıf oluyor. Çekme karavan çeken araçlar 3. sınıf olarak tarif ediliyor. 3 dingilli kamyon ile aynı sınıf oluyor hatta kamyonun 3. dingil yere değmiyorsa 2. sınıf oluyor. :confused: Çekme karavan ve römork için ayrı bir tarife yapmamışlar.
 

Hgs normal otomobil hgs si. Ancak siren çalıyor ve üç dingilli ücretini düşüyor karavan takılıyken. Karavan yokken zaten iki dingilli araç ücreti düşüyor. Sınıf dediğiniz gibi M1 sanırsam. Sınıf yazmıyor bir yerde.

SM-J710FQ cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Hgs normal otomobil hgs si. Ancak siren çalıyor ve üç dingilli ücretini düşüyor karavan takılıyken. Karavan yokken zaten iki dingilli araç ücreti düşüyor. Sınıf dediğiniz gibi M1 sanırsam. Sınıf yazmıyor bir yerde.

SM-J710FQ cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
bende M1(binek) sınıfı OGS var. gişelerdeki sirenden sonra hesabıma bakıyorum ve binek M1 ücreti kesilmiş oluyor. TCK nın web sitesinden kontrollerime göre herhangi bir ceza kesilmiş değil.
şöyle varsayıyorum! : sirenden sonra görevli kameraya bakıyor, araç ve römorkun plakasını aynı olduğunu görünce, karavanı O1 olarak algılayıp araca da M1 ücreti kesiyor.
Otoyol AŞ, aynı şeyi yapmayınca benim asfalyalar attı tabi. Katarıma yüksüz kamyondan beter, tır ve otobüs muamelesi yaptılar. Hoş, onlarında yapabileceği çok birşey yok. OGS talimatnamesinde boşluk var.
Karavan değil de arkada ATV çekiyor olsak aynı şekilde mi tepki vereceklerdi?

saygılar
 




Yeni Ukome kararına göre karavanlar her üç köprüden de geçebilir diyebilir miyiz?
Köprü geçişlerine ilişkin UKOME kararı
Motokaravan ve çekme karavanlar FSM ve 3.köprüyü kullanabilecek .

1.köprü sadece taksi , van tipli araçlar 1 sınıfta olsa yasak .

Yani motokaravan ve çekme karavan 1.köprüden geçemiyor , aman dikkat . 3f9886961361f4db58b67c5362394a52 92a495236d321c9e5819a5f5dccffa1f
 

Karayolları Genel Müdürlüğü'nün internet sayfasındaki duyuruya göre karavanların 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nü kullanması mümkün değil.

"DuyuruDetay"

BOĞAZ KÖPRÜLERİ GEÇİŞİNDE YAPILAN DÜZENLEMELERE İLİŞKİN BASIN DUYURUSU
Fatih Sultan Mehmet Köprüsü ve 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nden geçişine izin verilen araç sınıf ve modellerin belirtildiği 02.11.2016 gün ve 2016/8-1 sayılı UKOME kararı gereği 6001 sayılı kanunun 30/2 maddesi gereği uygulanan cezai yaptırımlar; 28.12.2018 tarih ve 30639 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan 7159 Kanun No.lu "Karayolları Trafik Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun" ile yeniden düzenlenmiştir.
Söz konusu yasada; "02.11.2016 tarihinden bu maddenin yürürlüğe girdiği tarihe kadar, araç sınıfları itibarıyla kullanılması yasak olan 15 Temmuz Şehitler Köprüsü ile Fatih Sultan Mehmet Köprüsünden geçilmesi nedeniyle 30'uncu maddenin ikinci fıkrası uyarınca idari para cezası verilmez, verilmiş olanlar tebliğ edilmez, tebliğ edilmişlerin tahsilatından vazgeçilir, varsa yapılmış itirazlar veya açılmış davalar hakkında resen karar verilmesine yer olmadığına karar verilir, yargılama ve takip gideri taraflar üzerinde bırakılır ve vekâlet ücretine hükmedilmez. Söz konusu cezalar kapsamında bu maddenin yürürlüğe girdiği tarihten önce yapılan tahsilatlar 28.02.2019 tarihine kadar başvurulması halinde 29.03.2019tarihine kadar red ve iade edilir." denilmekte olup, bu madde 01.01.2019 tarihinde yürürlüğe girecektir.
Ayrıca; Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'nde geçişine izin verilen araçlar yeni alınan UKOME kararı ile revize edilmiştir.
Buna göre güncel UKOME kararının yayınlanması ile birlikte,
- Tüm 1. Sınıf araçlar Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'nü kullanabilecektir. 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nde ise 1. Sınıf olup Kamyonet, Panelvan ve van tipinde olan araçların kullanmalarındaki yasak devam etmektedir, bu araçlar haricindeki 1. Sınıf araçlar, 15 Temmuz Şehitler Köprüsünü kullanabilecektir.
- 2. Sınıf Araç olup, ruhsatında Kamyonet, Otomobil yazan araçlar ile ruhsatında Karavan yazan araçlar ise sadece Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'nü kullanabilecektir. Bu araçların 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nü kullanmalarındaki yasak devam etmektedir.
- 2. Sınıf, 3. Sınıf, 4. Sınıf ve 5. Sınıf araç olup, ruhsatında Kamyon, Otobüs (Tüm yolcu servis araçları, Toplu Taşıma Araçları, Turizm, Okul, İETT ve Özel Halk Otobüsü, Otobüs A.Ş., Taksi dolmuş vb. hariç) Tır ve Çekici yazan araçlara Fatih Sultan Mehmet Köprüsü ve 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nde uygulanan yasaklar devam etmektedir. Bu araçların Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nü kullanma zorunluluğu bulunmaktadır.
 

Karayolları Genel Müdürlüğü'nün" Kısıtlamalar ve Yasaklamalar" başlıklı bölümü henüz revize edilmemiş.
Bu bölüme göre;
"Kısıtlamalar ve Yasaklamalar"

İstanbul'daki Asma Köprülerden Geçebilecek Araç Türleri
15 Temmuz Şehitler Köprüsü
Fatih Sultan Mehmet Köprüsü
Yavuz Sultan Selim Köprüsü
1.Sınıf araçlar ( Kamyonet, Panelvan ve Van tipi araçlar hariç)
1.sınıf araçlar
Tüm motorlu araçlar
Tüm yolcu servis araçları
(Turizm, Personel, Okul vb
Tüm yolcu servis araçları
(Turizm, Personel, Okul vb.)

Toplu Taşıma Araçları (IETT ve
Halk Otobüsü, Otobüs A.Ş. vb. Taksi dolmuş)
Toplu Taşıma Araçları (IETT ve Halk Otobüsü, Otobüs A.Ş. vb. Taksi dolmuş)


KGM'den izinli kamu kurum ve kuruluşlarının resmi plakalı
hizmet araçları
 

Bugün resmi tatil , yarın sabah düzeltip değiştirirler , yeni uygulama 01.01.2019 dan itibaren geçerliymiş .
 




.

Aaah ah, gel de şimdi eski günleri özleme..
Ne güzel kafamız karışmadan arabalı vapurla karşıdan karşıya geçiyorduk.:yum:
 

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,383
Mesajlar
1,517,441
Kayıtlı Üye Sayımız
172,041
Kaydolan Son Üyemiz
İsmail.s

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR



Geri
Üst