Kocaeli/İzmit'te Freelander Ustası Veya Servis Önerisi (acil)

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan hasim ay Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 0
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 3,522

hasim ay

Yeni Üye
Mesajlar
1
Tepkime Puanı
0
Merhaba Land Rover kullanıcıları!
Ben İzmit'ten yazıyorum. 20 gündür Freelander 1999 model 1.8 kullanıcısıyım. Geniş araç gerekiyordu ve biz de 31 bin liraya bir Land Rover bulduk. Kasasının genişliği ve fiyat aralığı temel tercih nedenimizdi. Araç benzin+lpgli. 26000 km'de. Ekspertiz raporu (şanzıman ve motor) iyi çıktı. Aynı gün muayeneden de geçirerek aldık. (Baskı-balata zayıflığı gibi) birkaç kusuru var ve bu kusurlarını bilerek aldık. Aracı alım ve tanıma sürecinde bu forumdaki değerli paylaşımlardan çok istifade ettiğimi belirterek şimdi sorunlarım hakkında değerli önerilerinizi dinlemek istiyorum:

-Çalışmama sorunu:
Aracı aldığımız günden bu yana en az dört kez tekrarlanan bir çalışmama sorunuyla karşılaştım. Yoldayken değil, park halinden sonraki ilk çalıştırmada bu sorun oluşuyor. Yarımca sanayide güvendiğim elektrikçiler var. Onlar bir sorun tespit edemediler. Bu tür durumlarda marş basıyor ama gaz yemiyor. Aküyü söküp birkaç dakika beklediğimde araç gaz verme usuluyle çalışıyor.
En son iki motorcu ustasına götürdüm. Aküde sorun yok. Aracın beynine girdiler. Büyük ihtimalle sente bakımı gerekebileceğini, burada bir ayarsızlık sorunu olabildiğini söylediler. Aracın çalışması zaten bir garip ve o da bundan kaynaklı olabilirmiş. Bir diğer ihtimalin ise sübaplar olabileceği söylendi.

-Takır tukur sesler:
Bir diğer gözlemim şu ki; araçta rahatsız edici ölçüde takır tukur sesler geliyor. En ufak bir çukura girince tam olarak nereden geldiğini tespit edemediğim sesler bunlar... Aracın altına kaç kez çıplak gözle baktım ama ne egzoz ne de gözlemlenebilen başka bir yerinde bir sorun tespit edemedim.

-Aşırı gürültü:
Gerek ilk çalıştırma gerekse de sonrasında aşırı denebilecek gürültü oluyor. Bunu gidermenin bir yolu var mı ola?

-Baskı/balata ve geri vites sorunu:
Son olarak da başta belirttiğim gibi baskı-balatanın zayıf olduğunu bilerek aldık. Şimdilik götürüyor ama uzun bir yola çıkmadan önce bunu değiştirmenin yararlı olacağını düşünüyorum. Bu sorunu öne almamın nedeni ise şu: Araç geri viteste 40 metreden sonra atıyor. Geri vitesi elden geçirmek için şanzımanı indirmişken baskı-balatayı da değiştirelim diyoruz.

Sonuç:

Aracımın hem genel bakımlarını yapmayı hem de bu bahsettiğim sorunlarını gidermeyi tek seferde yaptırmak istiyorum. Bunun için Kocaeli Yarımca ve ana saniyede birçok usta ile görüştüm ama takdir edersiniz ki bu tip araçlar her ustaya teslim edilemez. Birçok alanda tespit, değerlendirme ve önerilerinden istifade ettiğim siz değerli Land Rover kullanıcısı dostlardan tavsiye bekliyorum. Özellikle de Kocaeli'de güvenebileceğim usta veya servis konusunda... Bu ilk paylaşımı bu kadar uzun tuttuğum için ayrıca özür diler, bundan sonraki paylaşımlarımı inşallah daha öz tutmaya çalışacağımı belirtmek isterim. Cevaplarınız için şimdiden çok teşekkür ederim
 

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,425
Mesajlar
1,517,790
Kayıtlı Üye Sayımız
172,071
Kaydolan Son Üyemiz
kalenbuk

Çevrimiçi üyeler



Geri
Üst