Kış Lastiği Kullanımı

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan biral Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 11
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 3,741

biral

Ana Kamp
Mesajlar
65
Tepkime Puanı
9
Yer
Antalya
Selamlar, Navara kullanıcısıyım ve Antalya'da oturuyorum. Aracımda yaz lastiği var ve ruhsatta hususi/kamyonet olarak geçiyor. Bu hafta İç Anadolu'ya yapacağım seyahatte kış lastiği kullanma zorunluluğumuz var mıdır?Yönetmelikte "yük ve yolcu taşıyan araçlar için" diye belirtilmiş ancak ticari olarak özellikle bir ibare kullanılmamış..Ucu açık ve insiyatife bırakılmış bir mevzu gibi duruyor sanki. Net bir bilgiye sahip olan varsa bu konuya bir açıklık getirirse sevinirim.
 

Etiketler
Trafik polisine araç motokaravan ticari değil dediğim halde , kontrol etti , ön 2 kış lastiği takılı idi , geç dedi .
Ters birine denk gelirsen ceza yersin . Cezaya itiraz edersen sonuç lehine olur muhtemelen , ancak uğraşırsın .
 


Mutlaka öyle, ancak Antalya'da hiç kullanmayacağım birşey ve kışın şehirdışına çıkma durumu pek sözkonusu olmuyor. Belki 4-5 yılda bir kere kullanmam gerekecek...Maliyeti ucuz birşey olsa neyse ancak bir takım kış lastiği nerden baksanız 2.500 den aşağı değil...
 

Ceza 715 TL tutanağın alt tarafına , itiraz ediyorum diye yazın veya lastikçilere sor , kiralık bulursun , 2 tane ön lastik değiştir devam .
 



Üzerinde ( M+S ) yazılı lastikleri de , kış lastiği kabul ediyorlarmış . Trafik polislerine soruverin .
 


kamyonetler ruhsatında hususi yazıyor olsa da ticari araç sınıfında kabul ediliyor.4 lastiğinizde kış lastiği olması lazım kontrol edilirse ceza yersiniz.Aracınızda bulunan lastiklerin üzerinde M+S ibaresi varsa bu lastiklerde kış lastiği olarak kabul ediliyor kazasız belasız yolculuklar dilerim.
 


Selamlar,
Ayrıca bu hafta iç anadoluya gideceğim demişsiniz. Bence İç Anadoluya kış lastiksiz gitmeyin. Bırakın polisi cezayı yollar karlı olacak önümüzdeki hafta. Dolayısı ile kendinizi tehlikeye atmayın. Bu karlı havada yazlık lastikle gidemezsiniz.
 



Selamlar.
Koç sirketler grubuna ait LASTICK firmasi kis lastigi kiralamasi yapiyor.arastirirsaniz belki uygun bir fiyata kis lastigi kiralayabilirsiniz.sorununuzu cozmeniz dilegiyle,kazasiz,belasiz,mutlu yillar.
 


Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,383
Mesajlar
1,517,444
Kayıtlı Üye Sayımız
172,041
Kaydolan Son Üyemiz
İsmail.s

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR



Geri
Üst