Karavanda Su Seviye Göstergesinin Bağlantısı Ve Montajı

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan d.ata Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 4
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 4,616

Etiketler
Azizim sağol, elektrik bağlantı bilgileri çok faydalı ve güzel.
Yalnız imalatçı bir mühendis olarak uyarayım, deponuz berbat üretilmiş.
Galvaniz saç kaynak yapıldığı zaman çok kısa sürede,
kaynak yerlerinden başlayarak paslanır.

Bu tip depoların suyu ne içmeye ne kullanmaya , hijyen bakımından uygun değildir.
Sizin araçlar için özel üretilmiş polietilen depolar var.

Hemen değiştirmenizi öneririm.
Değerlendirmek size ait.
 

.
Gri su deposu için profesyonel yapım olmasa bile, paslanmaz çelik hatta düz metal malzemenin sorun olmayacağı düşünülebilir.
Fakat temiz su deposu için zamanımızda Avrupalı hiçbir marka karavan üreticisinin metal tank kullandığı bilgim dahilinde değil. Zaten piyasada da bulunmuyor galiba.
Sanırım karavancılığın temel uygulama yöntemlerinde onların yasa ve tecrübelerine değer vermek yanlış olmamalı ?


Böylelikle bir su kavramına da değineyim.
Bırakın içtiğimiz ve yemek için kullandığımız suyu, vücudumuz için hijyen ve kozmetik amaçla kullandığımız su bile standartlara göre “İçme suyu” kalitesinde olmalı denmekte !.. Almanya’da yasalar bu yönde..
Abartılı bir yaklaşım olarak görülse de teorikte durum bu..
Belki salgın dolayısıyla edinmek zorunda olduğumuz bilgiler kanaatimizi az da olsa etkilemiştir ?

.
 
Son düzenleme:

Selam,

Metal temiz su deposunun en büyük sıkıntısı -paslanmaz bile olsa- köşe birleşim noktalarının pürüzsüz olmaması nedeniyle bakteri tutabilme ihtimali. Eğer paslanmazdan yapılacak ise olması gereken kenar hatlarının kolay temizlenebilir radius'lu olarak yapılması gerektiği. Plastik depolar bu konuda çok daha avantajlılar.

Kaynaklı bir metalin içine sıvı konulması benim de tercih edeceğim bir yöntem değil. Çürüme kaynak ile ısınan/yanan metal hatlardan başlayacak.

Biraz daha sağlıklı bir çözüm metal deponun kaynak sonrası sıcak daldırma galvanize verilip kaplatılması olabilir. Ömrü daha uzun olacaktır. Galvaniz saca göre hem kaplama kalınlığı çok daha yüksek olur, hem de kaynak işlemi esnasında kaplama yanmaz.

İşlem yapıldıktan sonra paylaşıldığı için suyu bulandırmak istememiştim ama madem söylendi, ben de aklımdan geçeni yazayım :smiley:

Saygılar.
 

.
Umarım başlığı konusundan az da olsa kaydırmaya devam etmem hoş görülür ?

Temiz su depo ve bağlantı borularının metal yahut polietilenden yapılmış olmalarının bakterilere yataklık yapmalarında fark göstermemesi bir yana, yüzeylerinin pürüzlü veya düz olmasının bile herhangi bir rolü bulunmamakta !..

Suyun içinde eser miktarda bulunan demiri metabolize edebilen bakteriler, zamanla depo ve boru içlerinin her yerinde pas renginde ve ince jel yoğunluğundaki plak oluşumuna yol açmaktalar. Bu plakta toplanan diğer bazı bakterilerle beraber suyun kontaminasyonu söz konusu olmakta. Bu yüzden karavan su sistemlerini her sene Klordioksit ile uygulamaya sokmak en uygunu.
Bu oluşuma forumda daha evvel değinilmişti..
.
EE4D2CF0 ED17 49FD B890 129D2662BF56
 
Son düzenleme:



Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,383
Mesajlar
1,517,438
Kayıtlı Üye Sayımız
172,041
Kaydolan Son Üyemiz
İsmail.s

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR



Geri
Üst