Karavanda Su Depoları

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan buralpdi Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 60
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 77,286
Ben de 50 lt lik temiz su tankı yatağın altında,25 lt lik pis su bidonu lavabonun altında dolaşıyordum.Sırt ağrımdan dolayı bidonu boşaltmak sıkıntı vermeye başlayınca, 50 lt lik tankı pis su için kullanıp temiz su için 100 lt lik yeni plastik tank aldım.Hepsi yatağın altında.Aslında aracın altına galvenizden pis su tankı yaptırsam iyi olacak ama ustalar la uğraşmamak için erteleyip duruyorum:smiley:
 

Etiketler
İyi günler Arkadaşlar. Ben de ortaya değişik bir fikir atayım dedim. 100 litrelik bir temiz su deposu tavana monte edilirse ne düşünürdünüz?
Ben bunu yapmayı planlıyorum. Ama sizinle görüşleriniz benim için çok önemli. Depo yatay olarak homojen bir şekilde tavan üzerine yerleştirilip etrafına yalıtım yaptıktan sonra üzerine de Güneş Enerji sistemi yapmayı düşünüyorum.
Bundaki amaç hem yer kazanmak hemde su ihtiyacı için motor kullanmamak.

Oluru varmıdır?
 

.

Orhan bey,:smiley:

Düşünceniz amaç açısından:
* Temiz su deposu araç içi yer kaybedilmemesi düşünüldüğünde zaten kolaylıkla araç altında yer bulabilmekte.

* Dalgıç pompa da enerji tüketimi ve ücret açısından önemsenmeyecek değerlere sahip.

Fiziksel açıdan ise:
* Homojen yapım ile kapsamlı ve yaygın bir yapı kastediliyorsa, depo özel üretim gerektirmekte.

* Böyle bir yapı normal depolara göre daha fazla su hareketlerine yol açabilir.

* Yine böyle bir yapı, depo eğer içme suyu için de kullanılacaksa, yıllık elle mekanik temizlemeye olanak vermeyebilir.

* En önemli nokta, ne kadar dikkatli kullanılırsa kullanılsın böyle bir aracın muhakkak ESP sistemi olması gerekir !
Gerekçe;
Virajlarda aracı etkileyen merkezkaç kuvveti, hızın karesi kadar artmakta. Yani 2 kat hızla 4, 3 kat kızla da 9 Kat fazla merkezkaç kuvveti düşünmelisiniz. Buradaki asıl sorun aracın ağırlık merkezinden oldukça uzak konumlandırılmış deponun kuvvet kolunun uzunluğunun, merkezkaç kuvvetini ayni oranda daha fazla etkileyeceği unutulmamalı.
Her yolculuğa depoyu boşaltarak çıkmanın da kabul edersiniz ki mantığı yok.

Dünya pratiğine de bakarsanız, düşüncenizin uygulamada karşılığını bulamazsınız.

Belki size sıkıcı da gelse, bilinenden ayrılmayın derim.
Üstelik daha kolay ve daha da ucuz..:yum:

.
 
Son düzenleme:


Sayin EvliyaCelebi2 aciklayiici cevabiniz icin tesekkurler. Boylece bu dusunceden vazgecip, klasik arac alti sisteme devam ediyoruz. Tecrubeler dusuncelerden daha degerlidir.
 



.

Özgür bey,:smiley:
karavanı ev gibi düşünmeyerek ona uygun çözümler aramanız en doğru yaklaşım. Toplamda 30 aya yaklaşan aktif karavancılık tecrübemde 40 ar litrelik hacımlarıyla bile tek bir defa olsun, temiz veya gri su sorunu yaşamadım. Dalgıç pompam bir kere bile olsun, boşuna çalışmadı..
Tabi burada sihirli kelime, duşun olmayışı !

Bu durumda bulaşık en fazla suya ihtiyaç gösterdiğinden, ıslak mendille ön temizlik yapmanın faydalarını da inkar etmemek lazım. Diğer ihtiyaçlar düşünülebileceği gibi fazla birşey tutmuyor zaten.
Çağdaş karavancılıkta duşlu çözümlerde bile 100 litre üstü depoya rastlanmaması bir gerçek. Hele Türkiye’de suya ulaşım kolaylığı düşünülürse..

Sanırım biliyorsunuz; daha yeni yapılmış dolum ve boşaltım için bile rastlanan her olanaktan tekrar faydalanmak, bir karavancılık kuralı. Uygulamayı es geçmeyin derim.

Dalgakıran sadece ama sadece bizim forumda konuşulan bir oluşum. Bakalım bu taş bu kuyudan ne zaman çıkacak ? :confused:

Bidonlarınız için normal sabitleme yeterli olmalı. Panelvanlar zaten daha sorunlu eşyaları bile kolaylıkla taşımıyorlar mı ? ;)

...
Cevaplar için üç gün değil aslında bir sene beklediniz ama umarım kendinize uygun bulursunuz ? :yum:

.
Evliya Çelebi2 ve Akdeniz rumuzlu, tecrubeli karavancılara cevapları için çok teşekkür ediyorum, tabi ki uygun bulur ve hatta uygularım, vaktinizi ayırıp değerli tecrubelerinizi paylaşmanız yol gösterici oldu benim için, işten arta kalan vakitte karavan tadilatına girişince ancak cevap yazabildim. Görüşmek üzere,
 


Arkadaşlar yabancı sitelerde sık sık görüyorum. Ne işe yarar detaylı bilen var mı ?

Aquroll olarak geciyor. Tasırken demirden bir aparat takarak teker gibi tasınabiliyor. Sadece taşıması mı kolay yoksa icerisinde bir sistem mi var ? Hortum ile su girişine takınca nasıl calisiyor onu çözemedim. Türkiye de satışıda yok. Yaklaşık 80 €.

https://www.youtube.com/watch?v=5OYyKS3eerM

5717658 guide to caravan water pipes and pumps 2


5717660 guide to caravan water pipes and pumps 3
 

merhaba alienc@

temiz su tankı resimdeki ingiliz çekme karavanımda vardı. Sistem tankın üzerindeki su ve elektirik tesisatını karavan gövdesindeki girişe taktığınızda çalışmaya başlar. Yolculuk için deponun tesisatını sök,suyu boşalt,tankı bagaja koy ve iyi yolculuklar. Demir aparatıda suyu doldurduğunuzda bidonu taşımamak için demir aparatı tak çekerek karavana getir amacıyla yapılmış yandaki siyah lastik şeritler tekerlek gibi yol alması için. Çok pratik bir sistem. Karavanımı satınalan kişi sabit tank yaptıracaktı bana bıraktı, iyi günler.
 

Sistem tankın üzerindeki su ve elektirik tesisatını karavan gövdesindeki girişe taktığınızda çalışmaya başlar.

Teşekkürler ama tam bu kısmı anlamadım =)
Elektrik nereye takılıyor ? İçindeki suyu karavanın içindeki depoya mı aktarıyor yoksa direk city water mantığı karavandaki depoyu bypass edip mi kullanıyoruz ? İçinde bir dalgıç pompa mı var ?
 



Sn @makara60 pimaş deponun su bağlantılarını sormuştunuz ancak fırsat bulabildim resimleri aşağıya atıyorum.
9D613B9E AD9C 4D97 BA7D 957257C4EDB9

Depo kapağı çamaşır makinesi su pompasından uydurma.
Yanındaki sibopta tazyikli su gerektiğinde hava basmak için.
427769DC DA7B 4DE6 B792 F2B2FAF38523
B4692F6F 1F83 459E AC9E 355ECE037B50
64D70A95 EACF 492D AE77 1B5785847E99
37ED96A8 B5F5 4ECD 9994 82FB58291BA2
 
Son düzenleme:


Herkese merhaba. Kısa ve öz bir sorum olacak. Vw t5 yüksek tavan araca sahibim. Projem devam ediyor. Ama fikirler sürekli değişkenlik gösterebiliyor. Tecrübeli abilerimden cevap bulabilirsem sevinirim. Vw t5in stepne yuvası en arkada tam ortada. Buraya uygun yuvarlak bir depo yapıp pis su tankı(sadece lavabo) olarak kullanmak istiyorum. Ama lavabom şoför koltuğunun tam arkasında olacak. Aracı lifte alıp kaldırıp inceledim. Lavabo altına denk gelen yerden zemine delik açıp boruyu araç altından depoya kadar taşıyabilirim ama bu boru uzun ve düz olacağı için atık suyu bir pompa yardımıyla tanka göndertmem lazım. Böyle bir pompa var mıdır? Araştırdım ama bulamadım. Sintine pompası buldum ama bunu da teknelerde kullanıyorlar su tankı için nasıl kullanılır çözemedim. Bilgisi olan varsa yardım ederseniz sevinirim. İyi günler.
 

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,383
Mesajlar
1,517,444
Kayıtlı Üye Sayımız
172,041
Kaydolan Son Üyemiz
İsmail.s

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR



Geri
Üst