Karavanda Şehir Suyu Bağlantısı...

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan yugun Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 14
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 7,691

yugun

YÜCEL GÜNDÜZ
Mesajlar
21,900
Tepkime Puanı
5,442
Yer
Ankara
Web
www.yucelgunduz.com
Yeni yabancı karavanlarda opsiyonel olarak sunuluyor şu aralar. Sistem nedir? Nasıl çalışır? Sizce gerekli mi? Kamplarda altyapısı oluşabilecek mi? Ne dersiniz?
 

Etiketler
orjinali nasıldır bilmiyorum ama zihni sinir procesi olarak aklıma şöyle bir fikir geldi. şehir şebekesinden gelen suyu uygun bir aparatla ( bahçe sulama hortumu başlığı veya benzeri ) karavanın su dolum girişine bağlarsak ve girişin iç kısmına asma rezervuar iç takımı ( evet tuvaletteki sifonun iç mekanizması ) yerleştirirsek hem depo sürekli dolu kalır, hem taşmaz, hem de şehir şebekesi suyunu ikinci bir hat çekmeye gerek kalmadan ( ve karavana mümkün olan en az müdahale ile ) kullanmış oluruz. not: çizim acele oldu özür dilerim
Paint
 

yeni zihni sinir procesi :smiley: karavana hiçbir müdahale olmaması için asma rezervuar takımını hortum üzerine uygulamak ve depo girişini sonra vermek
Adsz
 

orjinali nasıldır bilmiyorum ama zihni sinir procesi olarak aklıma şöyle bir fikir geldi. şehir şebekesinden gelen suyu uygun bir aparatla ( bahçe sulama hortumu başlığı veya benzeri ) karavanın su dolum girişine bağlarsak ve girişin iç kısmına asma rezervuar iç takımı ( evet tuvaletteki sifonun iç mekanizması ) yerleştirirsek hem depo sürekli dolu kalır, hem taşmaz, hem de şehir şebekesi suyunu ikinci bir hat çekmeye gerek kalmadan ( ve karavana mümkün olan en az müdahale ile ) kullanmış oluruz. not: çizim acele oldu özür dilerimEkli dosyayı görüntüle 519771
Evet bu şekilde bağlamak benim de aklıma gelir hep. Şamandıra denilen bir eleman sayesinde depo hep dolu tutulur. Tabii karavanlardaki sistem nasıl çalışıyor bilmiyoruz henüz.
 

.
Karavanda kullanma suyu için olsa bile bahçe hortumu kullanılmamalı !
Su içinde eser miktarda olan demiri metabolize edebilen bakterilerin, plastik hortum iç yüzeyinde koyu kahverengi-siyah renkli bir plak oluşturmaları ve bunların hortum bükülmelerinde koparak musluk ama her şeyden önce dalgıç pompayı yahut hidroforu veya varsa filtrelerini tıkama durumu bulunmakta. Böyle bir durumu yaşayanların ayrıca, su deposunu dıştan temizlemek için elin girebileceği bir kapağının olmasının da ne kadar faydalı olduğunu unutamayacaklarını sanıyorum. :wink:

Uzun müddet güneş ışığında bırakılan hortumlarda yosun oluşumu da sorun yaratmakta.

Belki içini her sene klorhidroksit ile temizlemek şartıyla koyu renkli bir hortum, o da sadece kullanma suyu için, uzlaşı bir çözüm sunabilirdi ?
.
 
Son düzenleme:



deponuzdan su basan pompanın çıkışına çıkışana çekvavlf monte edin.çekvalfın pompa basma yönünde açılması için ok yönüne dikkat edin.Şebek su giiş ağınıza kilitli rakorlardan takarsanız hortumu sökme takmada da kolaylık sağlarsınız
Çekvalf sayesinde depo tarafına su dolumu olmaz.sadece sisteme şebeke basıncı ile suyu kullanırsınız.Öekval çıkışına T ile bağlantıda yapılmalı.Şebekeden gelecek hatt için mini vana takmalısınız.şebekeye bağlanmadna depodan kullanırken şebek girişi ağzından su basmamamnız için gerklidir.
Cekvalf


Çekvalf linki

1592397416491
 
Son düzenleme:

Yada çekvalf kullanmak istemezseniz iki adet vana kullanın.biri pompa çıkışına dolayısı ile kontrolsu depoya su dolumu yapmasın diye elle kapatlıcak.diğeri şebeke den su almak istenildiğinde açıılacak
her iki yöntemde unutkanlığa yer vermiyor.
 

Hocam ben karavana bağlatmak istediğimde yapmayın dediler. Şehir bağlantısında genelde pompada sorun çıkıyor. Şamandırada sıkıntı yaşıyorsunuz vs. dediler. Bunun yerine bir aqua roll alın (https://www.gooutdoors.co.uk/159048...i0KgTvQXXTzXIa_CJdBoCxdkQAvD_BwE&gclsrc=aw.ds). Bundaki kapaklardan biri karavana su sağlayacak.

Diğerine ise aquaroll mains adaptor (Mains Water Adaptor For A Aquaroll float system - A Universal Water Adaptor Kit Fits - Aquaroll-Aqua Caddy-Aquarius-Roly Poly & Water Hog Systems- 7.5 Meteres Of Hose Comes With All The Fittings - Free UK Shipping.: Amazon.co.uk: Car & Motorbike) bağlanacak ve şehir suyu bu adaptör ve şamadırasıyla bidonunuza gelecek. Bidon sürekli dolu ve şamadırayla kontrol ediliyor. Karavana da sürekli su bağlantısı var.
 

bugün konuyu bir daha düşündüm, karavana şehir şebeke suyu bağlamak çok iyi bir fikir gibi gelmedi. özgürlüğü kısıtlanır ve karavancıyı tembelleştirebilir. ayrıca ben karavanı bağımsız olduğu, beni bir yere bağlı kalmaktan kurtardığı için seviyorum. karavanın ev gibi görülmesine ve karavanı eve çevirmeye de karşıyım. su bağlamışken elektrik de bağlayayım vs. vs. derken bir bakmışım beni gezdiren karavan şantiye konteynerine dönmüş. ilk okuduğumda ilginç gelmişti ama yok ben bu işten ve kafa yormaktan vazgeçtim... karavanı bir yere sabitleyecek şeyler benden uzak olsun :smiley: ben su bittikçe gördüğüm ilk çeşmeden doldurur doldurur gezerim...
 




Su deposu çıkışına 12v hidrafor hirafordan sonra çekfalf sonra T hortum bağlantı elemanı bir ucu çeşmeye bir ucu şehir şebeke girişine konabilir hortumu taktığınız aparatta çekvalf varsa sıkıntı yoksa orayı da Birtane koymalı 12v hidraforun bastığı su dışarı akmasın hidrafora zarar vermez faydalı olur çekvalf 18tl hortum bağlantı elemanı dişi erkek 16tl 52tl toplam malzeme 7 kelepçe bir T bağlantı 100tlyi geçmez su taşımaktan kurtuluruz imkan olan yerde
 

Yada çekvalf kullanmak istemezseniz iki adet vana kullanın.biri pompa çıkışına dolayısı ile kontrolsu depoya su dolumu yapmasın diye elle kapatlıcak.diğeri şebeke den su almak istenildiğinde açıılacak
her iki yöntemde unutkanlığa yer vermiyor.

Bence bu çözüm en basit ve arıza ihtimali düşük olanı. Tebrikler.
 

Çamaşır makinesi ventili kullanılabilir, şebeke hortumunun bağlanacağı dişli kısım karavanın dışına bakacak şekilde uygun bir yere monte edilir, ventilden depoya bir hortum çekilir, manuel kullanılmak istenirse uygun yere basit bir on_of anahtar koyulur istediğiniz zaman anahtarı açıp depoyu doldurursunuz.


Yok otomatik dulum olsun derseniz su deposuna çamaşır makinesi prosestatı (su seviye anahtarı) kullanabilirsiniz. Bu biraz uğraştırır, su belli bir seviyeye düşünce ventili açar, depo dolunca kapatır.


Gerek var mı derseniz bence yok. Ama illede olsun derseniz, kolay ve uygulanabilir bir düzenek.

Bu arada ventil konusu açılmışken bir öneride daha bulunayım. Sık uğrayamadığınız bir bahçeniz varsa ventil ve zaman ayarlı röle kullanarak otomatik sulama sistemi kurabilirsiniz.

Yukarıdaki linkleri aceleyle attım daha uygun fiyata bulabilirsiniz.
 
Son düzenleme:

Bugün yaptım ve çalıştı. 40lt aquaroll bidonun yanında da üstünde de su girişi vardı. Ortadakine valf şamadra ile şehir suyunu bağladım. Üsttende pompa borusunu saldım oldu. Hem ucuz hem kolay .

cepten fotoları gönderememişim


IMG 20200707 105149 resized 20200707 105314427


IMG 20200707 105152 resized 20200707 105313884
 
Son düzenleme:

Bugün yaptım ve çalıştı. 40lt aquaroll bidonun yanında da üstünde de su girişi vardı. Ortadakine valf şamadra ile şehir suyunu bağladım. Üsttende pompa borusunu saldım oldu. Hem ucuz hem kolay .

cepten fotoları gönderememişim
merhaba, çok güzel bir çözüm olmuş. Aquaroll deposunu nereden temin edebiliriz ?
 



Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,383
Mesajlar
1,517,429
Kayıtlı Üye Sayımız
172,041
Kaydolan Son Üyemiz
İsmail.s

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR



Geri
Üst