Karavanda Sabitleme Şemaları

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan EvliyaCelebi2 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 8
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 21,087

EvliyaCelebi2

Söz insanın aynasıdır..
Mesajlar
2,218
Tepkime Puanı
2,198
Reimo`nun karavanını kendi yapanlar için hazırladığı sabitleme şemaları aşağıda.
Meraklısı için daha fazla bilgi:

http://www.reimo.com/de/fahrzeugbau/ausbauratgeber_start.html
(Sadece almanca :mad: olsada, şemalar anlaşılabilir kolaylikta ! )

Karavanda taban plakasının araca ve mobilyalara sabitlenmesi


Karavanda yan duvar izolasyaon ve kaplama kesiti


Karavanda taban plakasnn araca ve mobilyalara sabitlenmes


Karavanda yer plakasnn yanlardan arac tabanna sabitl


Karavanda mobilyalarn yandan sabitlenmesi yukardan g
 

Ekli dosyalar

  • Karavanda mobilyaların birbirine bağlanması.gif
    Karavanda mobilyaların birbirine bağlanması.gif
    42.8 KB · Görüntüleme: 925

Etiketler
Merhaba

Daha once hic yorum almamis ama bence cok onemli bir paylasim. Bir cok insanin ozellikle yer baglantilarinda bu kadar ozenli davranmayip cok basitce bagladiklarini goruyorum. Aracin altina somunlanmayan mobilyalar buyuk risk teskil ediyor. Allah korusun kaza yada cok ani bir frende koparak one firlama riski tasiyor.


Sent from my iPad using Tapatalk
 

Ynt: Karavanda Sabitleme Şemaları

Başkalarının hatalarından bahsetmek oldukça kolay (benim burada yaptığım gibi) hatta sadist bir tarafı bile var denebilir, ;) fakaat kendi yaptıklarımıza gelince (hepimiz için), nedense hemen tabu hanesinde yer alıyorlar.
Üstelik bu hanede, kaza, ölüm gibi diğer demirbaş tabuların yanında tatsızca yer alacaklarsa.
O yüzden okunsada konuya cevap verilmemesi şaşırtıcı olmamalı .

Sorun sadece mobilyalarlada sınırlı değil. Çözümsüz olarak bazı panelvan harici karavanların kasaları içinde geçerli. Bereket istatistik olarak karavan kazaları oldukça az.
Gerçi başına gelen için oran %100 ama herneyse. ;)

Ducato camper, hız: 48km/h !
https://www.youtube.com/watch?v=c9vZdoomTuA

Daha yavaş bir kaza anında, yasam bölümündeki yolcular:
http://youtu.be/v3rb_uZfTVQ

Koltuk iskeleti testi:
http://youtu.be/uI5nkPAnJXA

Not.
Sadece 50km/h süratle yapılan kazada herşeyin ağırlığı 10 misli artıyor. Durum diğer bir deyişle 10 metre yükseklikten tramplenden betona atlarken (?), masumca ellerimizle hızımızı kesmeye çalışmakla eşit.
Hatırımda kaldığı kadarı ile 100km/h süratinde normal bir kişinin ağırlığı, kaza anında 0,7 saniyede, kısa bir süre içinde olsa, 3500 kg. a erişiyormuş.

Doktorların dediği doğru, çabuk alınan kilolar ve şişmanlık, her şekli ile sıhhate zarar !
 

Ynt: Karavanda Sabitleme Şemaları

Elinize sağlık Mesut bey, dikkatten kaçmış önemli bir başlık.

Sadece taban yada yan başlantılar değil dolap kapaklarının açılması ve içindeki malzemelerin yaşam alanındakiler için nasıl bir
risk olduğu videolarda net görünüyor.

Sabit başlığı hakeden bir konu.
 

Ticari araçların iç bölümlerindeki atkılarda çok sayıda delik bulunuyor, o deliklere somun sabitlenerek vidalarla pek çok şey bağlanabilir her halde. Tabanlarda da hazır kanca halkaları var, onlardan yararlanmak lazım.
 



Kendi karavanını yapanlar oldukça fazlalaştı , bu önemli konuyu yedi yıl sonra tekrar hatırlatmak ve görünür yapmak önemli. Youtube ve instagram paylaşımlarında pek fazla dikkat edilmediğini düşündüren dönüşümler mevcut.
 

usulüne uygun yapılmış motokaravanla yolculuk diger motorlu araçlara göre en güvenlilerdendir.almanya için 2017 de 100000 araç başına kazalarda ölüm oranları.: otomobillerde 3,1. motocaravanlarda 1, çekme karavanlarda 0,3 dür.ciddi yada hafif yaralanmalar 100000 araç başına otomobillerde 470,motorcaravanlarda 87, çekme karavanlarda 22 dir
Video: https://www.youtube.com/watch?v=cibwyhcLEwc
Video: https://www.youtube.com/watch?v=2gX-x5nWIgE


usülüne uygun (almanya daki gibi)motokaravan ve çekme karavanlarda kaza istatistikleri daha düşük sayıda.bunun nedeni karavan sürücülerinin göreceli olarak daha yaşlı, dikkatli olmasına ve araçların daha yavaş sürülmesine baglanabilir.günümüzde bile çarpma testlerinde motokaravanlar çok güvenli degil.en çok kullanılan ducato kasası 2006 dan beri aynı.
 
Son düzenleme:

Bu değerli ve çok önemli paylaşım için teşekkürler.

Kazalar izlendiğinde araç içine koyulacak ekipmanların sabitlenmesinin ne kadar önemli olduğu daha trajik ve net bir şekilde anlaşılıyor. @Doğrucu Davut size de hatırlatmanız için teşekkürler.

Şu anda iç dizayna yeni başlayan bir mühendis olarak eşyaların sabitlenmesi konusunda dikkatim daha da fazla olacak.
 

Konuya yeterince özen gösterilmemiş sanırım. Instagram ve youtubeda imrenilerek bakılan çoğu yerli/yabancı karavanların dolap kapaığnda emniyet bile yok. Ben tüm kapaklara gerçek pirinç sürgü taktım
 

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,382
Mesajlar
1,517,428
Kayıtlı Üye Sayımız
172,041
Kaydolan Son Üyemiz
İsmail.s

SON KONULAR



Geri
Üst