Karavan ile ilk gezimiz 5500 km 1ay

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan erol81 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 14
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 6,281

erol81

Ana Kamp
Mesajlar
81
Tepkime Puanı
64
Gezi ile ilgili video’yu buradan izleyebilirsiniz

Video: https://www.youtube.com/watch?v=-Hr3ppwp3Uc




Yaklaşık 10 senedir hayalini kurduğumuz karavan gezimizi sonunda çocuklarımızla 2019 ekim ve kasım ayında gerçekleştirdik.

Bu 10 senedir gezenbilir’e girerek sizlerden öğrendiklerimiz sayesinde bu arzumuzu hem canlı tuttuk hem de bilgilendik.

Bizde bu öğrendiklerimiz sayesinde belki yeni gelecek arkadaşlarımızı cesaretlendirebilmek adına bu yazıyı yazmayı bir borç bildik.

Biz 2 arkadaş olarak Ortiz karavandan aldığımız 3.90 karavanlarla 2 aile çıktık yola karavanlarımız 750 kg altıdır

Bizim yolculuğumuz İzmir’den başladı sırasıyla Akyaka ,Datça, Köyceğiz , Ölüdeniz, Katrancı, Tekirova ,Kaş ,Antalya ,Konya ,Göreme buralarda konakladık ve bölgedeki tarihi, plaj, şelale ,gezi alanları ve doğal güzelliklerin neredeyse tümünü çocuklarımızla gezme fırsatı bulduk .Daha önce bu rotayı 5 kere yapmıştık şimdi daha detaylı gezebildik

Bu noktada çekme karavan mı ? motokaravan mı ? sorusu için bir parantez açmak istiyorum tabi ki cevabı olmayan bir soru ama daha önce araba ve motosikletle gezmiştik ve yolda motokaravanlı ve çekme karavana sahip ailelerle konuştuk şu noktada çekme karavanın avantajını yaşadık açıkçası örnek vereyim mesela Antalya sahilde yeni açılan bir karavan kampa park ettik Antalya içi,Düden şelalesi ,Antalya müzesi ,Perge antik, kenti ,Alanya ,Hadrian kapısı, Konyaaltını arabamızla rahat rahat gezdik ve döndüğümüzde bütün düzenimiz kurulu bir şekilde girdik karavanımıza ama motokaravanlı arkadaşlarımız her seferınde koltukları tentelerı butun düzenı baştan kurmaları gerekti hatta bazı günler gezmeye üşendiler tabi bu sadece bir yönü ama her gün birkaç yer gezmek istiyenler için bence önemli

Karavanda aksilik yaşadık mı ? Evet

Katrancı plajında iki gece kaldık ikinci gün çok şiddetli yağmur yağdı .Sabah başka yere çıkalım dedik ama kumlar yumuşamıştı pilot tekeri fazla kaldırdım ve her acemi gibi yerine sokamadım :smiley: Biz yine de yola çıktık ileride bir şekilde hallederiz diye ve bir şekilde hallettik bu gezide yanlış yollara girdik ,U dönüşü yapmak zorunda kaldık çıkmaz sokağa girdik ,kuma saplandık ,geceleri ıssız koylarda ve yerlerde kaldık .

Yani bu yolculuğa çıkmadan önce ne kadar korkulu rüyamız varsa hepsi başımıza geldi ama bir şekilde üstesinden geliniyormuş.

Özellikle karavanları gece karavanları rahatsız ediyorlar diye çok yazı okumuştuk bizde arkadaşlarımızda hiçbir problem yaşamadık aksine herkes bize yardımcı oldu .

Biz bu geziden çok keyif aldık en kısa zamanda tekrarlayacağız eğer kamp bilgisi veya aklına takılan ama karavan almaya karar verememiş olan arkadaşlar varsa cevaplamaya hazırım bol keyifli seyahatler …

Greme


IMG 20191004 121028 800


IMG 20191026 072247


IMGP9367


IMGP9370


IMGP9535 2
 

Etiketler


Çok güzel bir gezi, Türkiye'nin gezilecek en güzel rotalarından birisi...
Ancak her seferinde farklı tadlar verebilen bir rota...
Yani bir kere yetmez...
Nicelerine. Mutlulukla...
 





Hayalinizi ;sevdiklerinizle mutlu şeklide gerçekleştirdiğiniz için ,sizden mutlusu o anlar için yoktur sanırım.
Video da tanıtım fragman tadında olmuş.
Bol keyifli gezmeler
 









Ne mutlu sizlere. Çok güzel bir gezi olmuş. Ayrıca fotoğraflarda çok güzel. Gezileriniz ve paylaşımlarınız bol olsun.
 




Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,383
Mesajlar
1,517,438
Kayıtlı Üye Sayımız
172,041
Kaydolan Son Üyemiz
İsmail.s

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR



Geri
Üst