Karadan Avustralya

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Shakti Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 28
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 11,829

Shakti

More and more for less and less
Mesajlar
37
Tepkime Puanı
0
Yaş
70
Yer
Istanbul/Sydney
Web
selcukaskin.info
Saka diil yaptim ancak oldukca gecmiste kaldi.
SultanAhmet'den otobusle Tahran, oradan Zahedan, Taftan, Quetta, Lahore, Islamabad, Amritsar, Yeni Delhi, Lucknow, Benares, Kathmandu, Pokhara (AnnaPurna trek)
Yeni Delhi, Agra, Khajurajo, Allahabad, Calcutta, (ucakla) Bangkok, Chieng Mai, Pattaya, Kho Samui adasi, Kuala Lumpur, Singapur, (ucakla) Melbourne, Sydney..
Avustralya'da 23 yil.. Simdi Istanbul'da, "N b@k yiyorum buralarda?" mantrasi hergun..
Sorulariniz varsa..
 

Etiketler


Ynt: Karadan Avustralya

Shakti' Alıntı:
1inci bolum; kacis/macera, 2ncisi anlasilamadi..
yani nasıl oldu, zor muydu, geçtiğiniz yerde neler yaptınız amaç menzile varmakmıydı yoksa sadece... size ne kattı bu macera anlamında... detaylar yani?
 

Ynt: Karadan Avustralya

Avustralya hep gitmek istediğim yerdir... Kangurları göreceğim :D
 





Ynt: Karadan Avustralya

1 yandan Avustralya'nin simgesi olarak kanguru kullanilirken (Qantas Havayollari, etc) ote yandan yuzbinlercesini
oldururler, ekinlere zarar veriyor gerekcesiyle. Son zamanlarda da kanguru eti modasi cikmisti. Kangurularin yavrularina Joey
derler v (her mini yaratik gibi) dayanilmaz sirin. Sydney'in yeraldigi NSW eyaleti Turkiye'nin yuzolcumunden daha buyuktur.
Avustralya'da 7 eyalet vardir v ulke huzur/baris icinde yasamak icin son kalan yerlerden biridir.

Istanbul'dan sokak ayakkabisi v ceyrek asir oncesinin sirt cantasiyla yola cikmak ilgincti. Anna Purna trekte, batililar Sherpa denen
sirt hamali v rehber kiralarken, ana kuzusu ben, tek basina basardim v 7 gunde (rehber kitaplarda 15-21 gun arasi).
Sonradan n denli salak oldugumu, tadini cikara, ulu Himalayalari soluyarak, niye uzatmadigima pisman oldum.
 

Ynt: Karadan Avustralya

Adelaide şehrinde yaşayan bir arkadaşım var, o da o kanguru eti modasından bahsetmişti... Malesef.

Kanguru ve penguenler en çok merak ettiğim hayvanların başında gelirler, penguenleri gördüm, sırada kanguru var :smiley:
 

Ynt: Karadan Avustralya

Shakti' Alıntı:
Istanbul'dan sokak ayakkabisi v ceyrek asir oncesinin sirt cantasiyla yola cikmak ilgincti. Anna Purna trekte, batililar Sherpa denen
sirt hamali v rehber kiralarken, ana kuzusu ben, tek basina basardim v 7 gunde (rehber kitaplarda 15-21 gun arasi).
Sonradan n denli salak oldugumu, tadini cikara, ulu Himalayalari soluyarak, niye uzatmadigima pisman oldum.
Anafikir tamam... peki niye geri Türkiye'ye dönüş?
 



Ynt: Karadan Avustralya

Roo olarak da tanimlanir kangaroo. Arka ayaklari uzerinde seke/hoplaya, hizi 75km/s cikabilir v arka ayaklari uzerinde boyu 2m ulasabilir. On ayaklariyla fena vurur. Boxing kangaroo folklor v info kaynaklarinda yerini coktan almistir. Avustralya Ordusu'nun da logosu kangaroodur. Avustralya v yerlileri aboriginilerin ayrilmaz 1 hayvani da dingo. Kopek/tilki gorunumunde
 

Ynt: Karadan Avustralya

Sizi tebrik ediyorum gerçekten inanılmaz keyifli bir macera olmuştur, benim de Kasım-Aralık gibi Avustralya-Yeni Zelanda planım var ama ben malesef çok istediğim halde karadan gidemeyecem :( malum zaman problemi
Avustralya'da araba kiralayıp tüm ülkeyi gezmek isteriz, en son ne zaman ordaydınız? güncel bilgiler var mı? benzin fiyatları? araç kiraları gibi
ayrıca şu karadan Avustralya'ya gidiş te başlı başına roman olur ama kısaca anlatsanız? kaç senesiydi? kaç gün sürdü?
 

Ynt: Karadan Avustralya

Tskkrlr. Geleli 3 yil oluyor, ancak hergun daa cok ozluyorum, donecem galiba (ora yurttasiyim da). Benzin buradan ucuz, ayrica iklim herzaman yumusaktir, Sydney'de. Kisin (Agustos) 12C'ye dusmesi (minimum) donmak demek! Turkiye de, inanin, yasam daha pahali. Orada ev kira v fiyatlari yuksektir (haftalik olarak verilir v para da haftalik kazanilir, aylik degil). BMW, Mercedes vardir ama parmakla gosterilir. Yatlar yelken icindir, kupeste de kafa cekmek icin degil. Haftada 2 gun Sydney Harbour da, ofisinden kacmis yelken basan onlarca CEO vardir. Sydney HArbour (liman) biraz Istanbul BOgaz andirir. Ancak gorsel kirlilik (yoruma da bagli olmak uzere) hemen hemen yoktur. Kiyida National parklar vardir, kosar, dolasirsiniz.
(Bu denli reklamdan sonra Roo madalyam hazir olsa gerek orada!)

Size asagida 1kac link. Birincisindan (live) girip kiyilara bakabilirisiniz, surf yapanlar icin duzenlenmistir. Ben, Sydney, Bondi Beach de yasiyordum. Guney yarikure oldugu icin iklimler terstir burayla. Kis v yaz zaman farki Turkiye ile +7/9 saattir. Kasimdan sonra, Christmas v tatil mood'una girilir. Australya da zaten herzaman yasam tatil gibidir. Aceleye yer yoktur, hemen uyari gelir; "relax, man"!

http://www.coastalwatch.com/camera/cameras_large.aspx?cam=3800&mode=&state=QLD
http://www.sydneyoperahouse.com/
http://www.therocks.com/

http://www.google.com/custom?domains=www.panoramas.dk&q=sydney&sitesearch=www.panoramas.dk&client=pub-8696319733935360&forid=1&ie=ISO-8859-1&oe=ISO-8859-1&cof=GALT%3A%23663300%3BGL%3A1%3BDIV%3A%23333333%3BVLC%3A663300%3BAH%3Acenter%3BBGC%3AFFFFFF%3BLBGC%3AFFFFFF%3BALC%3A000000%3BLC%3A000000%3BT%3A333300%3BGFNT%3A000000%3BGIMP%3A000000%3BLH%3A50%3BLW%3A327%3BL%3Ahttp%3A%2F%2Fwww.panoramas.dk%2Flogo2.gif%3BS%3Ahttp%3A%2F%2F%3BFORID%3A1%3B&hl=en

http://www.smh.com.au/
http://www.theaustralian.news.com.au
 

Ynt: Karadan Avustralya

AnnaPurna5


AnnaPurna4


AnnaPurna3


AnnaPurna2


AnnaPurna1
 





Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,383
Mesajlar
1,517,438
Kayıtlı Üye Sayımız
172,041
Kaydolan Son Üyemiz
İsmail.s

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR



Geri
Üst