Kan Verelİm Arkadaşlar

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan bberksan Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 4
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 2,942

bberksan

Kamp II
Mesajlar
447
Tepkime Puanı
61
Arkadaşlar ülkemizde ciddi bir kan açığı var. İhtiyaç insanların %3’ünün kan vermesi ile karşılanabilirken insanımızın ancak %1’i kan veriyor. Geri kalan nasıl karşılanıyor derseniz başı sıkışan insanın alel acele bulunmaya çalışılan eş dostundan…. Bu esnada çok kayıplar da yaşanıyor.

Halbuki kan vermek insan vücuduna da faydalı bir eylem. Link’teki makalenin çok sayıda benzerlerini nette bulabilirsiniz Yılda 2 Kez Kan Vermek Vücudu Yeniler - Sağlık Rehberi Kan vermenin zararına dair ise hiçbir veri yok. Yani kan vermek bilimsel olarak size faydalı olduğu kesin olan hem de manevi olarak da çok ulvi bir eylem.

Burada çok büyük bir yanlış algı da A+ ve 0+ kan sahiplerinin yaa benim kanım çok bol benim vermeme gerek yok demeleri. Gerçekten insanların oransal olarak %40 A+ ve %30 0+ kan grubuna sahip. Ancak şu unutulmamalı ki kan ihtiyaçları da bu oranlar dahilinde oluyor , kan ihtiyacı olan insanların %40’i A+ grubu ve şu an en çok aranan kan da A+ . Yani benim kanım çok bulunuyor benim grubuma ihtiyaç yok demeyin. Tam tersi en çok ihtiyaç bu gruplara var…

Haydi hem kendiniz hem toplum için faydalı bir iş yapın. Ve yapmaya da devam edin. Ve etrafınızdaki insanları da yönlendirin. Unutmayın bir gün sizin ve sevdiklerinizin de ihtiyacı olabilir.

Size yakın bağış noktalarını öğrenmek için Kan Hizmetleri - Kan Bağışı Noktaları

Daha önceki bağışlarınızı ve ne zaman tekrar bağış yapabileceğinizi öğrenmek için Kan Hizmetleri - Kan Bağışı Bilgileri
 

Etiketler
Merhabalar bende kan bağışına eski çalıştığım şirkette birine ihtiyaç olmuştu kan grubumda tutuyordu verirmisin dediler bende işten kaytarmak için bağışlamıştım.
Sonra baktım ki kendi kendime çok iyi birşey yapmışım 2004 senesinden beri bağışlarım 23. bağışımı 2 hafta oldu vereli
 

Gerçekten çok önemli bir konu. Ben de Ocak ayında 23. Bağışımı verdim. Allah'a çok şükür en son yaptırdığımız kan testlerinde bir tane değerim bile normal sınırların dışında çıkmadı. Hem insanlık için hem kendi sağlığımız için bunu bir alışkanlık haline getirelim.

Mi A1 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
 

Sabit 3 ayda bir Kızılay a kan veririm, gönüllü kemik iliği donoruyum, hatta madalya vereceklermis öyle dediler.

Discovery cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
 




Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,383
Mesajlar
1,517,445
Kayıtlı Üye Sayımız
172,041
Kaydolan Son Üyemiz
İsmail.s

SON KONULAR



Geri
Üst