Kamp Ocağı Seçimi

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan TezMertek Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 224
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 190,411
Ynt: Kamp Ocağı Seçimi

merhaba bana şimdi bir tane vidalı kamp ocağı gelecek onun için vidalı kartuşları izmirde nereden bulabilirim bilen var mı acaba?? birde vidalı ocağı kartuşa takıp işimizi bitirdikten sonra kartuş bitmese bile ocağı kartuştan rahatlıkla ayırabiliriz değil mi kolay taşımak için :smiley:
 

Etiketler

merhabalar bende hafif kamp ocağı arıyorum çok bilgim yok kullanan arkadaşlarım kovea marka önerdi
sizce nasıl almayı düşündüğüm modeli gönderiyorum düşüncelerinizi bekliyorum şimdiden teşekkür ederim

Kovea BACKPACKERS OCAK
 





Merhabalar,
Biolite campstove-2 ürününü satmak isteyen arkadaş varsa bana bir proje kapsamında acil lazım. Benimle iletişime geçebilir.
 

Bir proje kapsamında acil olarak biolite camp stove-2 modelini arıyorum. Satmak isteyen arkadaşlar varsa bana ulaşsın lütfen
 

Ynt: Kamp Ocağı Seçimi

Coleman Dual Fuel (benzinli Kamp Ocağı)

bir depo 0,5 litre benzin alıyor, ben avcı olarak kullanıyorum. bir depoyla 2 kez çay demledik ve iki kez yemek yaptık kullanan menmun kalacaktır. İki adet almıştım birini kendim kullanıyorum, diğeri hiç kullanılmadı, satılıktır.
Hala satmayı düşünüyorsanız ben acil olarak almak istiyorum.
 


Merhaba vidalı ve delmeli kartuşların farkı tam olarak nedir delmeli kartuşu içinde bir ocak aldım bu ocak vidalıyada uygunmudur acaba bilgisi olan varsa sevinirim
 



Merhabalar;
MSR Whisperlite ocağını satınalacağım ancak şu white gas denen, Türkçede saatçi benzini olarak adlandırılan, bazılarının ise Hekzan dediği yakıtı hiçbir yerde bulamıyorum. Forumu altını üstüne getirdim. Ürünü satan yerlere sordum, Karaköydeki outdoor mağazaları dahil kimse satmıyor ve nerede satıldığını bilmiyor. Yine birinin önerdiği doğubanktaki genç-ay saatçiliğe sordum o da satmıyor.
Nurgazın Hekzan adı altında sattığı yakıt ise bana güvenilmez geldi çünkü kimya sektöründe çalışıyorum ve hegzan denen kimyasal bambaşka bişey.
Sonuç olarak bu memlekette benzin ocağı kullanan arkadaşlar siz bu yakıtı nereden alıyorsunuz. Direk adres verebilecek olan olursa sevinirim.
 

Arkadaşlar tekrar başlık açmak istemedim. İlk defa kamp dünyasına giriyoruz. Birçok ekipmanı edindim. Ancak sıra geldi kamp ocağına. Tahmin edebiliyorum. Sanırım ocak kamp dünyası için çok önemli bir yer teşkil ediyor.

Sormak istediğim şu; biz öyle çok fazla et, tavuk yiyen bir aile değiliz. Onun için mangalda kullanabiliriz. Genelde menemen, mantar sote, makarna, çay, kahve gibi gıdaları pişirebileceğimiz, bizi mahçup etmeyecek bir ocak seçimi yapmak istiyorum. Sanırım bunun için güçlü ve rüzgardan etkilenmeyen bir ocağa ihtiyacımız var.

Ayrıca güvenlik konusunda hangi ocaklar daha iyi ? Taşıma depolama açılarından. Bu konuda tavsiyeniz nedir? Kamp ocağı diyince tek bir marka ne yazık ki çıkıyor TR' de. Nurgaz. Başka alternatif yok gibi. Var mı uzun yıllar kullanılabilecek önerebileceğiniz bir kamp ocağı? Kapladığı yer açısından problemimiz yok. Araçla gideceğiz kamplara. Bu anlamda bagaj problemim de yok.

Not: Yazdığım başlıkta ne derece tecrübeli arkadaşların olduğunun farkındayım. Biz sadece şehir hayatından sıkılmış ve doğaya ilk defa adım atacak, ama bu attığı adımlarda materyallerin eksiklikleri ile uğraşmayıp, doğanın güzellikleri ile ilgilenecek vakti arttırmaya çalışan aileyiz. Bu şekilde değerlendirirseniz sevinirim.
 
Son düzenleme:


bu tarz bir ocak çok işinize yarayabilir. hurdacılardan alacağınız 70x70x1.5mm ( veya istediğiniz ebatta ) bir profilden istediğiniz ölçüde keserek kendiniz de yapabilirsiniz. hem ekonomik hem de yapımı ve taşıması çok kolay, üniversite zamanında kamplarda kamp ateşi yakmadığımız zamanlarda 60x40x2mm profilden yaptığım ocağı kullanmıştım. şu aralar kamp ateşi yakmadığımız zamanlarda semaverin altını kullanıyoruz. şuna benzer birşey


yine de kamp ateşinin tadı başka. imkan varsa kamp ateşinden vazgeçmem :smiley:
 

Ufak tüpte çok kullandık ama nurgaz ng501 kodlu ocak kullanıyoruz ufak tüpten daha güzel yanıyor yanımızda 4 kartuş yedek var
 

Ufak tüpte çok kullandık ama nurgaz ng501 kodlu ocak kullanıyoruz ufak tüpten daha güzel yanıyor yanımızda 4 kartuş yedek var

Peki hocam rüzgardan falan etkilenme durumu nedir? Evdeki ocaklar kadar hızlı pişirme elbette söz konusu olmayacaktır sanırım. Ama kullanılan materyallerle yani tencere tava gibi malzemeler ile bu durum aşılabiliyor mu? Örneğin bir makarna pişirmek bu n501 ile Haziranda Çanakkaledeki bir çadır kampta ne kadar zaman alır? Tecrübeleriniz nedir?
 



kamp ocak
vakti zamanında ekteki ürünü almıştım, kamp amaçlı küçük ve ergonomik. ürünün rüzgarlığıda vardı o yuzden ruzgarda sıkıntı cıkarmadı. kartus adaptoru oldugu ıçın piyasadaki tüm tuplerele uyumluydu. küçük olması sırt cantası gıbı heryere sıgmasını saglıyor(sizin durumda kucukluk oncelık olmasada). bu urunle birlikte genelde emaye sac tava kulladım emayenın hızlı ısınması ıle cok fazla gaz harcamadan bir cok urun pişirme sansım oluyordu.
 

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,382
Mesajlar
1,517,424
Kayıtlı Üye Sayımız
172,041
Kaydolan Son Üyemiz
İsmail.s

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR



Geri
Üst