Güneş Panelleri Olmadan,sadece Yeterli Akü Ile Buzdolaplı Kısa Kamplar Mümkün Müdür?

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan UmitOnline Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 23
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 8,103

UmitOnline

Yeni Üye
Mesajlar
10
Tepkime Puanı
4
Yaş
58
Yer
istanbul
Merhabalar,öncelikle foruma biraz önce üye oldum fakat uzun bir süredir burayı takip eden biriyim,bir çok değerli görüşlerden faydalandığımı belirtmeliyim.

2018 model uzun şasi normal tavan Ford Transit Custom Combi van bir aracım var,bu aracımı kamp gezilerim için modifiye etmeye çalışıyorum.Kafamda oluşturduğum proje öncelikle yaşından dolayı aracı karavan sınıfına sokamayacağım için en azından 2 sene boyunca minimum muayene sorunları ile bu zamanı atlatıp,sonrasında karavan sınıfına geçiş ile daha farklı bir proje uygulayabilirim diye düşünüyorum.

ilk etapta aracın arkada bulunan 2+1 koltukları çıkartıp,Vito Koltukları ve raylı sitemine geçiş yaptım,arkadaki koltukların ileri geri ve ters çevirebilme hareketlerinin bana sağlayacağı avantajlardan faydalanmak istedim. Bu esnada aracımın alt yalıtımıda yapıldı.

Şimdi hedefim tavan ve yanların yalıtımını yapmak,fakat bunu yapmadan önce gerekli elektirk tesisatını yapmam gerektiği için kafamdaki bazı soruların netleşmesi gerekiyor.

Şimdi hedefim şu: Aracımda buzdolabı mutlaka olmalı,12 volt üstten kapaklı 30-40 litre civarında bir buzdolabı benim işimi görecek.Sanırım bu buzdolabının tüketim değerleride 45Watt.Ayrıca bir tablet ve 2 telefon şarjı ve belki ara sırada drone şarjı için enerji gerekecek,bunlarıda gerekirse elimdeki powerbanklar ile halledebilirim.

Yapacağım kamplar genelde kamp alanlarında olabilir,bu zamanlarda kamplardaki 220 volt elektrikten aracıma giriş yapıp 3-5 gün veya daha fazla konaklamalarda enerji ihtiyacımı kullanabilirim,bu konuda sıkıntı yok.

Asıl sorum,kamp alanları dışında kalacağım zamanlar-ki bu durumda en fazla 2 gün kalırım,daha fazla kalmam.Bu en fazla 2 gün içinde buzdolabım için gereken enerjiye nasıl erişebilirim.

Aracıma ilk etapta güneş paneli takmayı istemiyorum,dediğim gibi kamp alanı dışı konaklamalarım en fazla 2 gün olacağı için ve ben bu konaklamalarda mümkün olan en gölge yeri seçeceğim için benim için gereksiz bir yatırım olarak görüyorum.

Sizce herhangi bir güneş paneli takmadan,arabaya koyacağım önceden doldurulmuş yeterli bir akü ile bu ihtiyacımı karşılayabilirmiyim.

Bu durumda hangi tip bir akü olmalı ve kaç amperlik olması gerekir,gibi teknik detaylar konusunda yardıma ihtiyacım var.

Tecrübeli arkadaşların yorumlarını merakla beklemekteyim.

saygılar.
 

Etiketler
dometik firmasının portable PLB 40 adlı lityum aküsü
Lityum pil Dometic Perfect Power PLB 40
Dometic PLB40 - Portable lithium battery, 40 Ah
dometic bu akü ile tek şarzda cfx 40 watt buzdolabının 40 saate kadar çalıştıgını belirtmiş.40 ah lityum akü 40 saat yetiyorsa, agm deep cycle 80- 100 ah akü 2 gün için yeterli olur.
yine dometik firmasının avustralyada lityum olmayan taşınabilir aküsü mevcut.
Dometic CoolPower RAPS44 - Battery pack
bir başka lityum taşınabilir güç kaynagı üreticisi.
Goal Zero
 
Son düzenleme:

Etiketler


kısa şasi tourneo custom aracımı kamp kutusu ile kullanıyorum. mobicool fr40 buzdalabını 30 watt taşınabilir şarz edilebilir 2 adet enerjon marka akü ile kullanıyorum.2 gün yetiyor..araç çalışırken portable aküyü aracın 12 volt çıkışına takıyorum, buzdolabını da akünün 12 volt çıkışına takıyorum .kontakt kapandıgında buzdolabını enerjon portable akü besliyor.benim aracımda fabrikasyon 75 amper çift akü mevcut.
ENERJON 72000 mAh Powerbank - Polat Otomotiv Grubu
iç tasarım, tourneo custom camping box konu başlıgı altında aracımdaki camping box ve akünün fotografı mevcut.
bu boyutlardaki araç ile yolculuk esnasında gecelemek uygun olabilir.uzun süreli tatil için uygun degil. ben aracıma tailgate tent (gipsy adventure home weekend) aldım.kış mevsimi ve malum yasaklardan dolayı henüz kullanamadım.
Gipsy Weekend | Araç Üstü Çadır ve Kamp Malzemeleri.
aracıma arka 2.ci klima nedeni ile tavan hekisi taktıramıyorum.(tavan havalandırma kanalları mevcut.).çift klima yoksa sizin aracınıza takılabilir.biz eksikligini hissettik.
2 günlük kamplar için buz aküleri ile decathlon soguk tutan çantalar işinizi kolaylaştırabilir.mobicool buzdolabında -10 derecede tutugumuz buz akülerini bu çantalarda kullandık.
Güzel tavsiyeleriniz için çok teşekkür ederim. Bu söylediklerinizi bende düşündüm,halada düşünüyorum.Öncelikle soğuk tutan çantalar ve türevlerini kullandım artık sıkıldım onlardan.Gerçek buzdolapbına ihtiyacım vardı ve aldım.

Çok uzun kampları fazla yapacağımı düşünmüyorum,daha çok gezi tarzında kısa konaklamalarla uzun mesafeler hedefim.Tavan hekisi mutlaka bende istedim,tavana yakışıklı bir sepet yapmak istiyorum öncelikle,bakalım yapabilirsem ona görede bir yer ayarlayacam mutlaka.

Biraz daha uzun kalabileceğim kamplar için bende aşağıa resimlerini koyduğum,şu aracın kapısından itibaren birleşen yan çadırlardan almak istiyorum.

yurtdışında bol çeşitleri var ama ülkemizde bulabilecekmiyim bilmiyorum.Gerekirse yurtdışından getirtebilmekte hesaplarımın içirisinde.

81HXmLdw5FL AC SL1500


81cJng6h6eL AC SL1500
 

Kafamdaki olmasını istediğim iç proje küçük bir kaç değişiklik haricinde aynen budur.Yanlardaki sandıklar gerektiğinde oturmaya,uzanmaya,dinlenmeye kullanılır,gerektiğindede birleştirilip yatak olarak kullanılabilir. Şoför arkasındaki 2+1 koltukları kampa gittiğimde ters çevirip,şoför arakasına yaslamak ve arkada daha geniş bir alan bırakmak.

0


1


2


3


4


5
 





Aynı marka ve özellikte bir şey yok , firma kendisine özel üretim yaptırmış anlaşılan. Ben pek istemem öyle özel üretim şeyleri , piyasa malı olmasını tercih ederim.
Bu ürüne en yakın satış yapılan şey linkte , Katlanır güneş paneli fiyatı da epey farklı. O paraya değecek mi?
şu da daha da ucuzu. Karar vermek zor.
 

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,382
Mesajlar
1,517,428
Kayıtlı Üye Sayımız
172,041
Kaydolan Son Üyemiz
İsmail.s

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR



Geri
Üst