Güçlü Ve Pirikamp Ile Yollarda (ve Kamplarda) 2021...

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan yugun Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 2,442
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 318,806
IMG 20210428 134031 912


Karavanımla, Bozkır'ın ortasında...
 

Etiketler

Bozkırın ortasında karavanımda Pink Floyd dinlemece ve keyif almaca...
Keyif almak için bozkırı satın almanıza veya yıldızlara sahip olmanıza ihtiyacınız yok. Pekala bu işten çuvalla para dökmeden ve yüksek sosyeteye girmeden de keyif alabilirsiniz. Pahalıysa almayın arkadaşlar bu kadar basit.
 





Bugün eve geri geldiğimde yolların kazılmış ancak asfaltın atılmamış olduğunu gördüm. Koyacak bir yer olmadığı için mecburen aynı yere korka korka koydum karavanımı. Yarın sabah erkenden yine Karagedik'e gideceğim. Bu sefer niyetim karavanımı okulda bırakmak. Arada gidip okulda kamp yapacağım. Zevkli olacağını tahmin ediyorum. Zaten köyde kalacak bir yere de çok ihtiyacım oluyordu. Böylelikle evin oradaki yol çalışmasından karavanı kaçırmış olacağım.
 

Arkadaşlar,
Kamp liderliği yaptığım kamplarda herkese eşit ve adil davranmaya çalıştım. Benim katıldığım kamplar zengin fakir, kadın erkek, çoluk çocuk... İster karavancı, ister vosvosçu ister offroadcı olsun herkesin katılabildiği özgür kamplardı. Bunlar Yücel Gündüz'ün düzenlediği kamplar olarak yaşandı ve cosmosdaki yerini aldı. Herkesin kendini eşit bir ortamda hissetmesi için bazı konularda fikir beyan etmiş de olabilirim. Bu beni siyasi davranan bir insan yapmadı. Hayatımın hiçbir alanında siyasete göre davranmadım ben. Beni bir yerlere koymak, üzerinde şuymuş buymuş diye etiketler olan raflara kaldırmak isteyenler başkaları. Ben öğretmen olduğum için doğal bir liderdim. İnsanlara yer ve mekan belirttim onlar da sağolsunlar kamplarıma geldiler. Olan bitenin hepsi bu. Şimdilerde kitaplarımı okumak için sakin bir ağaç gölgesinden başka bir şey aramıyorum. Ateşin başında hür ve eşit, kardeşçesine bir dostluğu aramak güzeldi, saygıya ve onun için yapılanlara değerdi. Her şeyi iyi ki yaşadım.
 

IMG 20210429 073715

IMG 20210429 073736

Piri şimdi okullu oldu. Bu ağacın altı yeni yerimiz...
Sakin bir şekilde kitaplarımı okumak için herhalde bundan iyi bir yer bulamam.
Üstelik elimin altında bir okul kütüphanesi de varken...
 





Karavanımda küçük bir el radyom var ama sanırım antensiz olduğu için, radyo kanallarını iyi çekmiyordu. Şimdi yine bir el radyosu sipariş ettim ama bu radyonun dış anteni var. Umarım işimi çözer.
 


Bugün atelajımın direksiyonunda Karagedik'e giderken beni 34 plakalı iki tane lüks karavan solladı. Hemen selam verdim. Onlar da selam verdiler. Sanıyorum ki Kapadokya tarafına gidiyorlardı. Yollarda çekme karavan sürerken başka çekme karavanlarla sıklıkla karşılaşılmıyor. O yüzden bu anıyı buraya yazayım dedim.
 

Zenginliğe karşı değilim ama görgüsüzlüğe karşıyım.
Yıllar önce yüz liralık çadırımla gezerken de mutluydum. Hayatımda yaptığım herşeyden de mutlu oldum ve mutlu bir hayatı bugünüme kadar yaşadım. Kimse kolay kolay benim çizgimi bozamaz, bozamadı da.
Bence hayatta bir insan yaşadığı kötü şeylerin ve karşılaştığı kötülerin üstünde durmamalı. Çünkü hayatta bir insanı mutlu edebilecek türlü türlü şeyler var.
Mesela ben, mazot parası, konaklama parası ve yüksek maliyetler yüzünden çok gezemiyorum. Ama sevdiğim bütün kitapları okuyabiliyorum. Her kitap aslında bir yolculuk ve bir serüven demek. Ben böyle görüyorum. Öğrencilerime de okumayı sevdirmek için gönüllü projelerde çalışıyorum. Bu bana mutluluk ve huzur veriyor. Çok sağlam okuyan gençler geliyor. Benim için karavanımda okumak ayrı bir zevk. Altı metrekarelik dünyamda kitaplarımla alabildiğime özgür hissediyorum kendimi. İşte ben böyle bir karavancıyım. Kendi yaptığım ilk karavanım için, bu karavan benim yüz binlik karavanım demiştim. Reelde hala yüz binlik bir karavanım oldu mu hayır olmadı. Ama mutluluğun tek anahtarı çok fazla paranız olması değildir bence. Herkesin mutlu olduğu bir şeyler var. Bırakalım da öyle olsun.
 





Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,383
Mesajlar
1,517,440
Kayıtlı Üye Sayımız
172,041
Kaydolan Son Üyemiz
İsmail.s

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR



Geri
Üst