Güçlü Ve Pirikamp Ile Yollarda (ve Kamplarda) 2021...

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan yugun Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 2,442
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 318,718

Etiketler

Starex in ustasını da bulmak zor, sanayiye starex le gidince çoğu burun kıvırıyor. Dört yıl kullandım 140 hp CRDİ olanını hem yakıt fazla hemde arıza gidermek sorun.
Aracta çekiş problemi vardı yetkili servise götürdüm bilgisayara bağladı, test sürüşü yaptı bir şey anlamadı, aracı bırak deneme yanılma yöntemi ile parçaları değiştirip sorunu anca buluruz dediler:smiley:. Tahmini ne kadar masraf çıkar diye sordum onu bilemem 300 tl de tutar 3000 tl de demişti beş altı sene önce.:smiley:.
 
Son düzenleme:


Zaten fiyat olarak da çok yüksek fiyatlarda değiller. Herhalde bu nedenlerden çok tutulmadı...

Evet hocam kronik arızaları da var. Örneğin yağ pompası zinciri kopuyor anında anladın motoru stop ettin kurtarıyorsun, anlamadın noluyo falan diyene kadar motoru kilitliyor ondan sonra geçmiş olsun. Benim başıma geldi kıl payı motoru kurtardım. Ustanın demesine göre bu arıza başına gelenlerin yüzde doksanı motoru kilitliyor.
 



Arkadaşlar,
Ben gezen değil, kalan karavancıyım. Bir yer seçer ve oraya gider uygun ücretini anlaşır kalırım. Amacım tatilimi doğal ve tabiatın içerisinde yeşil bir ortamda geçirmektir. Bu nedenle ağaç altı ve gölge yerleri severim. Gerektiğinde yer değiştirebilsem ve yol güzergahlarında konaklayıp dinlensem de bunlar asıl kamp tatilim yanında devede kulaktır. Kalan karavancılar da başka başka yerlerde kalırlarsa yıllar içerisinde ülkeyi gezebilirler. Kalan karavancılık bir kesim tarafından hep aşağı ve bayağı görüldü ve kötü bir şeymiş gibi muamele gördü. Ancak hem Dünyada hem de Türkiye'deki mevcut kampçılığın çok büyük bir kısmını kalan kampçılar oluşturmaktadır. Kamplardaki ekonomik düzeni de onlar döndürürler. Nihayetinde kalan kampçı kötü bir kampçı değildir.
 

Benim için kamp yerinin temizliği, düzeni, sakinliği önemlidir.
Kim kime curcuna yerleri pek sevmiyorum. Bu işte küçük işletmeleri pek severim. Bir kampı bence en iyisi bir ailenin işletiyor olmasıdır. Önce bir yerde kendimi güvende hissetmek isterim. Başıma bir hal gelse aracıma karavanıma sahip çıkacak insanlar olmalı kamp işletenler. Bu güven bağı çok önemli ve her yerde kurulamıyor ne yazık...
 

İnsan bir yere alıştı mı, oradaki huzurunu rahatını arıyor. Sonuçta bizim nihayi amacımız güzel yaşamak değil mi? O zaman bir tek yere gidiyor olmanın sakıncası ne?
 

Benim için kampın fiyatı önemlidir. Bazı kamplara yüksek ücret öderim ama en fazla üç gün konaklarım oralarda... Bunun dışında yüksek ücret belirleyen yerlerde konaklamıyorum.
 

Hayatım boyunca kampçılık faaliyetlerinden ve kampçılıkla ilgili gönüllü yürüttüğüm projelerden bir gelir elde etmedim. Sitelerimin hepsine ben para ödüyorum. Şimdi youtube'a video yükleyip parasıyla Dünya'yı gezenler türedi. Valla biz hep her şeyi bedava yaptık paylaştık, paylaşıyoruz arkadaşlar... O işlerin de çok kolay olduğunu düşünmüyorum.
 





Sırf derneğime katkısı oluyor diye her yıl yüz lirayı verip alıyorum bu kartı. Bazı kamplarda iskonto yapması dışında pek bir faydası da yok. Ama camping card international hamisi olmanın verdiği haz için buna değer...
 


IMG 20210417 130454

Üç sistemli dolap Güçlü'deki yerini aldı... Sezona hazırlanıyoruz. Güzel sağlıklı bir sezon olsun inşallah...
 



Üç sistemli dolap genelde iki şekilde kullanılıyor, Güçlü ve çadırla gidilen kamplarda ana dolap olarak ve Çekme karavanla gidilen kampinglerde yolüstü konaklamalarında lpg ile çalıştırılarak. Her iki görev de çok önemli.
 

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,382
Mesajlar
1,517,428
Kayıtlı Üye Sayımız
172,041
Kaydolan Son Üyemiz
İsmail.s

SON KONULAR



Geri
Üst