Feribot Hatları Ve Ücretleri

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan fsirin Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 34
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 60,486

Etiketler
Eskihisar - Topçular körfez geçişi körfez köprüsü yapıldıktan sonra daha ekonomik hale geldi. :smiley:
Tarifede 4000kg kamyonet olarak geçiyor (bu ağırlıkta kamyonet nasıl oluyorsa artık) sanırım panelvandan karavanlar (3500kg) en düşük sınıftan işlem yapacaklar. Tek yön 50TL gidiş dönüş 85TL görülüyor. Karavanlara farklı uygulama uygulama yapıyorlarsa arkadaşlar uyarsın.
Ücret Tarifesi
köprüden geçilirse; 1. sınıf 71.75TL 2. sınıf 114.80 görülüyor. Yalova tarafı ilk çıkış Altınova'dan çıkılırsa 2. sınıf araç 4.80TL daha ödeyecek. Hızınızı alamazsanız, Bursa'ya kadar 146.65TL (2. sınıf) oluyor. Alternatif 80km körfezi dolanmak.
http://www.kgm.gov.tr/SiteCollectionDocuments/KGMdocuments/Otoyollar/OtoyolKopruUcret/2018Gebze.pdf
http://www.kgm.gov.tr/SiteCollectionImages/KGMimages/Otoyollar/bursa.jpg
Otoyollar
 
Son düzenleme:

Son düzenleme:

Çanakkale boğaz geçişi;
Gestaş tarafından işletiliyor.
GEZENBİLİR
Gelibolu Lapseki karavan 60TL yazıyor. 3.5-6t kamyonet 55TL 1-3.5t kamyonet 50TL yazıyor. Sanırım karavanları 8t filan düşünüyorlar.
Gelibolu lapseki
 

Eylül 2017 ayında , eskihisar-topçular için , kamper karavan dan , en düşükten ücret aldılar .

SM-G920F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
 



Gökçeada Feribotu;
Kabatepeden kalkıyor ama Çanakkale tarafından geliyorsanız ada yolcusu olduğunuzu söylerseniz boğaz parası almıyorlar. :smiley:
Ama karavanlar için özel tarife kullanıyorlar 80TL bu sene benden de aldılar.:mad: Halbuki 1-3.5t kamyonet 50TL, 3.5-6t kamyonet 55TL alıyorlar.
www.gdu.com.tr
Kabatepe gokceada
 
Son düzenleme:

Amacım aracımla seyir halinde gezmek olduğuna göre Körfezi dolanırım.Dur kalklar da dahil olmak üzere 1 litre mazot ile 10 km gidiyorum 80 km için 8 litre mazot harcarım eder 40 küsür lira ben buna 50 lira diyeyim .Para olarak kardayım,gezerken seyir keyfinde kardayım,zaman olarak belki zarardayım ama zaten amaç vakit geçirerek dolaşmak değil mi?
 

Güney marmara adaları ve Bozcada hatları da Gestaş tarafından işletiliyor.
www.gdu.com.tr

Bozcaada için herhangi bir ücretsiz boğaz geçişi yok. Bileti adaya giderken Geyikli'den çift yön için kesiyorlar. Dönüşe bilet yok.

Marmara ve Avşa adası için Tekirdağ'dan da feribot var.
ÖMER KAPTAN GEMİSİ - AVŞA - TURKEY
 
Son düzenleme:


Amacım aracımla seyir halinde gezmek olduğuna göre Körfezi dolanırım.Dur kalklar da dahil olmak üzere 1 litre mazot ile 10 km gidiyorum 80 km için 8 litre mazot harcarım eder 40 küsür lira ben buna 50 lira diyeyim .Para olarak kardayım,gezerken seyir keyfinde kardayım,zaman olarak belki zarardayım ama zaten amaç vakit geçirerek dolaşmak değil mi?
Ben de hep dolaşıyordum hatta Karamürsal sahili de hoşuma gider, acelem yoksa biraz mola veriyordum. Gidiş dönüş 85TL olunca, artık körfezi dolanmak daha maliyetli. Maksat gezmek ise, dolaşmak daha keyifli. Hedef rota uzun, zamanımız kısa ise feribot avantajlı oldu. :smileycat:
 
Son düzenleme:



istanbul boğaz geçişi;
Sirkeci - harem arabalı vapuru; minivan panelvan sınıfı 20TL görülüyor. yolcudan da 5TL alıyorlar. Yanınızda bir yolcu varsa ikinci sınıf araçla Avrasya tüneli 24.90TL ile aynı gibi oluyor. Birinci sınıfta zaten avantajlı.
Ücret Tarifesi
Bir de boğazda İstinye-Çubuklu arasında arabalı vapur var.
Şehir Hatları Vapur Saatleri | Vapur | Vapur Tarifesi | Vapur Seferleri | Ada Vapur | Kadıköy Vapur Tarifesi | Vapur Sefer Saatleri
Harem Sirkeci tarifesinde karavanlar için panelvandan daha yüksek ayrı tarife vardı. Hatta bu yüzden görevli ile tartışıp İDO ya yazı yazmıştım. Şu an tarifede gözükmüyor kaldırılmış sanırım.

GM 5 Plus cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
 

Harem Sirkeci tarifesinde karavanlar için panelvandan daha yüksek ayrı tarife vardı. Hatta bu yüzden görevli ile tartışıp İDO ya yazı yazmıştım. Şu an tarifede gözükmüyor kaldırılmış sanırım.

GM 5 Plus cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Ben de geçen sene Gestaş'ın "karavan" tarifesi için firmaya yazmıştım. Tamam bakacağız dediler ama değişen bir şey yok. Ruhsatta karavan yazdığı için katagori oluşturmaları anlamsız. 5m uzunluğun altında karavan ruhsatlı araçlar olduğu gibi 8m'nin üzerinde kocaman alkovanlı karavanlar, hatta otobüsten yapılma karavanlar da var.
 


Biraz da yurt dışı; Yunanistan (igoumenitsa) İtalya (Ancona) feribotu. Yolcu fiyatları, sefer tarifeleri ve diğer detaylar için internetten araştırınız. "Camping on board" seçeneği olan feribotlar en iyi seçenek.
Superfast Ferries official web site - Greece - Italy / Piraeus - Heraklion - Fiyatlar - Ancona 2018

Ekli dosyayı görüntüle 498375
Geçen hafta Anconadan igoumenitsa ya PSA karavan ve şöför artı bir kişi havalı koltuk +araç için 318 avro ödedik.Feribot 1.5 saat rötarlı kalktı deniz sakindi 15.5 saat sonra yunanistanda feribottan çıktık
 

Fazla yolcu yoktu.Havalı koltuk denen pulman koltuk bölümündeki yolcuların tecrübeli olanları salonun içinde yerde uyku tulumunda uyudular yanlarında getirdikleri sandaviçleri yediler termoslarından sıcak içecek içtiler.Ben acemi asker ise bazen koltukta uyudum bazen salondaki kocaman ekranlı TV yi seyrettim bazende geminin içinde devriye dolaştım. Haaaaaaa hayatımın en uzun duş-banyosunu yaptım yolculara ayrılmış duş kabininde tam 60 dakika sıcak su ile duş yapıp güzelce sabunlandım.(sabunu yanınızda getirmeniz gerek)
 



İtalyadan Feribota binerken Gümrük denen bir noktada durdurulup sadece biletimiz ve pasaportlarımıza bakıldı hiç bir kayıt yapılmadı damga vurulmadı Yunanistanda aracımızla tekneden inince de hiç bir kontrol veya durdurulma yapılmadan aracımızı sürüp iskeleden çıktık.

Elimdeki ANEK LİNE firmasına ait 2017 fiyat listesindeki ücretler yukarıdaki tarife ile aynı rakamlarda
 

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,383
Mesajlar
1,517,442
Kayıtlı Üye Sayımız
172,041
Kaydolan Son Üyemiz
İsmail.s

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR



Geri
Üst