En Sevdiğiniz Kayak Merkezi Hangisi?

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan AYDURAN Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 89
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 85,623

En Sevdiğiniz Kayak Merkezi Hangisi?


  • Kullanılan toplam oy
    248

Etiketler
Ynt: En Sevdiğiniz Kayak Merkezi Hangisi?

Son zamanların popüler kayak merkezi Kartepe Kayak Merkezine gitmenizi tavsiye ederim
 


Ynt: En Sevdiğiniz Kayak Merkezi Hangisi?

Kesinlikle SARIKAMIŞ.... orda kaymadıysanız kendinizi kış sporu tutkunu olarak saymayın türkiyenin tüm kayak tesislerinde kaydım ama hiç birisi sarıkamış kadar güzel ve kar kalitesi bakımında mükemmel değildi.tek bir dezavantaj otel sayısındaki azlık sebebi ile konaklama ücretleri biraz pahalı.mutlaka SARIKAMIŞA gidin derim nacizane...
Karı harika ama yatırım yapılmamış. Orman içinden kaymakta ayrı bir keyif. Telesiyejler açık. Geçen yıl elektirik kesintisi olmustu aralık ayında 45 dakika telesiyejde kalmıştım, karanlık dere tarafı. Havada -20 dereceydi o gün, hipotermiye giriodum neredeyse. Şubat sonu mart başı hava çok güzel oluyor. Mutlaka gidin. Telesiyej 15 dakika da çıkıyor. 5 dakikada iniyorsunuz.
 

Sportif manada 1 numara erzurum, pistler uzun, gondol kapalı ve çok hızlı çıkıyor, Yeni başlayansanız kayseri pistler çok geniş, hava erzuruma göre daha sıcak, teleferik var 10 kişilik :D telesiyejleri ısıtmalı. Bursa çok pahalı ama istanbula izmire yakın. Kapalı gondol yok Bursa'da. Sarıkamışta orman içinde kaymak muhteşem, karıda alplerdeki karla eşdeğer, kristal kar. Telesiyejleri açık, pist sayısı az. Kartepeye hiç gitmedim. Erzurumun ve kayserinin pist dışı bol karda kayabileceğiniz çok güzel vadileri var. En çok yatırım yapılan tesisleri en ucuz ve geniş olan kayseri erciyes. Gondol dakikada 200 kişi taşıyor sıra beklemiyorsunuz ve 7 dakikada yukarı çıkıyorsunuz.
 




Uzun zamandır forumun bu kısmına yazılmamış, bunların hemen hepsine gitmiş biri olarak tercihim Avusturya olurdu. Ne yazık ki kayak sporuyla ilgili yapılanlar memlekette çok başarılı değil ve denetimden uzak. Yazılacak çok şey var da neyse...
 



Bence Erciyes, sebepleri ise; 1. pist yatırımlar; ısıtmalı lift başka bir yerde görmedim, uzunluk olarak da pistleri çok iyi 2. sosyal tesis restoranı: yemek fiyatları makul 3. yolların durumu: iki gidiş iki geliş yolları sürekli temizleniyor ve tıkandığını görmedim, güvenle çıkıp iniyor 4. konaklama: dağa arabayla/otobüsle yarım saat mesafece çok ama çok uygun fiyata otellerde yada kiralık evlerde konaklayabilma imkanı var
 



Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,382
Mesajlar
1,517,428
Kayıtlı Üye Sayımız
172,041
Kaydolan Son Üyemiz
İsmail.s

SON KONULAR



Geri
Üst