Demirköy Bahar Kampı.

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan tahir81110 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 10
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 3,730

tahir81110

Kamp II
Mesajlar
255
Tepkime Puanı
242
Yer
Kırklareli
Herkese Merhaba,

Bu hafta yine Perşembe günü sabahı Demirköy tarafına gittim. Pazar gününe kadar hava çok güzeldi ancak öğlen saatlerinde bulutlar gelmeye başladı. Bize de toparlanıp Kırklareli'ne dönmek düştü.

Bu fotoğraf 10 gün kadar önceki gezimizden, aynı noktada konakladık.

IMG 20200313 110413301 HDR


Kamp yerimiz toprak orman yolu. Buraya ulaşmak için Demirköy çıkışından sonra yaklaşık 15,5 Km ilerlemeniz lazım. Kilometre saatinin nerede başlatılacağına emin değilim o yüzden ters yönden tabela yardımı ile bulmak daha kolay gelecek olanlar bunu denesinler. Ter yönden yani İğneada yönünden Demirköy'e ilerlerken Demirköy 16 km tabelasından sonra soldan 2. sapak, mesafe tabelaya 500 metre civarı.

Enerji nakil hattına asfalt yoldan ulaşmak için açılmış, düzgün midibüs, minibüs, 750 kg altı çekme karavanların girebileceğin kapasitede. Resimde tam görünmüyor ama karavan 4 yol ağzında duruyor. Burada römorksuz her türlü manevra yapmak mümkün, römorkluların römorku çözüp el ile döndürmeleri lazım. Asfalttan mesafe yaklaşık 200 metre civarı. Burada durmayıp daha ileri 200 metre daha gidebiliyorsunuz, yolun sonunda da aynı manevra imkanları var. Yolun ilk 50 metresi günü birlikçiler tarafından kirletilmiş ama ilerledikçe ortam daha temiz görünüyor, sadece boş fişek bir kaç avcının kirlettiği yerler var. Yolun en sonunda briket bir binandan arta kalan zemin çizgisi var. Büyük ihtimal ile enerji nakil hattını yapanlar tarafından kullanılmış ve yıkılmış.

Bu kadar orman içine sapmak istemeyenler veya yer toprak olmasın diyenler için bu sapağın 100 metre kadar altında sola ilk sapakta zemini mıcır döşeli yoldan birkaç sıra ile ayrılan futbol sahası büyüklüğünde bir alan daha var.

IMG 20200313 175120960 HDR


Bu resim de geçen haftadan, büyük olan Biber, 10 yaşında, erkek. Küçük olan Boncuk 10 aylık, dişi. Biberin, çadır, çekme karavan, motokaravan tecrübesi benim ile eşit. Ufaklık daha yeni yeni öğreniyor.



Kamp yaptığımız yer bir tepenin en üst noktası. Gece veya gündüz kuştan başka hayvan göremedik. Domuz, çakal, tilki, tavşan vb ne izleri nede sesleri var. bulunduğumuz toprak yolda bulunan direk üzerinden anahtarlama yapıldığından yol bakımlı ve sürekli açık tutuluyor. Dolayısı ile kesilmiş ağaç dalları her tarafta var. ateş yakmak isteyeni yıl boyunca idare edecek kadar çok. Ancak ateş yakmaya ilgi duyanların dikkatli olmasında fayda var. Esinti sürekli ve her iki yandaki ağaçların altı 30 cm civarı kuru yaprak dolu. İşin açık yanı ben ateş yakmaya cesaret edemedim, karavandaki tüplü ocağı kullandım.

IMG 20200321 174515823 HDR


Kamp yerinde ön koltukları arkadaşlara tahsis ettik. :smiley:

Kaldığım bu noktada uzun mesafeli yürüyüş yapma imkanı yok, eğim çok fazla olduğundan 100 metreden fazla aşağı inmeye cesaret edemedim. Dolayısı ile zaman kitap, karavan bakımı, güneşlenmek, yemek, bulaşık, köpeklerle oyun vb ile geçiyor. Turkcell sorunsuz çekiyor, telefonda problem yaşanmıyor.

Güneş panellerinin sürekli çalışması için iki nokta var biri benim park ettiğim 4 yol ağzı yani enerji nakil hattının altı. Diğeri yolun sonundaki alan. Yolun son kısmında biraz eğim var düzgün park etmek zor olur.

Bu kadar tenha yerleri sevmeyenler için İğneada sahili bu günlerde uygun, resimler aşağıda.

IMG 20200321 090903038 HDR
IMG 20200312 135925805


Arkadaşlar gerek Demirköy gerekse İğneada fazlası ile turistlik yerler olmuş. Dolayısıile gelmeden önce özellikle et, balık vb alışverişlerinizi Saray, Vize, Pınarhisar veya Kırklareli'den yapmanızı öneririm. İğneada'da Migros, A101 ve Şok marketleri var. Demirköy'ün İğneada yönüne çıkışında ufak bir oto sanayi sitesi var.

Selam ve saygılarımla.
 

Etiketler








Demirköy`ün kasap köfteleri güzeldir(di).Biz insandan kaçıp ailece Beğendik köyüne atardık kendimizi.Sahilde salaş bir tesisi vardı sadece.Teneke tavuk yapamayan teneke tavukçu :smiley:
 






Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,383
Mesajlar
1,517,429
Kayıtlı Üye Sayımız
172,041
Kaydolan Son Üyemiz
İsmail.s

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR



Geri
Üst