Büyükada’da Görmeniz Gereken 10 Yer – Büyükada Gezilecek Yerler

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Melisa Getir Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 1
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 4,433

Melisa Getir

Yeni Üye
Mesajlar
1
Tepkime Puanı
0
Büyükada’da Görmeniz Gereken 10 Yer – Büyükada Gezilecek Yerler
GWVZO5
Büyükada Gezi Rotası – Tarihi ve Doğal Güzellikler
Marmara’nın cennet adası, Prens adaları içinde en görkemlisi olan Büyükada’da gezilecek yerler saymakla bitmez. Büyükada otel konaklamaları yaparak daha fazla yerleri gezme imkanınız olacaktır. Tarihi boyunca Rum ve Türk kültürlerinin özellikleri ile harmanlandığı Büyükada’nın gezilecek yerleri, görülecek güzellikleri masmavi denizin ve yemyeşil ağaçların içinde bizleri beklemektedir.
Eski adı Prinkipos olan Büyükada iki tepenin arasında kalan, tarih boyu ünlü devlet adamlarının sürgün edildiği, Türk ve Rum aydınlara ev sahipliği yapan, huzuru ile büyüleyen Büyükada’ya yaz –kış yerli ve yabancı turist akını olmaktadır. Adanın zenginliklerini duyan herkes adayı keşfetmeye başlamıştır.
Büyükada’da Gezilecek 10 Yer – Görmeden Dönmeyin!
1. Aya Yorgi Kilisesi ve Manastırı
2. Rum Yetimhanesi
3. Reşat Nuri Güntekin’in Evi
4. Müslüman Mezarlığı
5. Rum-Ortodoks Mezarlığı
6. Meryem Ana Kilisesi
7. Hamidiye Camii
8. Adakule
9. Adalar Müzesi
10. Dilburnu
JW1V6m
Büyükada’da Bir Gün Nasıl Geçer? – Adada Kısacık Bir Tatil
Büyükada’da bir gün geçirmek için çantanızı hazırlayın, ilk vapura atlayın ve İstanbul’u geride bırakın…
Adım atar atmaz huzuru bulacağınız, stresinizi, işinizi ve okulunuzu unutacağınız, büyükada otelleri göreceğiniz, bisiklete binip serin sularda yüzeceğiniz, enfes lezzetler tadacağınız Büyükada’da bir gün sizleri bekliyor…
Ortalama 1 saat sürecek yolculukla ulaşacağınız, İstanbul’un incisi ve adaların en büyüğü olan Büyükada’ya Kadıköy, Bostancı, Sirkeci ve Kabataş’tan düzenli olarak kalkan Büyükada vapur seferleri ile ulaşabilirsiniz. Vapur yolculuğunuz sırasında martılara simit vererek keyiflenebilirsiniz.
Büyükada’da Bir Gün Biter…
Büyükada’da bir gün süren kaçamağınızı noktalarken tertemiz ada havasını içinize çekmeyi ihmal etmeyin.
Bisiklet sürmeyi,
Roma dondurması yemeyi,
Balık restoranlarında deniz mahsullerini tatmayı,
Yürüyüş yapmayı,
Plajlarda yüzmeyi,
Tarihi köşkleri ziyaret etmeyi,
Fotoğraf çekmeyi ve bol bol anı biriktirmeyi unutmayın.
WQ9184
Büyükada Otel Fiyatları – Bütçenize Uygun Ada Otelleri
Adanın Arap turistlerin gözdesi konumuna gelmesinden önce Büyükada otel fiyatları gayet ekonomik konaklamalar sunmaktaydı. Ancak son zamanlarda lüks otellerin açılmasıyla Büyükada otel fiyatlarının ortalaması yükselmeye başladı. Yine de her bütçeye uygun konaklamayı adada bulmak mümkün. Mevsime ve sezona göre; ada merkezindeki otellerde, pansiyonlarda, butik otellerde ve bungalowlarda makul oda fiyatları bulunabilir.
Kaynak: www.buyukadaotel.com.tr
 

Etiketler

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,383
Mesajlar
1,517,429
Kayıtlı Üye Sayımız
172,041
Kaydolan Son Üyemiz
İsmail.s

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR



Geri
Üst