Bu Gün Kalan Ömrümün Ilk Günü

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Erhan Balamur Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 168
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 43,704
.
Erhan bey, araç aküsü sürücü koltuğunun altında olan Ford Transit kullanıcısı olarak soruyorum, sizinkini nereye koymuşlar ki ?

Bir de bence gizli para kasasını Webasto’nun yanına koyun. Paranızın belki yanma tehlikesi olsa da her zaman elinizin altında sıcak paranız olurdu..:p

Temiz çalışmanızı zevkle takip ediyoruz..
Elektrik sistemiyle kışı da kucaklamak istediğiniz anlaşılıyor.
.
Ayrıca bir ilave daha yapayım. Şu lastik fitilleri nasıl yumuşattığınızı yeni bir başlık açarak yazarsanız öyle gözlerden uzak kalmamış olur. Çok kimsenin faydasına olacağını sanıyorum. Ben her sene benim araç kış uykusuna yatmadan evvel silikon sprey ile işleme tabi tutuyorum ama sizinkisi daha tesirli ve profesyonel bir metod olmalı..
.
😀 aracım ducato ve akü iki koltuk arası tabanda.
Para konusuna gelince olsa soğuna bile razıyım 😂😂😂
Fitilleri deneme yanılma ve birazda eski tecrübelerime dayanarak keşfettim bir ara konuyu daha detaylı paylaşırım.
Sevgiler saygılar...
 

Etiketler
Yeni yaz lastikleri ve yeni alüminyum jantlar.
Şık oldu sanki 😂
20200625 131619 copy 1612x907
20200625 133055 copy 1612x907
20200625 133104 copy 1612x907
20200625 133835 copy 1612x907
 






Daha evvel dediğim gibi bazı şeyleri yaşayarak öğrenmek gerekiyor diye, yaşadım ve karar verdim 50cc bir motorsiklet aldım.
Sırada bunu karavanın arkasında taşımak için bir askı ihtiyacım var.
Acelem yok iyi bir şey yapmak için bu projeyi biraz öteliyorum.
20200824 151805 copy 1612x907
 

Motorunda hayırlı olsun. Mondial den memnun musun bende düşünüyorum tavsiye edermisin sıfırmı aldın fiyat? kazasız günler olsun.
 


Selam,

Fotoğraflar için teşekkürler :smiley:
Ruhsatta 1+1 şeklinde düzeltme işlemi yapılamaz mı? Masrafı ve uğraşı olur diye mi yanaşmadınız?

Saygılar.
 

Evet projeyi çizen arkadaş bayağı meşakatli ve masrafli olduğunu söyledi koltuğun test raporları falan gerekiyor muş. 7-8 bin lirayı aşan bir mastafı var dedi. Uğraşmak ta istemedim açıkçası ilerde ikili koltuğu dönerli yapma planım var.
 




Daha evvel dediğim gibi bazı şeyleri yaşayarak öğrenmek gerekiyor diye, yaşadım ve karar verdim 50cc bir motorsiklet aldım.
Sırada bunu karavanın arkasında taşımak için bir askı ihtiyacım var.
Acelem yok iyi bir şey yapmak için bu projeyi biraz öteliyorum.Ekli dosyayı görüntüle 521078

Ben kısmet olursa karavanımı projelendirirken arkaya çeki topuzu, öne de vinç taktıracağım.

Motor mu, bisiklet mi ikilemi yaşarken “Martı skoter” da gündemimizde

Motor ya da Bisikleti topuz üzerine takılan taşıyıcı ile çözmeyi planlıyordum.

www.youtube.com/watch?v=ID0GMgDugqw

www.youtube.com/watch?v=Sq_xaFthhIo
 


Tenteniz araç tavanında sargılı kasetli sistem mi? yoksa kanala geçirmeli sök tak sistem mi? uygun olduğunuzda detay görsel paylaşırmısınız. Brandanın dikmelerle taşınan etek uç kenarında herhangi bir gergi çıtası vs varmı?
Ben tente konusunda farklı bir uygulama yaptım , çok ta pratik ve ucuz oldu.
Çin'den çok ince branda getirttim bir tarafı gümüş renkli parlak diğer tarafı mavi renkli. Branda 4 mt X 3 mt. 4mt tarafına 1mt ara ile yatlarda kullanılan çıtçıtlardan kullandım takması çıkarması çok basit.
Uc kısımlarından da 2mt alüminyum tente direği ile destekleyip yere ip ile gerdiriyorum . Bir kaç aydır yağmur rüzgar gördü sıkıntı çıkarmadı. Daha pratik bir çözüm üretinceye kadar kullanmayı düşünüyorum.
20200928 174549 copy 1612x907
20200928 174308 copy 1612x907
20200928 174326 copy 1612x907
20200928 174345 copy 1612x907
 

Ben kısmet olursa karavanımı projelendirirken arkaya çeki topuzu, öne de vinç taktıracağım.

Motor mu, bisiklet mi ikilemi yaşarken “Martı skoter” da gündemimizde

Motor ya da Bisikleti topuz üzerine takılan taşıyıcı ile çözmeyi planlıyordum.

www.youtube.com/watch?v=ID0GMgDugqw

www.youtube.com/watch?v=Sq_xaFthhIo
Biz de scooter tercihini düşündük ve bir adet normalde kullanıyoruz. Elinizde çok rahat taşırsınız durumu pek de öyle değil. Fakat karavan gezilerinde scooter şarjı önemli bir problem. Pandemi döneminde İstanbul'dan uzaklaşıp köye geçtiğimizde tüm aile 5 adet bisiklet kullanmaya başladık. Bu keyif sonrası karavan için küçük tekerlekli elektrikli katlanır bisikletlerin ( Eşimin dizinde problem olduğu için) karavan için daha anlamlı olduğunu gördük. Karavanı merkezden uzak bir park alanına bıraktığınızda bisikletler le ulaşım şarj olmasa da rahatlıkla kullanılıyor, bir noktada bırakma ve korunması daha kolay. scooterlar bu anlamda daha sıkıntılı. Şehir içi ulaşımda özellikle yurt dışında bisiklet saygı gören ve riski az olan bir ulaşım aracı. Scooter ile bir çok yerleşimde yeni düzenlemeler yapılarak kullanımına çözümler getirilmeye çalışılıyor. Şehir gezilerini seviyorsanız, karavanınız camper modeller yerine panelvan dan dönüşmüş yada daha büyükse merkezlerde park alanı sıkıntısı gerek yer gerekse bütçe olarak zorlayıcı olacaktır. Seçiminiz hangisi olursa olsun faydalı olacaktır...
 




Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,382
Mesajlar
1,517,428
Kayıtlı Üye Sayımız
172,041
Kaydolan Son Üyemiz
İsmail.s

SON KONULAR



Geri
Üst