Bayramda Kiralık Bir Karavanla Ege'de Bir Koyda Sokağa Çıkma Yasağını Geçirmek

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan omnitemporal Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 21
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 5,589

Etiketler
.

Devlet mantığı ve bireysel mantık farklı çalışıyor.
Doğrusu da bu zaten.

Devlet yasa koyucunun çizdiği sınırlarla bizi bizden koruma sorum ve zorunluluğunda. Kişi ise kendi olanaklarını büyütme hedefine odaklı. Birbirleriyle uyumlu çalıştıklarında sorun yok. Üstelik birbirlerini besleyip geliştiriyorlar. Kişi de düzenli varlığını devlete borçlu olduğunu kabul ettikçe sınırları stres olarak algılamıyor.

Gelelim alış veriş merkezlerinin serbest, ormanın yasak olmasına..
Durum sakın AVM lerin ormanlara göre denetlenebilir olmasında yatmasın ? ;)

Yunanistan bize göre, organize olmayan kıyıları serbest bırakmasıyla yaptığı yanlıştan daha yeni geri döndü. Milletin başıboş kıyılara hücum etmesi yüzünden organize ve denetlenebilir plajları serbest bırakılarak, kendi yarattıkları sorunu çözmek zorunda kaldılar. Buyurun burdan yakın.. :yum:

Kendinizi zor da olsa devletin yerine koyarak düşünün derim.
Üstelik devlet de sonuçta biziz..



Konu buraya gelmişken..
Galiba önemli bir yüzdeyle bizde, yasalardan kişisel gerekçelerle (?) ayrımcı çözümler aramak, çıkarmak ve hatta uygulamak isteği halk sporu karakterinde.

Birkaç sene evvel araçlarda izinli ağırlık sınırı yükseltildiğinde, ilk yapılan üreticisine olurluluğunu sormak yerine, hemen limiti hesaplamak hatta onun geçilmesinde uygulanabilecekler konuşuldu..

Bazen “Devlet halkına güvenmiyor” deniyor.
Gel de şimdi buna verilecek cevabı bul..
Ne dersiniz, sakın o kadar devlet kurduğumuz ile övünmemiz boşuna olmasın ?

Bence “özgürlük” ile “başıboşluk” kavramını ayırmamız bile yeterli olurdu.. :yum:
.
 
Son düzenleme:

Yasaklar olunca Türk aklımız hemen devreye giriyor
Nasıl ederiz de bunun etrafından dolaşırız diye
Almanya'da büyüyen bir arkadaşım da sizinle aynı şekilde kurallara uymamı önerdi
Bence genetik olarak değil de
Yetiştirilme şekli önemli
Almanya'da büyüyen arkadaşımın Türkiye de büyüyen kuzeni ise
Çok iyi fikir,git tatilini yap dedi :smiley:

CPH1941 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
 

.
Yukarıdaki yazımı tekrar okuyup; tespitten çok tenkit karakterinde yazmış olduğumu görünce, hiç olmazsa itham olarak algılanmasın diye bir noktaya dikkatinizi çekmek istedim.
Çünkü nedense birden bire Murat bey dışında bütün yazılanlar kesildi ?

İnsan davranışlarını tek sebebe bağlamak kolaycılık olur.
Davranışlarımıza şekil veren sadece yetiştiriliş tarzı, genetik değil, bilindiği üzere onlarda hormon dengesi, yaş, karakter, hastalık, çevre, tecrübe, şartlanma, endişe, alışkanlık, yasa ve benzeri diğer başka faktörlerin de rolleri var.
Hatta ayni kişi ayni olaya zaman içinde bile farklı tepkiler verebilmekte.

Bu açıdan insanlar gibi hatta daha da karmaşık yapısıyla bir ülkeyi tek bir karakter özelliği ile tanımlamak kolaycılıktan bile daha önce, gerçekçi değil.
Diğer taraftan insanlarda olduğu gibi ülkelerde de belli bir zaman dilimi için, yüzde itibari ile bazı özelliklerin ağır bastığını söylemek de yanlış olmamalı ?

Yukarıda “Galiba önemli bir yüzdeyle bizde,...” derken, söylemek istediğim de buydu.
Sanırım daha da doğrusu “ Şimdilik belli bir yüzdeyle” olmalıydı ?

Her ülkede çeşitli davranışlarıyla her çeşit insan yok mu ?
Yoksa kaotik diye bildiğimiz Hindistan’dan matematikçilerin, sömürgeci diye tanımladığımız ülkelerden en işlevsel yardım kuruluşlarının, soğuk diye gördüğümüz toplumlardan en insani kuramların çıktığını ama ayni zamanda en uygar bildiğimiz ülkelerin de en organize katliamları uyguladığını açıklayamazdık diye düşünüyorum.
Tabi zaman içinde değişimlerini de..

Ama gel de bu karmaşık dünyada kolaycı olma ?
Eskiden bilginin azlığından kolaycıydık, şimdi de kalitesiz iletimin çokluğundan.. ;) :smiley:
.
 
Son düzenleme:

65 yaş üstüne bir aylığına uygun bir yerlere gitme izni çıkınca hemen Edirnedeki adresime gitme izni aldım.İzmir Edirne 550 km.Ben 2 aylık katıksız oda hapsinden sonra kendi aracımla bu yolu etrafı seyrede seyrede tam 14 saatte bitirdim .
Kanunlara karşı gelmedim, etrafından dolanmadım,kendimi ve başkalarını riske etmedim.
Yine katıksız oda hapsindeyim.
Ben doguştan biraz deli tavırlı idim.Bu iki aylık hapis yüzünden aklımı oynattım yani deli aklım gitti akıllı uslu bir duruma girdim,kendimden nefret etmeye başladım.:smiley:
 



65 yaş üstüne bir aylığına uygun bir yerlere gitme izni çıkınca hemen Edirnedeki adresime gitme izni aldım.İzmir Edirne 550 km.Ben 2 aylık katıksız oda hapsinden sonra kendi aracımla bu yolu etrafı seyrede seyrede tam 14 saatte bitirdim .
Kanunlara karşı gelmedim, etrafından dolanmadım,kendimi ve başkalarını riske etmedim.
Yine katıksız oda hapsindeyim.
Ben doguştan biraz deli tavırlı idim.Bu iki aylık hapis yüzünden aklımı oynattım yani deli aklım gitti akıllı uslu bir duruma girdim,kendimden nefret etmeye başladım.:smiley:

Abi sen kendini fena izole ettin forumdada göremez olduk:smiley:. İşin şakası tabiki tedbirli olmak iyidir. Ben annemle babamı 65 yaş üstü yasağı çıkmadan on gün önce ikna ettim hala çıkmıyorlarlar.
 

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,425
Mesajlar
1,517,790
Kayıtlı Üye Sayımız
172,070
Kaydolan Son Üyemiz
cipokko

Çevrimiçi üyeler



Geri
Üst