Avşa Adası Gezilecek Yerler Listesi

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan onurkutlu Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 9
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 6,160

onurkutlu

Ana Kamp
Mesajlar
54
Tepkime Puanı
2
Yer
Avşa Adası
Web
avsa.bandirma.com.tr
Tatilcilerin en sık tercih ettiği yerler arasında yer alan Avşa adası konumu itibari ile de ulaşım sorunu yaşamamanızı sağlamaktadır.

Marmara’da tatil yapmak isteyenler için tercih edilecek olan Avşa adası nerede yer alır? Diye düşünenler için Balıkesir’e bağlı olan ada Marmara Denizi’nin güney batısında yer almaktadır. Konumu itibarıyla özellikle ulaşım sorunu yaşamadan tatil yapabileceğiniz yerler arasında yer almaktadır. İstanbul’a yakın olması özellikle keyifli vakit geçirmek ve tatilini İstanbul’a yakın yerlerde geçirmek isteyenler için tercih edilmesinin sebepleri arasında yer almaktadır. Şarap üretimi ile ünlü olan ada özellikle tatil sırasında keyifli vakit geçirmek isteyenlere farklı imkanlar sağlamaktadır. Denize sıfır konumunda yer alması bölgede tatil yapmak isteyenlerin güneş ve kumsalın keyfini doya doya yaşamasına olanak sağlamaktadır.

Avşa Adası Görülecek Yerler
Adada konaklamak isteyenler için gezilecek olan çok sayıda farklı yer bulunmaktadır. Tatiliniz de özellikle keyifli vakit geçirirken aynı zamanda tarihi yerleri görmek istediğinizde tercih edebileceğiniz bölgeler arasında yer almaktadır. Bölgede tatil yapmayı planlayanlar Avşa adası'nda gezi yerleri konusunda farklı seçenekleri değerlendirebilirler.

Yiğitler Köyü
Adaya gelecek olanlar için adanın arka tarafında bulunan Yiğitler köyü tarihi Rum yapıları ile özellikle görülmesi gereken yerler arasında yer almaktadır. Köydeki dingin hayat ve aynı zamanda denizin temizliği özellikle huzur arayanlar için eşsiz bir seçenek oluşturmaktadır.

Şarap Fabrikaları
Şarabın nasıl yapıldığını merak edenler için üzüm bağlarıyla dolu olan Avşa'nın içerisinde bulunan şarap fabrikaları özellikle gezilip görülebilecek yerler arasında yer almaktadır.

Tarihi Çınaraltı
İskele meydanına yakın olan ve yıllara meydan okumuş olan tarihi çınar ağacının altındaki masaları oturabilirsiniz. Sıcak havaya karşı çınarın altında serinlemek isteyenler için tercih edilecek bölgelerden biridir.

Manastır
Adana sınırları içerisinde bulunan eski kalıntılar ile günümüze kadar gelmiş manastır iskeleden yaklaşık olarak 30 dakika uzaklıkta yer almaktadır. Manastırın iki katlı ve aynı zamanda 80 odalı olduğu belirtilmektedir. Bölgede bulunan meşhur papaz okuluna ait kalıntılardan yapacağınız gezi sayesinde görebileceğimiz yerler arasında yer almaktadır.

Tatil için özellikle bölgeyi tercih edenler Avşa adası'na ulaşım konusunda da sorun yaşamamaktadır. İstanbul, Tekirdağ ve Erdek'ten Avşa'ya yaz aylarında karşılıklı feribot seferleri yapılmaktadır.

Avsa adasi sahili 2019
 














Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,383
Mesajlar
1,517,438
Kayıtlı Üye Sayımız
172,041
Kaydolan Son Üyemiz
İsmail.s

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR



Geri
Üst