Arazi Teleskopu Ve Telefonla Resim Çekmek

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Akdeniz45 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 12
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 3,953

Akdeniz45

Otelde misafir karavanda evimizdeyiz
Mesajlar
3,281
Tepkime Puanı
4,608
Yer
Almanya
Arazi Telekopu Ve Telefonla Resim Çekmek

Bence her karavanda mutlaka dürbün bulunmalıdır. Gezlerimizde eşim ve ben dürbünlerimizle sık sık kuşları seyrederiz. Gördüğümüz güzel kuşların resmini de çekmek hep aklımızdan geçerdi ama kolay olmaz diyerek daha fazla kafa yormadık.

Bu yıl yılbaşı hediyesi olarak kendime aldığım basit bir sahra teleskopunun (Spektiv) nasıl kullanıldığını internette araştırırken önce şu tanım dikkatimi çekti, Digiskoping. Digiskoping digital kamera ve teleskopla resim çekmek oluyor. Okumaya devam edince ikinci bir tanımla karşılaştım, Phonescoping, resimde görüldüğü gibi, telefon ve arazi teleskopuyla resim çekmek
Discoping

Bunları okuduktan sonra ilgim daha da arttı. Okumaya devam edince phonecoping tanımının pek tutmadığını gördüm. Telefon ve sahra teleskopuyla resim çekmeye de genellikle Digiscoping deniliyor.

Aşağıdaki resim digiscoping yapan birisini gösteriyor.
D2

Digiscoping - So gelingt Ihnen der Einstieg mit dem Smartphone

Bunları okuduktan sonra şimdi telefon ve teleskop’um var, bir üç ayakla (tripod) telefonu tesleskopa bağlayacak adaptere ihtiyacım var deyip onlarıda internet üzerinden temin ettim.

Bahsettiklerim bu linkte var:

Konus Konuspot 100 Arazi Teleskopu FDCA20121 Fiyatları ve Özellikleri



Aşağıdaki linkte bu konu forumda 14 yıl önce dile getirildiğine göre, konu benim için yeni olsa da forumda mutlaka deneyimli üyeler var. Karavancı olarak bir noktayı açıklamak istiyorum. Ben gezilerimde fırsat buldukça kuş gözetlemek ve mümkün oldukça da resimlerini çekmek istiyorum. Esas hobim karavan. Çektiğim kuş resimlerinin güzel olmasını isterim ama çok kaliteli resimler olması şart değil, bu nedenle de aldığım teleskop en ucuz olanlardan.

Kuş ve Doğa Fotoğrafçılığı Çekim Rehberi I-II


Internet araştırmalarıma devam ederken benim için yeni olan iki cihaza daha rastladım.

Birincisi bu kamera, teleskopta göz merceğinin olduğu yere takılarak USB kablosuyla bilgisayara veya akıllı telefona bağlanıyor. Böylece resimleri bilgi sayarda görmek mümkün oluyor.
D3


Ikinci cihazda aynı işi yapan bir Wifi kamera:
Wifi kamera

BRESSER HD WIFI Kamera 1.25" | Bresser


Telefon dahil bu kameraları dürbünlerde de kullanmanın mümkün olduğu internette yazıyor.



Önümüzdeki gezilerde yapacak çok şey var.:smiley:
 
Son düzenleme:

Etiketler

Bu güzel bilgilere ufacık bir soru ekliyeyim. Benim telefonum -Mİ MAX 3- arkasında üst üste iki adet fotoğraf kamerası merceği var dürbün hangisine monte edilecek?

Kendime çok sayıda telefona uyabilecek (universal) bir adapter aldım. Birinci linkte adapter hakkında detaylı bilgiler var. Telefonunuz bu adaptere sığmazsa alttaki ikinci linkte çok sayıda adapter örnekleri var.

https://german.alibaba.com/product-...th-spotting-scope-binoculars-60785141253.html

Önemli olan adapterin, dürbünün göz merceğinin üzerine iyi sabitlenebilmesi ve telefonu adaptere yerleştirirken telefonun ve dürbünün merceklerinin karşılıklı üst üste gelmesi.

Ben ilerde telefonuma göre bir adapter yapmayı düşünüyorum. Aşağıdaki resimlere bakınca kendimizin yapmasının zor olmayacağını düşünüyorum. digiskopie telefon adapter selber machen - Google'da Ara
 


Galiba sorumu net soramamışım. Dürbün telefondaki üst üste duran hangi merceğe ayarlanacak?

Sizin telefonunuzun arkasındaki merceklerin durumunu bilmiyorum. Benim Huawei android telefonun arkasındaki iki mercekten birisi esas resmi çeken mercek, ikincisi AR-merceği. AR merceği şimdiye kadar hiç kullanmadım. Galiba resmi biraz süslüyor. Bu nedenle resmi çeken esas mercek teleskop merceğinin karşısında olacak. Kamerayı açınca mercekleri sırasıyla parmağımla kaparak hangisinin esas hangisinin de AR merceği olduğunu buldum.:smiley:
 



Galiba sorumu net soramamışım. Dürbün telefondaki üst üste duran hangi merceğe ayarlanacak?
Sayın Ince telefondakı mercekler bırı normal acı en cok kullanılan bırısı genıs acı daha az kullanılan varsa ucuncu portre ve mocro ıcın hangı mercegı kullanmak ıstıyorsanız ona ayarlayacaksınız merceklerıde ogrenmek uzerını kapayarak hangı mercek hangısının oldugunu ogrenebılırsınız...
 


Arazi teleskopu ve telefonla resim çekebilme konusunda biraz ilerledim. Marketten aldıǧım ucuz arazi teleskopuyla biraz iyice netice almanın mümkün olmadıǧını çabuk anladım. Uzun aramalardan sonra Ebay Küçük ilanlarda Kowa marka bir arazi teleskopunu ikinci elden aldım. Daha önce aldıǧım adapter, Kowa’ya uymayınca kendim bir adapter yaptım.

Eski bir elektrikli matkaptan elde kalan bu tutamak işimi kolaylaştırdı.

7


Gereksiz yerlerini keserek üzerine telefonon jel kılıfını yapıştırdım ve ince ama saǧlam bir mesina ile de bazı yerlerinden baǧladım.


6


Yaptıǧım adapter arazi teleskopuna takılınca saǧlam duruyor ve teleskopun ayarını da engellemiyor.
1
9
10
 
Son düzenleme:

Böylece bahçedeki kuşları ve çiçek açan leylak aǧacını oturma odasından görmek mümkün. Telefon sayesinde teleskopa tek gözle bakmaya da gerek olmuyor. Telefonla teleskopu kullanmak çok daha rahat. Bundan sonraki gezilerde görecek şeyler çoǧaldı. Telefonun çektiǧi resimlerden bir kaç örnek. Resimler pencereden çekildiǧi için önde pencere camı var. Dısarda çekilen resimlerin daha kaliteli olacaǧını düşünüyorum.
3
8
11
 




On yıl kadar önce çokta kaliteli olmayan dijital fotoğraf makinesinin önüne minik bir dürbün koyarak çektiğim resimler geldi aklıma. İlk resim sadece makinanın çektiği açı sonraki iki resim aynı yerden dürbünle çekilen.

P1020950
P1020952
P1020951
 



Gezilerde bizim yanımızda çocuk olmayınca hobilere zaman ayırmak mümkün. Balık tutmanın yanına şimdi bir de kuş gözetleme geldi. Iki hafta kadar önce akşam saatlerinde hava bulutsuz olunca ayı seyrettim. Arazi teleskopu en fazla 30 defa büyütse de ayın üzerindeki kraterleri seçmek mümkündü ve heyecan vericiydi.

Yaptığım adapterle telefonu dürbüne bağlayabilirim ama benim dürbünün tripoda (üç ayak) vidalayacak yeri yok. Dürbünle veya teleskopla resim çekerken en küçük bir titreme resmin kalitesini bozuyor. Bu nedenle resim çekerken telefona dokunmamak için böyle bir kablo kullanıyorum.
Arazi Teleskopu 11
 
Son düzenleme:

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,383
Mesajlar
1,517,429
Kayıtlı Üye Sayımız
172,041
Kaydolan Son Üyemiz
İsmail.s

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR



Geri
Üst