Almanya Main Nehri Kıyıları 2020

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Akdeniz45 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 44
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 12,274

Akdeniz45

Otelde misafir karavanda evimizdeyiz
Mesajlar
3,281
Tepkime Puanı
4,608
Yer
Almanya
Geçen yıl Main nehri kıyılarında gezdiğimiz yerlere bu yılda gitme planı Korona ortada yokken yapılmıştı.

Gideceğimiz yerler bizden 300 km uzakta bildiğimiz yerler olduğu için Korona gezi planlarımızı fazla etkilemedi.

Karavanda geziye hazırlık temizliği yaparken mutfağın üzerindeki hekinin kapağının 4 ayağından biri kırıldı. Yeni kapak veya tüm heki ararken eBay küçük ilanlar imdada yetişti. Yolumuz üzerinde bir yerleşim yerinde bir karavancı çekme karavanından söktüğü iyi durumdaki benimkine benzer bir hekiyi ucuz bir fiyata satıyordu. Ülkede karavan çok olunca ikinci el malzeme de bol oluyor. Hekiyi alınca takmak için en yakın karavanparka gittik. Sadece kapağını değiştirince iş 10 dakikada bitti. Kapağı takarken 4 ayağınıda toz tutmayan bir spray ile sürtünmeyi azaltır hale getirdim. Bundan sonra her sene böyle bir spray kullanacağım.

Hekinin kapağını değiştirdiğim karavanpark çok güzeldi ve yakınında yüzecek bir de göl olunca orada gecelemeye karar verdik.
1

Yukardaki resimde gecelediğimiz yeri ve tamiri bitmiş hekiyi görüyoruz. Burası evimizden 120 km uzakta.

Karavanparklarda karavanlar yanyana dursalar bile en az iki metre mesafe var. Ayrıca karavanlar kapılarıda farklı yönlerde durdukları için mesafe daha da fazla oluyor.

Karavanparklarda meyva ağaçlarına Bavyera’nın kuzeyinde sık rastlanır. Aşağıdaki resimlerde gördüğümüz gibi. Kırmızı elmaları görünce tadına baktım ama aşılı olmadıkları için ancak sonbaharda iyice olgunlaştıkları zaman yemek mümkün. Tabi o zamana kadar kuşlardan kalırsa. Yere düşmelerini bekleyen canlılarda az değil.
4

3

2


Karavanparkın bulunduğu yerleşim yerinde tarlaların, bahçelerin içinde konaklayan çok sayıda karavan gördük. Tarla ve bahçe sahipleri ücreti karşılığında karavancıların oralarda konaklamalarına izin veriyorlar sanıyorum. Resimde gördüğümüz gibi. Havalar sıcak olunca yakında yüzecek bir göl güzel oluyor. Dinlenmek için iyi bir yer.
5
 
Son düzenleme:

Etiketler
Karavanparktan gölün görünüşü
9

Gölde bir kaç defa yüzdük. Su oldukça serindi. Ben suya alışıncaya kadar bana bakıp gülümseyenler olsa da serin suda yüzmek güzel oluyor. Insanlar ailecek bir aradalar ama başkalarıyla aralarında mesafe bırakarak yüzüyor veya güneşleniyorlardı. WC’ye ve duşa girmek için maske gerekiyordu. Böyle bir ortamda korona sorun olmadan gezmek mümkün.
6

Yalnız hiçte hoşuma gitmeyen bir durum vardı. Benim gibi internet bağımlısı olan birisi için kolay olmayan bir durum. Karavanpark ve çevresinde internete girebilmek mümkün değildi. Senelerdir ilk defa telefonu sadece telefon olarak kullandım, çok zor!



Karavan park iki bölümden oluşuyor. Ikisi arasında 2-3 yüz metre mesafe var. Yukardaki bölümden gölün manzarası çok güzel ama, atık ve wc kasetini boşaltmak için aşağıda göle yakın olan bölüme gelmek lazım. Güzel manzaralı yer 15 €, bizim kaldığımız yer 12 €. Elektrik ve temiz su için ayrıca ödemek gerekiyor. Konaklama ücretleri hemen her yıl biraz yükselirler.

Karavanparkın tanıtım videosu:

Video: https://www.youtube.com/watch?v=bKAKHj--ZlY


Karavanparkın Google Maps haritası. Bu haritada karavanparkın koordinatlarına da ulaşmak mümün. Karavanparkı gösteren kırmızı balona farenin sağıyla tıklayınca bu nedir (veya burası nedir) yazan yere farenin soluyla tıklayarak koordinatları görmek mümkün..

Google Maps
 
Son düzenleme:

Karavanpark ve göl çok hoşumuza gittiği için Brombachsee karavan parkında iki gece kaldık. Brombachsee ve çevresi yolumuz üzerinde olduğu için hep gelip geçtiğimiz bir yer. karavanla sayısız defa durmadan geçtik. Bu defa iki gün kalınca çevreyi biraz dolaştık, çok güzel yerler gördük. Bu yıl içerisinde tekrar bu çevreye gelmeye karar vererek Main nehri istikametinde yola devam ettik.

Korona nedeniyle karavan parklardaki duşları kullanmamaya karar verdiğimiz için plajı olan göl ve nehir kenarlarındaki konaklama yerlerini tercih etmeye karar verdik. Nordheim şehri de böyle bir yer. Geçen yıl bir gece kalmak için gittiğimiz Nordheim‘ da toplam 7 gün kaldık. Geçen yılda aynı günlerde burada kaldığımız için karavan parkın korona zamanında ve daha önceki durumu hakkında bir karşılaştırma yapabiliriz.

Biz yerimizi seçip yerleşirken yanımıza gelen bir karavan kapısı bizim karavananın kapısına bakacak şekilde durunca ilk karavan acemisini görmüş olduk. Gezimizde uğradığımız bir başka karavan parkın girişinde, karavanlar aynı yönde duracak diye kocaman bir levha vardı.

Nordheim Karavan Park
Nordheim Stellplatz

Nordheim karavan parkın tanıtım videosu
Video: https://www.youtube.com/watch?v=TnbapuBT6IM



Karavan park Main nehrinin kenarında, çevrede yürüyerek veya bisikletle çok güzel geziler yapmak münkün. Biz ilk bisiklet gezimizi yakındaki Volkach şehrine yaptık.

Volkach’ın belediye binası
Belediye Binasi

Belediye binasın giriş kapisının hemen yanında duran ilginç bir bisikket pompası.
Bisikletler icin Hava
Luft Tanke


Aşağıdaki iki resimde görülen levhalara Almanya’da otel, lokanta gibi yerlerin ön duvarında sık rastlanır. Hoşuma gidenlerin hep resmini çekerim.
Hoby1

Hoby 2
 
Son düzenleme:

Karavan parkın Main nehri kıyısında güzel bir yüzecek yeri var, 20 metre kadar genişliğinde bir yer. Burada köpekleriyle yüzen iki karavancıya rastladık. Sonja ve ben köpekleri severiz ama yanyana yüzmek bize göre değil.

Karavan parkın ücreti 10 € (geçen yıl sekizdi).

Bu çevrede hemen her yerde e-bisiklet şarj yerleri var.
E Bike


Burada main nehrinin kıyısını takibederek giden bir yaya yolu var, adını biz erik yolu koyduk. ağustos başlarında erikler olgunlaşıyor ve çok lezzetliler.

Erik yolu
Erik Yolu
Erik yolu1


Erikler, bu yol üzerindeki erikleri yemek serbest.
Erikler

Neden Erik Yolu


Wohnmobilstellplatz Nordheim am Main
 
Son düzenleme:




Almanyada da bu kadar yüksek enflasyon oluyor mu?

Boşuna birileri "Almanya bizi kıskanıyor" dememişler.
Resmen Türkiyenin enflasyonunu kıskanmaya başlamış sizin karavan park işletmecileri :smiley:

On yıldır bu çevredeki karavan parkları tanırım. Önce farklı fiyatları vardı, 3-5-7 € gibi. Nehir kenarındakiler iki yıldır ağız birliği yapmıș gibi fiyatları hep birden yükseltiyorlar. Enflasyon nerdeyse sıfır olmasına rağmen bunu yapıyorlar. Ama Main nehrinden bir kaç km uzaklașında hala ücretsiz olanlar da var.

Faiz (-) durumda. Yani bankadaki hesabın yıllık ücreti, tasarrufun getirdiği faiz miktarından daha yüksek. Faiz eksi - enflasyon sıfır, galiba Almanya’dan kopya çekenler var!:tearsofjoy:
 

Karavan parkın Main nehri kıyısında güzel bir yüzecek yeri var, 20 metre kadar genişliğinde bir yer. Burada köpekleriyle yüzen iki karavancıya rastladık. Sonja ve ben köpekleri severiz ama yanyana yüzmek bize göre değil.

Karavan parkın ücreti 10 € (geçen yıl sekizdi).

Bu çevrede hemen her yerde e-bisiklet şarj yerleri var.
Ekli dosyayı görüntüle 633416

Burada main nehrinin kıyısını takibederek giden bir yaya yolu var, adını biz erik yolu koyduk. Eylül başında erikler olgunlaşıyor ve çok lezzetliler.

Erik yolu
Ekli dosyayı görüntüle 633412Ekli dosyayı görüntüle 633413

Erikler, bu yol üzerindeki erikleri yemek serbest.
Ekli dosyayı görüntüle 633414
Ekli dosyayı görüntüle 633415

Wohnmobilstellplatz Nordheim am Main
Almanya için gelir düzeyine bakılırsa 10 euro normal olabilir, Türkiye de bu yaz 12 euro dan daha düşük özel bir kamp alanı yoktu , insaf yahu , karavancılar da kamp dışı konaklamaya yöneldi , pandemi dolayasıyle ona da jandarma zabıta müdahale etti , karavancılık kamu ve belediye desteği olmazsa gerileyecek , yazık bu ülkemize , şöyle karavancıların dilinden anlayan üst düzey birileri bi el atsa şu işe.
 

On yıldır bu çevredeki karavan parkları tanırım. Önce farklı fiyatları vardı, 3-5-7 € gibi. Nehir kenarındakiler iki yıldır ağız birliği yapmıș gibi fiyatları hep birden yükseltiyorlar. Enflasyon nerdeyse sıfır olmasına rağmen bunu yapıyorlar. Ama Main nehrinden bir kaç km uzaklașında hala ücretsiz olanlar da var.

Faiz (-) durumda. Yani bankadaki hesabın yıllık ücreti, tasarrufun getirdiği faiz miktarından daha yüksek. Faiz eksi - enflasyon sıfır, galiba Almanya’dan kopya çekenler var!:tearsofjoy:
Söz konusu zam ise, bence Almanya bizden kopya çekiyor :tearsofjoy:.
 


Almanya' da karavan Parklarda konaklama sayılarıının devamlı artıș nedenlerinden biririsi de buraların gittikçe daha fazla olanaklar sunması. Mesela duș olanakları sağlanıyor. Ayrıca karavan parkların, bağımlı olmadan gezmek veya özgür gezmeye uygun olduklarını gittikçe artan sayıda çekme karavancının da keșfettiğini düșünüyorum. Konakladıığımız yerlerde gittikçe artan sayıda çekme karavan var. Tabi bu durumlar da fiyatları etkiliyor.
 



Main nehri kıyılarında çok güzel bisiklet yolları var. Der MainRadweg

Tüm yolları kaplayan rehber (ücretli) olduğu gibi, karavan park olan yerlerdeki turist bürolarından ücretsiz alınabilecek bisiklet yolu haritaları da var. Bu bürolara bir uğramakta fayda var. Büroların adreslerini Google Maps‘ de bulmak mümkün.

Bir diğer önemli nokta internet konusu. Bavyera hükümetinin bu yönde bir aksiyonu var. Gittiğimiz yerlerde internet var mı diye kontrol etmeye kendimi alıştırdım. Gittikçe artan sayıda karavan parkta internet var. Yanımızdaki sim kartında internet genellikle sınırlı, film ve video seyretmek sorun olabiliyor. Konakladığımız bir yerde ücretsiz internet olanağı olunca laptopla da film seyretmek mümkün.

Telefonda Wlan yazan yere tıklayıp biraz beklerseniz bulunduğunuz yerdeki internet listesini görüyorsunuz. Burada Bayern Wlan’ı seçiyorsunuz. Başka bir bilgi vermeye gerek kalmadan internete girebiliyorsunuz. BayernWLAN

Wlan olan Karavan Parklar Almanya

Wohnmobilstellplätze zum Suchbegriff: WLAN

Bavyera’da Bayern Wlan olan yerler

BayernAtlas

Avrupa gezilerinde her yerde böyle bir olanak var mı diye kontrol etmekte fayda var. Hiç beklenmedik yerde internet olabilyor.

Nordheim karavan parkta kaç gün kaldığımızı unuttum. Buradan Main nehrini takibederek uzak olmayan Marktbreit şehrindeki karavan parka gittik. Burada karavanların olduğu yerde gölge az ama hemen yanında büyük ağaçların altında çimenlikte oturmak mümkün.
Konaklama ücreti 7,50€.

Bu ördek ailesi bizim yüzeceğimiz yerde. Resimi güneşe karşı çekince suyun rengi değişti, çok temiz olmasına rağmen bulanık gözüküyor.
Rdek ailesi

Ayni ördek ailesi
Rdek ailesi3

Marktbreit karavan parkın tanıtım videosu

Video: https://www.youtube.com/watch?v=b4wG1WyKpOM



Karavan parkın resmini çekmediğimi şimdi farkettim. Google Maps‘ de çok sayıda resim var.

Wohnmobilstellplatz Marktbreit am Main



Karavan park ve çevresi çok güzel. Şehir bir kaç yüz metre ilerde. Döner özleyenler için bir büfe de var.

Google Maps
 
Son düzenleme:


Yani karavancılar olarak enflasyonu körüklediğinizi itiraf mı ediyorsunuz ?:smiley:

Benim dolaylı olarak söylemek istediğim COVİD-19 etkisiydi Orhan bey.
Böyle yerlerin yöneticileri karavancılığa artan talep yüzünden ücret artışını haklı görmüş olmalılar ? Hollanda ve Almanya’da kamp yapılacak yerlerin yetişmeyeceği düşüncesi ile çiftçiler de sisteme dahil oldular.
Neredeyse çok az karavancı ülke dışını tercih etti. Bir ara Hollanda bile bize gelmeseniz iyi olur demeye getirdi.
Biz bu sene Yunanistan’da kaldığımız bir ay boyunca orta ve kuzey Avrupadan sadece 2 (yazı ile iki) karavan gördük.
Bu kadar talebin ücretleri yükseltmesi beklenmeli demek istemiştim yani..
 

Benim dolaylı olarak söylemek istediğim COVİD-19 etkisiydi Orhan bey.
Böyle yerlerin yöneticileri karavancılığa artan talep yüzünden ücret artışını haklı görmüş olmalılar ? Hollanda ve Almanya’da kamp yapılacak yerlerin yetişmeyeceği düşüncesi ile çiftçiler de sisteme dahil oldular.
Neredeyse çok az karavancı ülke dışını tercih etti. Bir ara Hollanda bile bize gelmeseniz iyi olur demeye getirdi.
Biz bu sene Yunanistan’da kaldığımız bir ay boyunca orta ve kuzey Avrupadan sadece 2 (yazı ile iki) karavan gördük.
Bu kadar talebin ücretleri yükseltmesi beklenmeli demek istemiştim yani..
İlahi Mesut bey, ben latife etmiştim.:smiley:
Durum tespiti değildi.
 

İlahi Mesut bey, ben latife etmiştim.:smiley:
Durum tespiti değildi.

Walla Orhan bey, latifeleri de latife olarak alırsak, geriye yazacak başka bir şey kalmıyor forumda. ;)
Gezi yazıları hariç, dönüp dönüp bina okuyoruz zaten..

Siz yazdıklarımı metazorik yahut kaşıma kabul edin, ödeşelim. :yum:
 
Son düzenleme:



Marktbreit karavan parkının yakınlarında eskiden gemileri yüklemek ve boșaltmak için kullanılan tarihi bir vinç var, șimdi müze olarak kulanılan bu vinçi iki defa gezmek istedim ama, bakımı yapıldığı için kapalıydı. Almanya‘ da nehir kenarlarında böyle vinçlere rastlamak mümkün. Daha önce bunlardan birisini gezdiğim için nasıl çalıștıklarinı biliyorum. Büyük bir ahșap tekerin içinde bazen insanlar bazen hayvanlar yürüyorlar. Dönen teker de yüklü kaldırıyor. Gezmenizi tavsiye ederim.

Așağidaki linkte vinç hakkında bilgiler var. Almanca bilmeyenler için de video da güzel resimler var.

Yukardaki linkteki bilgileri Google#ye tercüme ettirdim.

 
Son düzenleme:

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,382
Mesajlar
1,517,428
Kayıtlı Üye Sayımız
172,041
Kaydolan Son Üyemiz
İsmail.s

SON KONULAR



Geri
Üst