Adım Adım Karavan'a Doğru

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan janberkaydemir Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 419
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 91,474
Bu havalandırmayı sabitleyeceğiniz bölümdeki vidalamaların çoğu olukların çukur kısımlarında olmuş , yani su orada toplanacak mecburen , ilerde sızdırma yapmaması pek mümkün değil gibi.
 

Etiketler


Bu sizi yanıltmasın , zaman içinde güneş , kar , don gibi dış etkenler ve yoldaki hareket yüzünden onların bir kısmı yerinden çıkacaktır veya gevşeyecek - çatlayacaktır. Dikkatli olun sık sık kontrol edin.
 




Üniversite sınavı, ev tadilat işleri koştururken uzak kaldık.
Tabanda son kat astar boyamızı bitirdik.
Artık karavancılık oynamaya başlayabiliriz.
Düzce de Eyüp kardeşimizin yanina gittik ahşap tezgah emanetini verdik.
( Youtube: Memleketim Türkiye )
Bizde daha sırası gelmesede ilerde kolaylık sağlayacağı için yan duvarlar, Üst dolap kenarları, Kapılardaki kontra işlemlerinin kalıplarini çıkardım. Ortak yer olacak mı bilmiyoruz ama kenarda durmasinda fayda var.

06.07.2021 ...
Gün’e %90 yağmur uyarısı ile başladığımızda fazla iş yapamayacağımız belli olmuştu. Devamındaki iki günde daha şiddetli yağmur uyarısı ile sabah okumalara ve aldığımız cevapları değerlendirmeye devam ettik.
Üç gün kaybetmemek için araç içi tabana pütür uygulamasından vazgeçtik. Ülkemizde tercih edilen bu uygulama için yapmayan arkadaşlarımızın deneyimlerini okudum. Daha önce yazıştığım Greg Virgoe https://www.youtube.com/channel/UC1Ewv0kp0Npz2JWtIdhdryw

Anti gravel tercih etmediğini zaten normal yalıtımın bunu sağlayacağını, Taban yalıtımında önemli bir kısım olan iskeletin akıllı vidalarının araç altından çıkan kısımlarına WAXOYL veya HAMMERITE boya uygulayarak sızdırmazlık ve paslanmaya karşı korumanın yeterli olduğunu iletti. Birçok detayını kayıtladığımız ustayı dinlemeye karar verdik.

*** Sabah ilk olarak kantar’a giderek tartılarımızı yaptık.

Aracımızın tavandaki solar paneller ve bağlantı iskeleti dahil boş ağırlığı : 2160kg
Arka aks boşa çıkarılarak yapılan tartı : 1280kg
Ön aks boşa çıkarılarak yapılan tartı : 880kg
Sag iki teker boşa çıkarıldığında : 1060kg
Sol iki teker boşa çıkarıldığında : 1080kg
Artık aracı dengeli bir şekilde dönüştürmek için bilgilerimiz elimizde…

*** Sonrasında 220V rölesi takılmadan gönderilen 12V buzdolabımızı Manisa’ya geri kargoya verirken, kargoya o an ulaşan, 10 Temmuzda gümrükten çıkar 15 Temmuz da elinizde olur dedikleri beklediğimiz Sibirya’dan gelen lambrilerimizi teslim aldık.
Genelde dönüşüm yapanlar 18 / 20mm kullanıyor. 10mm seçip beklemeye karar vermiştik. Bu bize % 50 gibi bir hafiflik sağlayacak. Fakat uygulamada ne tür sıkıntılar çıkar bilemiyoruz…

*** Bahçede çalışma ortamı olmadığı için Düzce merkezdeki evin önünde titreşim önleyici Bitüself uygulamasına başladık. Yağışlı ve yoğun nemli durum sıcağı seven bu uygulama için nasıl etki eder bilmediğimiz için bugün bir deneme yaptık ve bir gün geri atma ve gevşeme olacak mı kontrol edeceğiz. Uygulama sonucu iyi olursa tamamını bitireceğiz.

*** Bu işlem sonrası karavan grubumuzda tanıştığım, Susurluk daki bir etkinliğe giderken arkadaşını ve bizi görmek için Düzce’ye uğrayan Hakaşe Hakan ve eşi Shawosh Demet ile buluştuk. Bereberinde arkadaşları Qurashin Özhan ve Shalakho Nurgül ile de tanıştık. Şirin T4 Camper ile keyifli geziler...

20210704 215026


20210704 215016


20210704 161408


20210704 152518


20210706 231158


20210706 121246
 



Janberk Hocam ,

Düzce lambiri üretiminde önde gelen şehirlerdendir. Çam dışında üretim olmaması bir eksiklik aslında. Evlendiğmde ilk 4-5 yıl Düzcede oturmuştum hanımın Düzceli olması sebebiyle.Deprem maalesef büyük darbe vurdu. Köyünüz çok şirin görünüyor fotolarınızda ismi nedir acaba ?
 

Janberk Hocam ,

Düzce lambiri üretiminde önde gelen şehirlerdendir. Çam dışında üretim olmaması bir eksiklik aslında. Evlendiğmde ilk 4-5 yıl Düzcede oturmuştum hanımın Düzceli olması sebebiyle.Deprem maalesef büyük darbe vurdu. Köyünüz çok şirin görünüyor fotolarınızda ismi nedir acaba ?
Köyün ismi , " Arapçiftliği "

Bugün akşam araya erik toplamayı da sığdırdık.
Şu anda evde marmelat yapıyorum. Bu erikler bitene kadar daha bir hafta toplarız. Sırada kavanozları hazırlayıp kışlık meyva sularını hazırlamak var..
Serin havada gece mesaisi de yaptık.

20210712 174502


20210712 174508


20210712 204849


20210712 201142


20210712 211520
 




.
Hayrola, karavan Covid-19 mu oldu ?
Sesi sedası çıkmıyor da..😊

Sakın karışansız görüşensiz modunu yeğlemiş olmayasınız ?
Merhaba, Günlerimiz çoğ yoğun geçiyor sabah çok erken kalkmamıza rağmen gün nasıl geçiyor anlamıyoruz. Notlarımız, fotolarımız hep yarım... Bugün yarın toparlayıp paylaşırız derken ihmal de ediyoruz..
Sonuç olarakKaravan acele etmeden ilerliyor. Bunun faydasınıda görüyoruz. Zman problemmiz olmadığı için pekde şikayetimiz yok. Tutar olan ihtiyaçlarımızı önceden alıp bir kenara koyduğumuz için fiyat artışlarından da fazla etkilenmiyoruz.
Dün akşam bu mesajı görünce biraz çalıştım ve notlarımı biraz toparladım. PDF olarak paylaşmayı uyg8n gördüm. Resimlerin paylaşımı forumda sınırlı olduğundan bu yolu seçtik..

Tüm dostlra selmlar...
 

Ekli dosyalar

  • KARAVAN YAPIMI YAZ ÖZETİ.pdf
    3 MB · Görüntüleme: 222

.
Enfes.
“Bak nasıl yaptım” yerine, çalışmalarınızı nedenleriyle ve titizlikle yazmış olmanız forum için ender ve etkileyici bir tarz.
Fakat yazdıklarınızdan en etkileyici olanının ise gençlerin yaşamlarını düze çıkarmış olduklarını söylesem, karavanınız gücenmez sanırım ? 😊

Eee bayrak yarışında sopayı da verdiğinizden, artık karavanınızda arkaya yaslanıp daha rahat nefes alacaksınız demektir..

Bütün yollar sizlerin olsun..
Tabi hedefler de.😋
 
Son düzenleme:

Merhaba, Günlerimiz çoğ yoğun geçiyor sabah çok erken kalkmamıza rağmen gün nasıl geçiyor anlamıyoruz. Notlarımız, fotolarımız hep yarım... Bugün yarın toparlayıp paylaşırız derken ihmal de ediyoruz..
Sonuç olarakKaravan acele etmeden ilerliyor. Bunun faydasınıda görüyoruz. Zman problemmiz olmadığı için pekde şikayetimiz yok. Tutar olan ihtiyaçlarımızı önceden alıp bir kenara koyduğumuz için fiyat artışlarından da fazla etkilenmiyoruz.
Dün akşam bu mesajı görünce biraz çalıştım ve notlarımı biraz toparladım. PDF olarak paylaşmayı uyg8n gördüm. Resimlerin paylaşımı forumda sınırlı olduğundan bu yolu seçtik..

Tüm dostlra selmlar...
Hikayeniz ne istediğini bilen bir insanın titiz bir şekilde planlamasını yapıp , detaylara hakim bir şekilde hedefe doğru gidişini gösteriyor. Örnek bir çalışma olarak görüyorum.
 

Çok güzel oluyor.

Önce çocuklara öǧrenim ve meslek hayatlarında başarılar.

Karavanda yataǧın nerede ve nasıl olacaǧını unuttum. Bir üyemiz kendi karavanını yaparken (üyemizin adını unuttuǧum için özür dilerim) çok önemli bir paylaşımda bulunmuştu. Arkada çapraz, yüksek yatak olan dönüşümlerde arkadaki yüksek yatak arka kapının içten açılmasını zorlaştırıyor. Üyemiz arka kapıdaki açılacak yeri yükseǧe alarak bu sorunu çözmüştü. Aynı şeyi bende karavanımda yaptım. Kapıların özellikle acil durumlarda çok çabuk içten açılabilmesi çok önemli. Sizde belki bu sorun olmayabilir ama önemli bilgileri tekrarlamakta fayda var.

Aracımda her yıl iki defa (kış ve yaz) lastiklerini deǧiştirirken aracın altında her şeyi kontrol etmek, paslanmaya başlayan yerlere hemen müdahale etmem mümkün. Aracın uzun ömürlü ve güvenceli olması için Ilerde geziler başladıǧında aracın sadec içine deǧil altına da düzenli şekilde bakmanın faydalı olduǧunu kendi deneyimlerimle biliyorum. Sizin çalışmalarınıza bakınca bunları zaten yapacaǧınızdan eminim… :smiley:

Çalışmalarınızda başarılar, selamlar.
 



Öncelikle evin gençlerine iyi dilek temennileri için teşekkürler...
Elimden geldiği kadar sorarak ve farklı yapımları inceleyerek devam ediyorum. Birçoğumuzun rastladığı için bazen evin önünde , köyde bazende islerim için destek aldığım yerlerde herkesin hayal ettiği karavanın "Ben olsam " şeklini dinlemek zorunda kalıyorum.. Bazen güzel detaylar yakalanabiliyor. Sonuç ta ne kadar karavan olacak bittiğinde göreceğiz tabiki birşeyler yine eksik veya yetersiz olacak. Fakat bilime aykırı olmadan , yaptığını severek ve gerektiğinde değiştirerek bir üretim gerçekleştirmek zevkli bir durum.
En başından satma amacından etkilenmeden devam etmeyi düşündüğümüz için iyi malzemeler ile , iddiali bir kozmetigi hedeflemeden , fizik kurallarına uygun bir yolculuk hedefimiz var.

Arabayı aldığımdan bu yana geçen sürede aracın kullanma ve bakım klavuzunu dört sefer okudum. Gerçekten iyi bilgilendirmeler verilmiş. Elde ettiğim sonuç bu klavuza uygun sürüşte aracın kolay kolay problem ortaya çıkarmayacağı oldu.
Yerli ve yabancı tüm benzer araçların ariza ve usta bilgilendirme videolarını youtube da klasörde kaydediyorum. Güzel bakim öneri ve yol çözümleri mevcut.
30 yıldır bakım zamanlarina dikkat etsemde gùnluk kullanimlarda araçlarımıza iyi bakmadığını öğrenmiş oldum.
Çocukluk arkadaşım Duzce oto sanayide bir çay ocağinın arkasinda soba altlığı üretiyor. Kendisi agac isleri ustası. Parke ve lambirilerimide kendisi yaptı. Her gün firsat bukdukca beraber oluyor ve oturmaya gelen esnaf ile sohbetleri dinliyorum. Gerek karavan surecim , gerekse aracın tamir bakımı hakkında sorularıma cevap aliyor önerileri dinliyorum. Diğer Caravelle aracimızın ustasıda aynı sokakda bu çay ocağının müdavimi .
Benim sorularima farklı usta cevapları ortalığı neşelendiriyor .
İşlerimi yaptırdığım ustalar "Aslında ben yapmıyorum ama senin icin yaparız " diyenler olmuyor.

Bir haftalık bir dinlenme sonrası döndüğümde mobilya işine başlayacağım ama daha istediğim ustayı bulamadım. Görúştuklerim arasinda arasinda ben ilgilenirim, ... zamanda baslar ve yapabilirim , nasil bir sey olacak şeklinde yanıt veren yok.
Ustamızı buldugumda ve benim de beraber çalışmama izin verdiginde başlayacağız.

@Akdeniz45 arka kapı çözümünüz bende kayıtlı, ilâve olarak bunu yapmadan önce kapı açma yerinde el girebilecek bir girinti oluşturulduğunda sıkıntı yaratmayan bir uygulamada gördüm. Çözüm sıkıntılı olursa sizi takip ederiz.

🖐🖐🖐
 

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,420
Mesajlar
1,517,729
Kayıtlı Üye Sayımız
172,067
Kaydolan Son Üyemiz
Birkium

Çevrimiçi üyeler



Geri
Üst