Abant 2020 Karavan Konaklama

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan suleymancirit Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 15
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 9,318

suleymancirit

Balıkçı, doğa sever, kampçı , kamper karavancı
Mesajlar
1,126
Tepkime Puanı
647
Abant gölü tabiat parkında , motokaravan ve çekme karavanların göl etrafındaki "yollar ve otoparklar" da duraksama ve gece konaklama yapmalarını Bolu Valiliği yasaklamış , ordaki görevliler uyarıyor ve durdurmuyorlar , biraz yukarda karavan ve kamp alanına gitmeniz için uyarıyorlar , gitmemekte israr ederseniz ceza yazarız diyorlar .

kamp alanına girip ücret ödemek istemeyen karavancılar , abantı programdan çıkarsınlar , abant karavancılar için bitmiş gibi .
 

Etiketler

Karavan alanında kalmanın bir sakıncası mı var?
sakınca yok , ancak benim gibi balık tutmak veya gölü seyretmek isteyen karavancı için sakıncalı, çünkü kamp alanı gölü görmüyor , kamp alanına ücret ödemek istemeyen bütçesi kısıtlı emekli karavancılar için sakıncalı , beni ücretli karavan alanına girmeye mecbur tutmaları sakıncalı , burada vurgulanmak istenen şudur , ücretsiz otopark alanları dahi yasaklanmış , ben ücretli kamp alanlarını tercih edenleri eleştirmek için bu konuyu sçmadım , üstünüze alınmsnıza hiç gerek yoktu , yoksa ben mi net anlatamadım
 





Avrupa'da Karavanları mecburi olarak Karavan kamplarına koymanız gerekiyor mesela , başka türlü imkansız.
 

Avrupa'da Karavanları mecburi olarak Karavan kamplarına koymanız gerekiyor mesela , başka türlü imkansız.
katılmıyorum , isteyen girsin girebilir , orta ücretsiz otopark var , ben dışarı eşya çıkarmıyacağım diyorum , buna rağmen beni kampa girmeye mecbur tutuyorlar , bu durumda özel şahıs şirketinin işlettiği bu kamp alanına yönlendirmenin anlamı nedir sizce soruyorum . sözü fazla uzatmıyacağım .

baştan beri şunu söylemek istiyorumda anlatamadım

"abant ta kamp ücreti ödemek istemeyen karavancılar buraya uğramasınlar , rahatsız olursunuz sakın ha "
 

Ben de onu diyorum işte , Batı ülkelerinde böyle bir şey yapamıyorsunuz , otoparka ya da yol kenarına , orman içine vs. karavan koyamıyorsunuz , isteğe bağlı değil. İlerde bizde de öyle olacak belli ki.
 

Ben de onu diyorum işte , Batı ülkelerinde böyle bir şey yapamıyorsunuz , otoparka ya da yol kenarına , orman içine vs. karavan koyamıyorsunuz , isteğe bağlı değil. İlerde bizde de öyle olacak belli ki.
en düşük kamp ücreti gecelik 100 TL olmuş , ayda 3000 TL , biz emekli karavancı olarak bu işi bırakalım o zaman , böyle bir uygulama ülkemiz için ne anlama geliyor , Allah basiret insaf versin , daha ağır kelimeler kullanmama terbiyem müsade etmiyor .
 

Ben de onu diyorum işte , Batı ülkelerinde böyle bir şey yapamıyorsunuz , otoparka ya da yol kenarına , orman içine vs. karavan koyamıyorsunuz , isteğe bağlı değil. İlerde bizde de öyle olacak belli ki.
.
Tüm Avrupa’da geçerli tek bir düzen yok.
Örneğin İsviçre ile Norveç veya Hırvatistan ile Almanya tamamen farklı.
Hatta ayni ülkenin farklı eyaletleri bile bazen farklı yapıda olabiliyor.
Hepsine toptan yaklaşmayıp, tek tek öğrenmek gerekiyor.

Yalnız her yerde uygulamada şöyle bir yaklaşım gözlenmekte.
Yasaklara rağmen yer ve mevsimine göre hoşgörü olabildiği halde, yasakların olmadığı yerlerde kolluk kuvvetleri kendilerini devlet yerine koyup yasak icat etmiyorlar.
Eh, bu da hesaplanabilirlik açısından az birşey değil..
.
 
Son düzenleme:



Karavanla avrupa turu yapan arkadaşların paylaşımlarında okumuştum. Bazı şehirlerde araç çekmeye uygun ara sokaklarda gece konaklayabilmişlerdi. Bir başka arkadaşta kamp alanına girmeden deniz kenarında kaldıklarını yazmıştı. Ülke ülke ve şehir şehir mutlaka fark vardır.

Bizde avrupadaki gibi kamp alanlarında çeşitlilik yok. Sn @Akdeniz45 in Norveç gezisinde yazdığı karavan alanlarını imrenerek okumuştum. Bizde kamp alanlarının bir çoğu kötü durumda buda yetmezmiş gibi bunlara girmek için dayatmayla karşılaşıyorsunuz ya çevresinde konaklamak yasak oluyor yada kamp alanı dışında kalan koylara insanlar inemesin diye sezonda koylara inen yollara kepçe ile hendek açıyorlar (bu koylara botla yada tekne ile gelenlere ses çıkartan görmedim).
 

Bu yaz karavan kampında kaldım , yanımıza günübirlik bir aile geldi , yediler , içtiler, denize girdiler , sonra tüm çöplerini bırakıp çekip gittiler. Bu insanlara bırakın serbest park etmeyi , evden çıkmayı yasak etmek gerekiyor. İşletmecilerin tedbirine çok da ses çıkaramıyorum. Halkımız çok pis ve cahil maalesef.
 

Bu konuda haklısınız hepimizin ortak sorunu kamp alanlarına girmiyorum. Kamp yapmaya müsait yerlere gidiyorum ordada durum aynı fırsat buldukça gittiğimiz yerlerde ailece mıntıka temizliği yapmaya çalışıyoruz bizi görenler kimisi usulen kendine çeki düzen veriyor kimiside yardım ediyor ama en azından çoğu giderken çopünü yanında götürüyor.
Bir kaç ay önce yaptığımız kampta beş çuval çöp toplamıştık.
BDBCC976 15F1 4A20 AD09 B9A18FBF1166
 

Abant'ın üst noktası sanırım özel kamp alanı. Orası Kutsal topraklar her hal koronavirüs oraya yaklaşmıyor demek ki..

Sırf bir şeyler yapıyoruz demek için yapılan, harcanan kamu saati, kamu parası. Düğün, derneklerde el el kolkola gönül gönüle.

Tabiat parklarına piknik ve çadır için izin verilirken, karavana hangi akılla yasak koymuşlar. Bu durum haziranın başında beri var sanırım, yazılanlara ve videolara göre sadece karavan değil yer yer "kamp" yapmaya yasak koyulma gibi.



Video: https://youtu.be/Oj6P1zmxdto?t=931
 

Avrupa'da Karavanları mecburi olarak Karavan kamplarına koymanız gerekiyor mesela , başka türlü imkansız.
Bu genelleme pek doğru değil, 2018de izlanda, 2019da italyada toplam 17 gün karavanla dolaştım, sadece 2 gece ücretli karavan kampında kaldım, hatta ücretsiz kamp alanları için uygulama bile var 'park4night' isimli, Türkiye'de de yeni bir uygulama var, 'karavanpark' isimli, aynı amaca yönelik
 



-Benim korkum, talep olan her şeyin bir gelir kapısı gibi görüldüğü ülkemizde, son dönemde pandemiden ötürü halkın büyük bir ilgi ve alaka gösterdiği kamp ve karavan sektörününde bir rant kapısı gibi görülerek ücretlendirmeye tabi tutulmasıdır. Yarın her canımızın istediği yerde kamp atamayabilir, karavanımızla kamp alanları dışında konaklama imkanı bulamayabiliriz. Bu yüzden, kamp ve karavancılar olarak, konakladığımız her yerde, sessiz sedasız kalıp (ki istediğimiz zaten bu) geride hiçbir iz bırakmadan ayrılmak olacaktır...
 

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,382
Mesajlar
1,517,428
Kayıtlı Üye Sayımız
172,041
Kaydolan Son Üyemiz
İsmail.s

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR



Geri
Üst