2021 Karavanist Fuarı Ve Sonrası

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan nosibis Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 1
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 1,672

nosibis

Ana Kamp
Mesajlar
46
Tepkime Puanı
54
Yer
Far Far Away
Evet.
Bir fuar daha geçti.
Pandemi ile birlikte tatil seçeneklerini değiştiren ve karavana yönelen halkımızın beklentileri doğrultusunda firmalar ellerini çabuk tutup tamamlanmamış modellerle dahi fuara katılmayı ve ürünlerini sergilemeyi başardılar.

Halkımızda pandemiye rağmen fuara gelerek meraklarını giderdiler.
Medyada karavan konulu bir çok habere rastladık.
Fuarda gerek çekme karavan, gerek campervan, gerek alkovenli gerek semi-entegre bir çok karavan çeşidi gördük. Firmalar gerçekten beklediğimden güzel ürünler, farklı tasarımlar sergilemeyi başarmışlardı, Bir kısmının ise yurt dışına çalıştığını duydum ve bunları göğsüm kabararak izledim.

Firmalar istatistik çıkaracaklar mı bilmiyorum ama ben daha çok çalışan ve genç insanların müşteri olduğunu gördüm.
Vatandaşların beklentisi çok farklıydı. Bu beklenti kaç kişi olduklarına, iş durumlarına, senede yapacakları tatil sayısına, gidecekleri yere göre değişiyordu.
Bu da seçecekleri karavan tipini belirliyordu.
Özellikle çekme offroad karavanlar ilgi gördü. Çünkü bir çok kişi hafta sonları veya kısa süreli bir tatil düşünüyor ve çekme karavanın üzerine bir çadır veya pick-up üzerine atacağı camper ile bu sorunu çözmeyi ve işe geri dönmeyi düşünüyordu.
Yani iş hayatı boyunca, artık geç kalmadan, emekliliğe bırakmadan, bir yandan çalışıp bir yandan tatil yapmayı tercih eden bilinçli bir potansiyel var. Seçeceği aracında bu ihtiyaçlara uygun olmasını istiyor.

Fuar boyunca vatandaşlarımız düşük model ve yüksek kilometreli ama son derece kaliteli donatılmış bu karavanları iç çekerek izlediler.
Sosyal medyada bir iki kanal dışında bu ötv ve beş yaş konusunda sorunları dile getiren vatandaş ve üretici firmaya da rastlamadım.

Evet.
Fuar, bir çok firmanın ürünlerini sunmasına, halkın da kafasında bir takım seçenekler oluşmasına neden oldu.
Benim beklentim ise böylesine rağbet gören ama ulaşılamayan hayallere ulaşmak için firmaların ve devletin bir an önce bir çözüm bulması, yurtdışı ihracat yapan firma sayısının çoğalması, pandemi sonrası da yeni açılmasına rağmen bir çok firmanın kapanmaması, ülkenin de ikinci el karavan ilanları ile dolu olmaması...

Siz ne düşünüyorsunuz?

Saygılarımla...
 

Bir kültürün gelişmesi zamanla olabilecek bir şey. Kamp/karavan/çadır v.b... adına ne dersek diyelim bunların ülkemizde oturması malesef gelişmiş ülkeler diye bildiklerimizden geride kalacağımız aşikar şuan için. Piknik olayını bile tam olarak kavrayamayan ayrı bir primat topluluğumuz var. Beyaz atlet eşliğinde milletin içinde mangal yaparlar ya da iki bira ile kafayı bulup belasını arayanlar. Çöp şu bu....

Komşum 350B liralık arabaya biniyor ama benim aldığım panelvan onun gözünde çok daha pahalı : ). Adam çadıra bile utanmasa lüks diyecek. Çadır atıyorum diyorum ooo sesleri yükseliyor. Altın kaplama sanki : ).

Bu toplumun bir kısımının nezdinde ki algısıdır. Diğer yandan paraya acımadan en iyisi, en pahalı olsun deyip 1 kuruşluk malı 90 kuruşa satın alan tayfanın oluşturduğu gereksiz şişkinlik. V.b benzer durumların bileşkesi bize kurumsal ya da değil bazı firmaların üst segmentten bakış açısı ile dayattığı fiyat politikası.

Hal böyleyken;
Medya kuruluşları da aynı teknelerde olduğu gibi en pahalı karavan, en pahalı araç spotlarından başka bülten göremedik.
Esnafta diyor ki madem böyle ballı bir piyasa var, üç kuruşluk civatayı 15 kuruş yapayım olsun bitsin bu iş.
Yöneten de bir şey demiyor; zamanında çıkmış bir yönetmelik ben parama bakarım.
Millet malzeme alırken karavan demeye çekiniyor.

Kirli zihniyetin arkasına ki düşünce "lüks". Vergisi, sigortası, kaskosu neden pahalı demeyelim.

Bu tür fuarlar elbette ticari. Ama en azından yöneten sınıfına ulaşabilecek dernek, federasyon gibi toplulukların da medya eliyle bu karışık zihniyeti bozması gerek. Bizim burda sıkıntıları da dile getirmemizde bir "şey".
 

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,383
Mesajlar
1,517,440
Kayıtlı Üye Sayımız
172,041
Kaydolan Son Üyemiz
İsmail.s

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR



Geri
Üst