2017 Yeni Nissan Titan Basecamp Pro-4x: Aşılamayan Arazilerin Pick-up’ı!

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Gezmekci Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 0
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 6,164

Gezmekci

Ana Kamp
Mesajlar
58
Tepkime Puanı
11
Nissan'ın dev pick-up'ı Titan, üreticisi tarafından zırhlı bir kamp aracına dönüştürüldü. Titana verilen ekstra ekipmanlar ile off road yaparken aynı zamanda kamp imkanı da sunulmuş. O zaman vakit kaybetmeden bu harika Japon pick-up'nın incelemesine geçelim!

 xd pro 4x asilamayan arazilerin pick up i 687x400

Nissan, 2003 yılında Toyota’nın Tundra ataklarını bastırmak amacıyla, ismini Yunan mitolojisinden aldığı Titan pick-up’nı çıkarmıştı. Üretim üssü Kuzey Amerika olan Titan, yaklaşık olarak 5 yıllık bir geliştirme program ürünüdür. Titan’ın üretime alınmasındaki tek mantık Amerikan halkının sevdiği tarzda bir araç yapmaktı.

Ford’un Amerika için ürettiği F-150 Serileri sürekli Japon rakipleri tarafından dövülüyor ve tercih olarak halk, uzak doğuya kaymaktaydı. Nissan’da pazar payından büyük dilim kapmak için Titan’ı ortaya sürdü. Özellikle, ülkemizde de dahil olmak üzere pick-up’ların devesa yapıları ve lüks konseptlerinden dolayı, insanların bir çok segmentten uzaklaşmasını sağladı.

Güvenlik unsurları da bu tip araçlara yönelimi arttırmıştı. Nissan, şimdilerde Titan üzerinden farklı bir işe imza attığını görüyoruz. XD Pro-4x adını verdiği aracının zorlu araziler ve bu zorlu arazilerde sorunsuz şekilde kalabilecek kampçılar için yapıldığı belli oluyor. Titan’na yapılan off road paketleri ile duruşu etkilemeye yetiyor. Sizce bu araçla neler yapılabilir? Bence herşey! O zaman yeni Nissan Titan bakalım nasıl yapılmış?

İşte Karşınızda Nissan Titan Pro-4X Serisi:

Yeni Nissan Titan Pro-4X Dış Yapısı

Titan, insanların ilk görüşte hayretle karşıladığı araçlar listesinin baş tacı rahatlıkla olabilir. Standartı bile büyük olan bir aracı daha da büyütmek! Görüyoruz ki ne kadar büyük olduğuda pek önemsenmemiş. Mantık sadece her koşulda “rahat gezin” oluyor.

Japon temsilcinin bir kereye mahsus olarak üreteceği Titan’a kimler sahip olacak acaba? Böyle bir aracın seri üretimi de satışları katlayabilir düşüncesindeyim.

Titan Pro-4X Ön Görünümü

Pro 4x asilamayan arazilerin pick up i on gorunumu

Titan çalışmalarının başladığı yere, yani ön kısma geliyoruz. Titan’ın fabrika çıkışı parçaları değiştirilmiş. Temel olarak değiştirilmeyen parçalar olsa da, çoğu off roada yönelik yapılmış. Zaten ön kısma bakmamız bile Titan’ın geçilmez dediğimiz araziler için imal edildiği anlaşılıyor.

Titan Far Yapısı:

Aracın vahşi tarafını vurgulayan ve değiştirilmeyen kısım far yapısıdır. Dik ve kare formlu farlarını aynı şekillerin korunduğu Led aydınlatmalar ile tamamlanmış. Farların yapısına baktığımızda ızgara kısmına tamamlıyıcı olarak durmasından dolayı değiştirilmesi yapılmamış.

Titan Izgara Yapısı:

Izgarada olan krom ayrıntıların hepsi kaldırılıp yerine mat yapıda malzemeler kullanılmış. Izgara yapısı tamamen değiştirilip, alt kısma ek gece aydınlatmalarının getirildiğini görüyoruz. Üç kısımlı ızgara yapısının etrafına da Liberty Walk tarzında vidalama yapıldığı dikkatlerden kaçmıyor.

Titan Tampon Yapısı:

Normal olarak Titan arazilerde olabildiğince sağlam durması gerekiyordu. Sağlam durması gereken bir parçada tampondur. Ondan dolayı bu güzel aracın taarruz yapısına uygun olan tampon imal edilmiş. Dışarıdan bile sağlamlığı belli olan tamponun iç kısmına gizli çeki demiri yerleştirilmiş.

Titan Yan Görünümü

Ro 4x asilamayan arazilerin pick up i yan gorunumu

Titan’ın yükseklik olarak büyüklüğü ön kısımda belli olurken, ne kadar uzun olduğu yan kısımdan fazlasıyla belli oluyor. Profilde aksesuarlar ve farklı yapılar dikkat çekiyor. Yerleştirilen kamp malzemeleri ile Titan oldukça dolu gözüküyor.

Böyle bir araçla ormanın derinliklerine veya çöllere gitseniz tam donanımlı eksiksiz şekilde olacaksınız. Yani bir yerde saplanıp kalma korkusu bence olmayacak!

Titan Çamurluk Yapısı:

Bu yürüyen kampımızın çamurluklarıda değiştirilmiş. Değişimden çok ekleme yapılmış. Çamurluk kemerlerine off road duygusunu vurgulamak adına dodikler ilave edilmiş.

Titan Lastik Yapısı:

Titan’da alt kısımlara doğru indiğimizde 17″ büyüklüğünde all-terrain arazi lastiklerini görüyoruz. Lastiklerin çap büyüklüğü ile beraber havalı özel süspansiyon sistemide takılmış. Yani yol şartlarına en uygun pozisyonda gidebiliyorsunuz.

Titan Tavan Yapısı:

Şimdi Titan’ın BaseCamp kısmına geliyoruz. Tavan portunun üstünde hi-jack kriko, ARB kürek ve yedek lastik olduğunu görüyoruz. Eğer arazi aracına biniyor ve çamurlu yerlerde batmak istemiyorsanız bulundurulması gereken malzemelerin başında bunlar gelmektedir.

Titan Arka Görünümü

O 4x asilamayan arazilerin pick up i arka gorunumu

Titan Project 4x BaseCamp versiyonun bu kısma kadar özenli çalışmalarını gördük. Arka kısım tarafına baktığımızda, baya bir dolu görüyoruz. Bagaj kısmından önce Pro-4x’in arka tampon yapısının da güçlendirilmiş, araca çıkışı kolaylaştıracak girintiler yapılmış. Yan kısımda da olduğunu gibi bagajı kaplayan büyük “Project BaseCamp” yazısı dikkat çekici.

Titan Pro-4x Stop Far Yapısı:


Far yapısında herhangi bir değişime gidilmemiş. Büyük arka farları standartında olduğu gibi %85‘lik kısmı çamurluklarda duruyor.

Titan Pro-4x Bagaj Yapısı:

Böyle bir Titan BaseCamp‘nız olduğu sürece istediğiniz her noktada kalabileceğiniz ortam, bagajda toplanmış. İlk önce bagaj yan kısımlardan destekleyici demirler çıkılmış. Yan destek demirler içeriğinde yedek yakıt tanklarıda bulunmaktadır. Demirlere verilen sabit çubuklar ile portatif çadır üzerine monte edilmiş.

Açıldığı zaman normal bir çadır olabiliyor ve rahatlıkla iki kişi kalabilecek şekilde yapılmış. Gerçekten muhteşem! Aracın en tepesine konumlandırılan çadıra çıkmak için de merdiven ilavesi yapılmış. Gördüğümüz gibi kargo kısmı tamamen ekipmanla doldurulmuş.

Pick-up severler için resmen ileri aşama bir platform olduğunu söylemek isterim. Rainier çadırından sonra maceraperestler için taşınabilir buzdolabını da unutmamışlar. Aynı konsepte sizler için hazırladığımız Toyota Tonka-Hilux yazımızı incelemenizi tavsiye ederiz. Tabi Tonka-Hilux’da yatacak yer sıkıntısı olabilir!

Nissan Titan Pro-4X İç Mekan Yapısı

4x asilamayan arazilerin pick up i ic mekan yapisi

Titan’ın Pro-4X‘e dönüşümü sanırım sadece dış kısımlarda yapılmış. İç mekan yapısında fazla oynanmamış. Titan’ın iç mekan genişliğinin tadına varan bir kişi o saaten sonra normal bir arabaya binebilir mi? Bence binemez çünkü Titan’ı bir eve benzetecek olursak, sedan arabalara göre +2 oda fazlası olan doublex ev olacaktır.

Titan Kokpit Yapısı

Yaklaşık olarak 1.9 metrelik iç genişliği Titan’ın dünyanın en konforlu araçlarından biri yapıyor. Kokpitteki her şey büyük! Orta kol dayama yerinde bile küçük bir çoçuk seyahat edebilir.

Titan Pro-4x Koltuk Yapısı:

Tamamı deri koltuklar bu seriye özel olması için Pro-4X logosu işlenmiş. Beyaz dikişlerin işlendiği koltuklarda ısıtma, soğutma ve elektrik özellikleri bulunuyor.

Titan Pro-4X Orta Konsol Yapısı:


Titan’ın orta konsolunda Pro-4X’e özel bir şey olmayıp 7″ Nissan Connect bilgi eğlence ekranı, çift yönlü dual klima ve 4WD kontrol butonları bulunuyor.

Nissan Titan Pro 4X Motor Ünitesi

O 4x asilamayan arazilerin pick up i motor unitesi

Nissan motor kısmında da Pro-4X için değişime gitmemiş. Neden gitsin ki! Pick-up’ların tanrısında zaten dağı taşı zorlanmadan çıkartan standart güçlü bir dizel ünite mevcut. Titan’ın kaputu altında 5 litrelik V8 turbo dizel motor bulunmaktadır. Bu motordan alınan güç ise tam 310 hp dir. 555 nm tork değeri ile bir Titan daha taksanız arkasına çıkartabilecek kapasitede.

Titan’ın aktarımları 6 ileri otomatik vites ile sağlanıyor. Yürüyen kısımlarda Nissan, Dodge Ram Power Wagon‘dan ödünç parçalar da almış. Böylelikle her noktası kusursuz sayılabilecek malzemelerden oluşturulmuş.


Nissan‘ın süper işçiliğinden doğan Titan’ın aynı işçilikle tekrar ele alınması muazzam olmuş. Bu tip bir araç eminim ki bir çok kişinin hayallerinde yatmaktadır. Sorun şu ki bu donanımları Amerika’da yaptığınızda araba fiyatı dahil olmak üzere en fazla 50 bin $ olacakken, ülkemizde aynı şekilde yaptığımızda rahat rahat 600 bin TL civarlarında olacaktır.

Bizimde şanssızlığımız yüksek vergiler oluyor. Titan Pro-4X kesinlikle özel olmuş ve duruşuyla, donanımları ile her ortamın aracı olmuş. Aynı anda off road yapıp kalma imkanı veren başka ne var ki? İncelememize aldığımız 2017 Nissan Titan Pro-4X hakkında bir şey söylemek isteseniz ne derdiniz?


Kaynak: https://paratic.com/
 

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,383
Mesajlar
1,517,441
Kayıtlı Üye Sayımız
172,041
Kaydolan Son Üyemiz
İsmail.s

SON KONULAR



Geri
Üst