2015 De

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan mehmet_mtrs Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 59
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 18,317

mehmet_mtrs

05323035204
Mesajlar
1,636
Tepkime Puanı
178
Yaş
74
Yer
İzmır
Bu yıl Haziranın ikinci yarısında yola koyuduk.
Dedik ki; yine dümeni akdenize kıralım . Belirli bir rotamız olmadığı için önümüze geldiği gibi bir tatil kolaylığına teslim olup koyverdik kendimizi yollara. Aydın otobanından bir süre yol aldık . Bize göre Kuşadası, selçuk , söke ayrımı levhaları arka-arkaya sıralandıkca otoyolu bırakıp özlemini duyduğumuz yavaş kentleri ve köylerini bir-birlerine bağlayan yavaş yolları , tek gidiş-geliş yollara atıverdik kendimizi. Söke den Didim 'e gidiliyor ya ! . İşte oradan gidiyorken az biraz gittikden sonra işaret levhaların " priene , Akköy , Doganbey , Karina , Miletos " ayrımını gösteriyor. Çok uzun zamandır (20-30 yıl ) bu yoldan geçmez olduğumuz ve aklımıza geldi . Aslında özlemişiz de bu yolları . Her yerde bir çok şey ve yollarıda çok degişmiş olmasına rağmen , bu yoldan geçerken öyle çok şey bizze tanıdık gelmeye başladı , nerede ise bir çok kasis bile yerli yerinde vefasızlık etmeyip bizi beklemiş sanki . Yine menderes çayı yaslamış kendini kendini yolun sol yanına birlikte dönüyorlar virajları Öyle güzel resimler çekmiştim buralarda deme gitsin. Kötü kader şu ki; MERCEDES konu başlığı altında yazdığım aracımızın arızalanması sırasında yaşadığımız telaşımız ve üzüntümüz sırasında Çaresiz gecelerde bilgisayar karıştırıp bir çıkar yol bulmaya çalışırken , bir boşlığuma gelmiş ve her nasıl sa resimleri silmişim geri getirmeye çalışırken daha kötüye gitti . Başaramadım. Bu nedenle buraya kadar resim koyamıyorum. Önümüzdeki yıl yine buradan başlıyacağız ve bol bl resimler gönderecegiz sizlere . Ayrıca tavsiyem buralara yolu düşenler de mutlaka bu güzergahı kullansınlar isterim. Piriene nin otoparkında sincapları beslersiniz. Bir gün yetmez , sabah serinliğinde bu güzel antik kenti sindire-sindire gezersiniz (su vc yanıbaşınızda . Beleş) . Doganbey, Karina Mübadele köylerinin güzeliğini , menderes nehrinin Ege ye kavuştuğu yerlerde bir balik ziyafetini çok beğeneceksiniz. Az ilerde Miletos antik tiyatrosu . Halen bir çok yeri orjinal ve Çok büyük . Akköy e gelince zaten didim yoluna birleşeceksiniz . Buraya geldiğinizde tam Dydima antik kendi Apollon kesecek yolunuzu Daha öncekeri iç kısımlara girilmiyordu Şimdi içine de girebilecek tüm azametini ellerinizi dokunarak hissedebileceksiniz . İşte biz buralardaki çektiğimiz resimlerimizi sizler ile paylaşamadık . Borcumuz dur Ödeyecegimize söz veriyoruz .

Biz buradan başlamış olalım . Didimde kaldığımız sürece bu yıl azgın sıcaklara tahammül edemedik . Yanında yakıcı lodosu ve yüksek nem ile birlikte terlemeler ile de karışıp çamurlaşıyorduk . Zaten suyumuz da bitmiş di . Karar verdik bu gece buradan gideceğiz . müzikli restorant dan program bitince su verebilecegi sözu aldık . Hazırlığımızı yapıp suyumuzu da doldurduk Aklbük e dogru gidiyoruz. Oldukca yaklaştığımızda yanyana iki avm gördük . Gece yarıyı geçtiği için burada duralım hem alışverişimizi yapar hem de uykumuz geldiği için burada geceleriz deyip vurudk kafayı yattık.
sabahleyin uyandığımızda deniz hemen yanıbaşımızda görünce çevreyi görebilmek için dolaşmaya çıktık Ğezdikçe de cok begendik bizim yürüyerek indiğimiz sahile karavanımız da inebilir , buralarda bir kaçgün geçirip dinlenmeyi düşündük .



Resim 016



Burayı çok beğendik . Hemen yol kenarındaki site sakinleri ile kaynaştık . Sanki bize ev sahipliği yapıp çok misafirperver davranıp nasıl yardım edebiliriz diye yakınlık gösterdiler . Sağ olsunlar biz kendileri ile dostluklarından dolayı hoşnut olduğumuzu bildirdik . Zaten karavanımızın donanımı bizi kolay yaşayabilme rahatlığını sağliyor . Sahildeki sezlonk arkadaşlıkları bizi yeterince memnun bıraktı . Çok güzel bir denizi vardı Plaj yok . Nedeni ise agaçlar denize çok yanaşmış ve çalılıklar oluşmuş . belki bu neden ile kum oluşamıyor olabilir . site sakinleri kendileri taşıma kum ile biraz plaj yapabilmişler . Biz kendi hesabımıza 28 derece denizde acayip keyf aldık . Hemen hemen her gün sahilde sık sık denize girerek özlemimizi giderdik . Pazar günleri hariç plajimizin kişi sayısı (11-12) .
İşte tam bu günlerde LPG miz bitti . aracımız ile gidip LPG tüpümüzü dolduracaktık . MERCEDES Başlığı altında açıkladığım olay başımıza geldi .
 

Etiketler

Bende alışkanlıktır. Gezi notlarını okumaya başlamadan resimlere bakarım. Resimde görülen sadelik ve sessizlik hoşuma gitti. Ikinci dikkatimi çeken nokta karavanın ön camlarının örtüsü oldu. Beyaz rengiyle sıcağa karşı ideal bir çözüm.

Aynı sizinde yazdığınız gibi anayollardan uzakta oturan insanlar daha samimi daha güler yüzlü oluyor. Biz de gezdiğimiz yerlerde köylerden geçen dar ve yavaş yolları tercih ederiz. Bu bakımdan en rahat ülkeler Türkiye ve Fransa. Kimse, böyle büyük araçla ne işin var bu dar yollarda demiyor.

Benim ailemde 1920 yılarında Mübadele neticesi Yunanistandan Türkiye’ye geldiği için, mübadele yerleşim yerlerine, hem Türkiye’de hem de Yunanistan‘ da ilgi gösteririm. Doğanbey ve Karina köylerini defterime yazdım.

Güzel paylaşım için teşekkürler, yakında başınıza gelecekler içinde şimdiden tekrar geçmiş olsun!:smiley:
 

Mehmet Bey abi,

Uzun yazınızı bir çırpıda okudum. Güzel tatiliniz için tebrikler ve paylaşımınız için teşekkürler...



Teşekkür ederim Yücel kardeşim .
Beğenmiş omanızdan memnuniyet duyarım.
Selamlar.


Bende alışkanlıktır. Gezi notlarını okumaya başlamadan resimlere bakarım. Resimde görülen sadelik ve sessizlik hoşuma gitti. Ikinci dikkatimi çeken nokta karavanın ön camlarının örtüsü oldu. Beyaz rengiyle sıcağa karşı ideal bir çözüm.

Aynı sizinde yazdığınız gibi anayollardan uzakta oturan insanlar daha samimi daha güler yüzlü oluyor. Biz de gezdiğimiz yerlerde köylerden geçen dar ve yavaş yolları tercih ederiz. Bu bakımdan en rahat ülkeler Türkiye ve Fransa. Kimse, böyle büyük araçla ne işin var bu dar yollarda demiyor.

Benim ailemde 1920 yılarında Mübadele neticesi Yunanistandan Türkiye’ye geldiği için, mübadele yerleşim yerlerine, hem Türkiye’de hem de Yunanistan‘ da ilgi gösteririm. Doğanbey ve Karina köylerini defterime yazdım.

Güzel paylaşım için teşekkürler, yakında başınıza gelecekler içinde şimdiden tekrar geçmiş olsun!:smiley:



Ön cam detayı (övünmek gibi olmasın ) kendi imalatımdır. Ön camı tamamen gazete kağıtları ile bantlayıp kafamda oluşturduğum dizayn'ı kurşun kalemle üzerine çizdim , sonrada makas ile çevresini temizledim . kumaş üzerine yerleştirip kopya kesimi yapıp gerekli ölçüler oluştukdan sonra diktim . Kapı üst köşesinde kapıya geçen üçken cep , kapı kolu yakunkarındaki ucunda ise plastik (U) yapıp diktim . Üçken cep üst köşeye alt plastik (U) ise kapı kenarına sikiştirma olarak kullanılıyor . İlaveten yan aynalarda da birer adet bağcık . Sanırım begenmişsiniz , çok memnun oldum . Mubadele bölgelerine her gittiğim zaman hep içimde bir buruksama hissederim . Ögrenim zamanlarında (Gökçeada -İmroz) yunanlıları tanıdığımda şaşırtıcı bir yakınlık duydum . Ne yalan söyliyeyim sevmiştim omları Kim bilir belki o günleri hatırladığımdan dır böyle içimdeki burukluk . Kaya köy ( Fethiye) duygularımın doruk yaptığı yer olmuş du . Teşekkürler Hüseyin bey .


Not : Ne yazık ki , bu bölgede çektiğim resimlerin tümü kayboldu .
 

1 Resim 026
Tüm sıkıntılarımızdan kurtulup aracımızki sorunu çözduk Biraz dinlenmeliydik . Öyle de yaptık . Eski yerimize yerleştik . Aklımda , alet edevat konusunda Milas a gidip geldiğim köy yollarının güzelliği aklımda takılı kalmıştı . Eşime bahsettiğimde " keşke bende görebilseydim der gibi bir iç cekmiş di . Bir gün motosikletimizle bu yoldan birlikde gidip ağız tadı ile bir güzel oralarda dolaşıp tekrar geri gelmek üzere kavilleşdik . Kaldığımız yerden devam ediyoruz . Dostlarımızın geçmiş olsun diyorlar aman ne kadar sevindiklerini içtenlike bize aktarmaya çalışıyorlar . Hem de kumanyaları birlikte paylaşıp keyfin dibine vuruyoruz Soğukluklar bizden . Öyle ya ! Burada evi en yakında olan biz oluyoruz . Aman ne memnun oluyorlar . Akşama yaklasınca herkes gidince biz karavancılardan 3-5 karavan birbirimizden biraz uzak ca yemek saatine hazırlıklarımıza başlıyoruz . Sonrasında herkes kafa dinleyor keyfine bakıyor . Bazı geceler de bir masa başında muhabbet ediyoruz Bir gece geç saatlerde Ben diyeyim on metre siz deyin 20 metre . Yukarıdan bir domuz sürüsü geliyor ki ; Her ne kadar da sakin davranmaya çalışsak da hepimiz karavanlarımıza kaçtık doğrusu . O gece bazı arkadaşlar bir-iki poz yakaladılar galiba . Bizim aklımıza gelmemişdi . Sonraki gecelerde tetikde olup beklemeye başladım . Koştura koştura geliyorlar . Karavanın camından gözgöze geldıik . Aramız 1-2 metre Hareketsiz bize bakıyorlar (karanlık) biz de öyle Herhalde "zarargelmez" deyip arkamıdaki boşlukda çoluk çocuk oynaşıp sagı solu kazıyorlar .

1 Resim 029



Hem korkuyor hem de izleye çalışıyorduk . Rsimlerimi de arkac amdan çekmeye çalıştım (flaşsız ürkütmemek için)

1 Resim 039


1 Resim 026



HerHer gece bekler olduk Git gide sevimli gelmeye başladılar diyeceğim , içim de pek götürmüyor yani

Ekli dosyayı görüntüle 4480

1 Resim 028


1 Resim 027
 
Son düzenleme:



Bu gün Milas a kestirme yol dan bir motosikle turu atacagız .
Akbük e giriyor gibi olduğunuzda sağ'a ayrılan ormaniçi gibi bir yol dan devam etmeye başladık . İncecik köy yollarında aheste geziniyoruz

Resim 018


Zeytın ağacı ve ardıç ağacını yan yana gördük . Zeytin ağacı deniz havası sever derler ,buna bir sözümüz yok da ardıç ağacını da en yüksek dağlarda yetişen sert iklim ağacı olarak bilirdik . İkisi bir arada şaşkınlıkla izledik

Resim 045


Resim 046


Yol Kenarındaki köylerde arada bir mola verip bir çay içtiğimiz yerlerde köylü ile lafladık . Ağaçları sorduk benim yaşıma yakın olanlara (67) . Bu devasa büyüklükteki zeytin ağaçlarını sorduk onlara . Bir çoğu çocuklarında da bu ağaçlar bu kadar büyüklermiş . Buralar böyle hepsi onların babalarına da rumlardan kalmış . Veya öyle biliyörlar , öncesini hatırlayabilen yokmuş .

Resim 047

Resim 048

Resim 049


Kıyıkışlacık . içerisinde çok az kalıntıları bulunan bu antik kent'e ise ASOS demişler . Biz başka bir asos daha biliyoruz . herhalde zamanında kardeş şehirlermiş dir belki .
 

Mehmet Bey, 4 yıl önce Türkiye’de aracın ön camı için sizinkine benzer bir örtü yaptırdım. Örtüyü kış aylarını düşünerek yaptırdım. Ön ve yan camları hem kardan hemde buzdan koruyor. Bir dahaki Türkiye gezimizde güneşten korunmak için yanımda götüreceğim. Katlanınca fazla yer kaplamıyor.

Gece ziyaretinize gelen 4 ayaklı misafirlerin etleri Almanya’da nefis yemekler sınıfındalar.:smiley:
 


Ekli dosyayı görüntüle 4479Tüm sıkıntılarımızdan kurtulup aracımızki sorunu çözduk Biraz dinlenmeliydik . Öyle de yaptık . Eski yerimize yerleştik . Aklımda , alet edevat konusunda Milas a gidip geldiğim köy yollarının güzelliği aklımda takılı kalmıştı . Eşime bahsettiğimde " keşke bende görebilseydim der gibi bir iç cekmiş di . Bir gün motosikletimizle bu yoldan birlikde gidip ağız tadı ile bir güzel oralarda dolaşıp tekrar geri gelmek üzere kavilleşdik . Kaldığımız yerden devam ediyoruz . Dostlarımızın geçmiş olsun diyorlar aman ne kadar sevindiklerini içtenlike bize aktarmaya çalışıyorlar . Hem de kumanyaları birlikte paylaşıp keyfin dibine vuruyoruz Soğukluklar bizden . Öyle ya ! Burada evi en yakında olan biz oluyoruz . Aman ne memnun oluyorlar . Akşama yaklasınca herkes gidince biz karavancılardan 3-5 karavan birbirimizden biraz uzak ca yemek saatine hazırlıklarımıza başlıyoruz . Sonrasında herkes kafa dinleyor keyfine bakıyor . Bazı geceler de bir masa başında muhabbet ediyoruz Bir gece geç saatlerde Ben diyeyim on metre siz deyin 20 metre . Yukarıdan bir domuz sürüsü geliyor ki ; Her ne kadar da sakin davranmaya çalışsak da hepimiz karavanlarımıza kaçtık doğrusu . O gece bazı arkadaşlar bir-iki poz yakaladılar galiba . Bizim aklımıza gelmemişdi . Sonraki gecelerde tetikde olup beklemeye başladım . Koştura koştura geliyorlar . Karavanın camından gözgöze geldıik . Aramız 1-2 metre Hareketsiz bize bakıyorlar (karanlık) biz de öyle Herhalde "zarargelmez" deyip arkamıdaki boşlukda çoluk çocuk oynaşıp sagı solu kazıyorlar .

Ekli dosyayı görüntüle 4477


Hem korkuyor hem de izleye çalışıyorduk . Rsimlerimi de arkac amdan çekmeye çalıştım (flaşsız ürkütmemek için)

Ekli dosyayı görüntüle 4478

Ekli dosyayı görüntüle 4479


HerHer gece bekler olduk Git gide sevimli gelmeye başladılar diyeceğim , içim de pek götürmüyor yani

Ekli dosyayı görüntüle 4480

Ekli dosyayı görüntüle 4482
 




Bu yıl Haziranın ikinci yarısında yola koyuduk.
Dedik ki; yine dümeni akdenize kıralım . Belirli bir rotamız olmadığı için önümüze geldiği gibi bir tatil kolaylığına teslim olup koyverdik kendimizi yollara. Aydın otobanından bir süre yol aldık . Bize göre Kuşadası, selçuk , söke ayrımı levhaları arka-arkaya sıralandıkca otoyolu bırakıp özlemini duyduğumuz yavaş kentleri ve köylerini bir-birlerine bağlayan yavaş yolları , tek gidiş-geliş yollara atıverdik kendimizi. Söke den Didim 'e gidiliyor ya ! . İşte oradan gidiyorken az biraz gittikden sonra işaret levhaların " priene , Akköy , Doganbey , Karina , Miletos " ayrımını gösteriyor. Çok uzun zamandır (20-30 yıl ) bu yoldan geçmez olduğumuz ve aklımıza geldi . Aslında özlemişiz de bu yolları . Her yerde bir çok şey ve yollarıda çok degişmiş olmasına rağmen , bu yoldan geçerken öyle çok şey bizze tanıdık gelmeye başladı , nerede ise bir çok kasis bile yerli yerinde vefasızlık etmeyip bizi beklemiş sanki . Yine menderes çayı yaslamış kendini kendini yolun sol yanına birlikte dönüyorlar virajları Öyle güzel resimler çekmiştim buralarda deme gitsin. Kötü kader şu ki; MERCEDES konu başlığı altında yazdığım aracımızın arızalanması sırasında yaşadığımız telaşımız ve üzüntümüz sırasında Çaresiz gecelerde bilgisayar karıştırıp bir çıkar yol bulmaya çalışırken , bir boşlığuma gelmiş ve her nasıl sa resimleri silmişim geri getirmeye çalışırken daha kötüye gitti . Başaramadım. Bu nedenle buraya kadar resim koyamıyorum. Önümüzdeki yıl yine buradan başlıyacağız ve bol bl resimler gönderecegiz sizlere . Ayrıca tavsiyem buralara yolu düşenler de mutlaka bu güzergahı kullansınlar isterim. Piriene nin otoparkında sincapları beslersiniz. Bir gün yetmez , sabah serinliğinde bu güzel antik kenti sindire-sindire gezersiniz (su vc yanıbaşınızda . Beleş) . Doganbey, Karina Mübadele köylerinin güzeliğini , menderes nehrinin Ege ye kavuştuğu yerlerde bir balik ziyafetini çok beğeneceksiniz. Az ilerde Miletos antik tiyatrosu . Halen bir çok yeri orjinal ve Çok büyük . Akköy e gelince zaten didim yoluna birleşeceksiniz . Buraya geldiğinizde tam Dydima antik kendi Apollon kesecek yolunuzu Daha öncekeri iç kısımlara girilmiyordu Şimdi içine de girebilecek tüm azametini ellerinizi dokunarak hissedebileceksiniz . İşte biz buralardaki çektiğimiz resimlerimizi sizler ile paylaşamadık . Borcumuz dur Ödeyecegimize söz veriyoruz .

Biz buradan başlamış olalım . Didimde kaldığımız sürece bu yıl azgın sıcaklara tahammül edemedik . Yanında yakıcı lodosu ve yüksek nem ile birlikte terlemeler ile de karışıp çamurlaşıyorduk . Zaten suyumuz da bitmiş di . Karar verdik bu gece buradan gideceğiz . müzikli restorant dan program bitince su verebilecegi sözu aldık . Hazırlığımızı yapıp suyumuzu da doldurduk Aklbük e dogru gidiyoruz. Oldukca yaklaştığımızda yanyana iki avm gördük . Gece yarıyı geçtiği için burada duralım hem alışverişimizi yapar hem de uykumuz geldiği için burada geceleriz deyip vurudk kafayı yattık.
sabahleyin uyandığımızda deniz hemen yanıbaşımızda görünce çevreyi görebilmek için dolaşmaya çıktık Ğezdikçe de cok begendik bizim yürüyerek indiğimiz sahile karavanımız da inebilir , buralarda bir kaçgün geçirip dinlenmeyi düşündük .



Ekli dosyayı görüntüle 4462


Burayı çok beğendik . Hemen yol kenarındaki site sakinleri ile kaynaştık . Sanki bize ev sahipliği yapıp çok misafirperver davranıp nasıl yardım edebiliriz diye yakınlık gösterdiler . Sağ olsunlar biz kendileri ile dostluklarından dolayı hoşnut olduğumuzu bildirdik . Zaten karavanımızın donanımı bizi kolay yaşayabilme rahatlığını sağliyor . Sahildeki sezlonk arkadaşlıkları bizi yeterince memnun bıraktı . Çok güzel bir denizi vardı Plaj yok . Nedeni ise agaçlar denize çok yanaşmış ve çalılıklar oluşmuş . belki bu neden ile kum oluşamıyor olabilir . site sakinleri kendileri taşıma kum ile biraz plaj yapabilmişler . Biz kendi hesabımıza 28 derece denizde acayip keyf aldık . Hemen hemen her gün sahilde sık sık denize girerek özlemimizi giderdik . Pazar günleri hariç plajimizin kişi sayısı (11-12) .
İşte tam bu günlerde LPG miz bitti . aracımız ile gidip LPG tüpümüzü dolduracaktık . MERCEDES Başlığı altında açıkladığım olay başımıza geldi .
 

Evet MEHMET BEY BU TALİHSİZ OLAYI BERBER YAŞADIK ÇOK SIKINTILAR ÇEKTİNİZ AMA ARACINIZIN BİLMEDİĞİNİZ YERLERİNİ DE YENİDEN KEŞFETTİNİZ..
 


Kıyıkışlacık . içerisinde çok az kalıntıları bulunan bu antik kent'e ise ASOS demişler . Biz başka bir asos daha biliyoruz . herhalde zamanında kardeş şehirlermiş dir belki .
Kentin Antik adı Iasos. Kendilerince süsleme yapınca, antik kentin adı Asos gibi olmuş.;)
Mehmet Bey, kartınızdaki fotoğrafları aşağıdaki programla kurtarmayı deneyebilirsiniz.
Memory Card Recovery Software to Recover Lost Photos - CardRecovery

Paylaşım için teşekkür ediyoruz.:smiley:
 

Mehmet Bey, 4 yıl önce Türkiye’de aracın ön camı için sizinkine benzer bir örtü yaptırdım. Örtüyü kış aylarını düşünerek yaptırdım. Ön ve yan camları hem kardan hemde buzdan koruyor. Bir dahaki Türkiye gezimizde güneşten korunmak için yanımda götüreceğim. Katlanınca fazla yer kaplamıyor.

Gece ziyaretinize gelen 4 ayaklı misafirlerin etleri Almanya’da nefis yemekler sınıfındalar.:smiley:

Hüseyin bey.
Cam örtüsünü daha karavanım yok iken , panelvan ile yaptığım gezilerimden birinde görmütüm . Çok hoşuma gitmiş çok pratik geldiği için aklımda tutmuştum . Ama sizinki daha işlevsel olmuş . Sanıyorum kabin ssoğumasını da engelliyordur. Ben şöför mahalli ile yaşam bölümünün ayrıldığı yere izole kumaş (kapitone) perde yapmayı düşünüyorum .
Bu arada , Almanya ya et ihracatı nasıl olabilir acaba . Bakarsınız birilerinin aklına gelir :smiley:




Mehmet bey , muhteşem gezi yazınız için teşekkürler, ilgi ile devamını bekliyoruz.

Okumuş olduğunuz için teşekkür ederim . Elimden geldiği kadar yazmaya çalışacağım . Zaten seviyorum yazmayı .
:smiley:


Mehmet bey aynı geceyi domuzlarla birlikte geçirmiştik bizi unutmussunuz



Ayhan bey .
Sizleri unuturmuyuz hiç . :smiley: Akşam oturmasından sonra ki ayrılışımızdan sonra Ayla hanımın nasıl da korku içinde yanımıza doğru kaçışını hâla unutmuş değiliz Resmi çok iyi yakalamişsın . Ne güzel bakışıyorsunuz.:D
Biliyorsunuz Aracımız ile ilk mutlu haberimizi sizlere iletmiştik telefonla . dediğiniz gibi bilmediğim yerlerinide öğreniyorum . Bahsetmek için İzin almamıştım . tepkilerinizi tahmin edemediğim için de bahsedememişimdir . Bundan sonra yazabilirim artık .
Sağlıcakla kalın bizden selamlar size.


Kentin Antik adı Iasos. Kendilerince süsleme yapınca, antik kentin adı Asos gibi olmuş.;)
Mehmet Bey, kartınızdaki fotoğrafları aşağıdaki programla kurtarmayı deneyebilirsiniz.
Memory Card Recovery Software to Recover Lost Photos - CardRecovery

Paylaşım için teşekkür ediyoruz.:smiley:


Merhaba Ferhat bey.
Evet baştaki sütun betimlemesini atlamışım . Tamam . Bu vesile ile yardımınız ile "Lasos" olarak düzeltmiş olduk . :smiley: teşekkür ederim .
Kaybolan resimlerimi bulabilmek için verdiğiniz başlığı , bir bilen ile beraber kurtarmaya çalışacağım .

Okumuş olduğınuz ve bunu bilebildiğim için de biz de size çok teşekkür ederiz.:smiley:
 



Merhaba Ferhat bey.
Evet baştaki sütun betimlemesini atlamışım . Tamam . Bu vesile ile yardımınız ile "Lasos" olarak düzeltmiş olduk . :smiley: teşekkür ederim .
Kaybolan resimlerimi bulabilmek için verdiğiniz başlığı , bir bilen ile beraber kurtarmaya çalışacağım .

Okumuş olduğınuz ve bunu bilebildiğim için de biz de size çok teşekkür ederiz.:smiley:
Mehmet Bey antik kent "Lasos" değil, "Iasos" şeklinde yazılıyor.

Karşılaştığınız domuzlar da doğanın hoş sürprizi. Bu sene bizler de yüzerken Caretta Caretta'lara rastladık. Doğada birtakım yabani hayvanları görmek, insanı mutlu ediyor.

Veri kaybettiğiniz kartı mümkünse kullanmayın. Veri kurtarmasında yardımcı da olabilirim. Anıların kaybolmasına izin vermeyelim. Kartı kargoyla veya bir gezide bana ulaştırırsanız yardımcı olmaya çalışırım.

Selamlar
Ferhat
 

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,434
Mesajlar
1,517,907
Kayıtlı Üye Sayımız
172,080
Kaydolan Son Üyemiz
yusuf75

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR



Geri
Üst