2001 Freelander Gaz Kesme Sorunu

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan emirulugercek Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 2
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 5,263

emirulugercek

Yeni Üye
Mesajlar
1
Tepkime Puanı
1
Selamlar herkese
Yaklaşık 10 gün önce 258'binde 2001 model freelander aldım. Aracın tüm yağ bakımı vs yaptım araçta Yağ soğutucu ve mazot pompası değişikliği yapıldı ancak araç ara sıra giderken gaz kesme yapıyor ve gitmiyor özellikle yokuş yerlerde gazı alıyor ancak inanılmaz zorlanıyor ve gitmiyor hatta bu yüzden motor ışığı yanıp sönüyor bu konuda öneriniz desteğiniz ne olabilir?

Usta Enjektörlere bakım gerekiyor dedi aşağıda motor fotoğrafınıda ekliyorum
 

Etiketler
freelander
Bitane enjektör temizleyici at yakıt katkısı olarak Würthün ve gözlemle.
Araç bu mazot pompasını değiştirmeden önce böyle bir sorun yaşıyormuydu? şayet böyle bir sorun bu değişimden önce yoksa değişimdeki parçalardanda kaynaklı olabilir mesela original parça yerine, yan sanayi mazot pompası(original bir pompanın bastığı bar basınç mazot miktarı ile bazen yan sanayi olan pompaların bastığı bar basınç mazot miktarı düşük olabiliyor yada fazla olabiliyor.)
Yansanayi parçalarda kullanılabilir fakat yansanayininde kalitesi var parça seçimi yaparken iyice araştırmanız gerekiyor en ucuz yansanayi almak yerine orta halli bir yan sanayi parça alabilirsiniz.
Yakıt filtresini de değiştirmiş olsanız belki yakıt filtresini ters bağlamış olabilir diyeceğim ama bilmiyorum bazen böyle şeylerde oluyor yakıt filtresinin üstündeki yön gösteren okları görmeyip ters te takılabiliyor buda bilgi olsun dursun.. :smiley:
Motor ışığı yanma sebebine gelirsek bir yerde bir terslik var bu terslikte büyük olasılık takılan parçalarla alakalı.
Motor ışığını söndürmeden önce yakıt katkısı deneyiniz sonra 10 km falan kullanınız sıfırlatınız motor arızasını tekrar yanarsa enjektörlerden kaynaklı değil gibi duruyor ve sisteme bağlatıp genel arıza kodlarını temizletin biraz kullanın sonra yine kontrol edin hangi arızaları vermiş , heleki yağ ışığına dikkat ediniz çünkü yağ soğutucu konusu biraz tedirgin edici.
 
Son düzenleme:

Merhaba ayni sikintiyi bende 2006 dizel freelanderimda bu bayram yasadim
Araç yuksek hizda devir kesti ve gaz kesti ayrica m0t0r ışığı yandı .bu durum birkaç kez tekrar etti.
Bugun sanayiye gittim.Araci pc ye bagladi.Basinc p0mpasi arizasi var dedi ne 01dugunu sordum turb0 dedi hemen sat basina is alma dedi pek inanmadim bu s0runu yasayan varsa yardimci 01urmusunuz?
 

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,425
Mesajlar
1,517,797
Kayıtlı Üye Sayımız
172,072
Kaydolan Son Üyemiz
egedeba

Çevrimiçi üyeler



Geri
Üst