1500 Tl Elektrikli Bisiklet

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan suleymancirit Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 11
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 7,079

suleymancirit

Balıkçı, doğa sever, kampçı , kamper karavancı
Mesajlar
1,126
Tepkime Puanı
647
Karavancıların işine yarar mı bilmem.
Bim de 29 haziranda , yorumlarınızı merak ediyorum . F430cbc2f96441a8df81f20d2af369b3
 

Etiketler
.

Süleyman bey,:yum:

Sanırım karavanımın kısıtlı kamper boyutu, yanıma alacağım herşey için taşınabilirliğini birinci kıstas olarak görmeme yol açtı. Bununla beraber eşyaların bir işe yaramasından çok, onların benim gerçek ihtiyacıma ne derecede cevap verdiğine de herzaman dikkat etmekteyim.

Tüketim toplumunun dizginlenmesi zor şartlanmalarına karşı gelmeyi uman bu minimalist yaklaşımla, bana karavanımda bisiklet veya motosikletin gerekliliği oldukça şüpheli gelmekte..

Neden mi ?

* Amaç ihtiyaçlarımızın taşınması ise, belli büyüklükler için karavanın gerekliliği zaten devam etmekte. Diğer küçük boyuttakilerini taşımak ve de kamp yerine gelirken 2-3 günlük ihtiyacımızı yanımıza almak ise sadece planlama sorunu olmalı, taşıma değil ?

* Eğer motosiklet ile gezi amaçlanıyorsa ki yakın yerler zaten hedef olmamalı, o zaman da neden karavanla yada çekici araçla gidilmesin ki ?

* Motosiklet daha fazla dikkat gerektirdiğinden yolların keyfine varmak zaten olanaksız.

* Bisikletin bu açıdan daha avantajlı olduğu düşünülse de aslında onun da yolları yayan katetmenin zevkine ulaşması zor.

* Buna Türkiye’deki trafik sorununu da ekleyin.
Durumun Avrupa ülkeleri için ideal olduğunu düşünmek ise büyük yanılgı. Bu gerçek !
Bu son iki durum için istenirse detaya girmek sorun değil.

* Spor için bisiklete gelince ; 65-70 kg ağırlıkta birisi için, saate ortalama 5 km ile yürümeyi, ortalama 12-13 km ile bisiklete binmeyle karşılaştırınca aradaki fark %10 a bile varmıyor. Kısaca ayni derecede 250-270 kcal arası enerji harcanmakta. Fakat daha az kas çalışmakta !

* Araç üzerinde ve yollarda çalınma sorunu büyütülmese de yine var. Dış konumlarıyla en azından tedirginlik sebebi..

* Taşıma elemanları ile beraber ne kadar yatırım gerektirdiğini herkez kendi hesap edebilir.

* Yüklenme ve indirilmesi az da olsa zaman almakta. Şu anda bulunduğum campingdeki çekme karavanlı hiçbir Hollandalı, nedense kısa amaçlı gezi ve alış verişleri için bisikletlerini indirmeyi göze almadı.

Günde 5km yürüyoruz ya da yürümeye çalışıyoruz.
Tabanway; pratik, sağlıklı, sorunsuz ve parasız yapısıyla favorim.
Yaradanı gücendirmemek lazım. :yum:


8-9 metrelik devasa karavanınız (?) varsa zaten bütün evi yanınızda taşıyorsunuz demektir, o zaman da belki bisikletler depoya atılabilirdi ?

.
 
Son düzenleme:

Bende pedallı bir bisiklet var.Hergün şehir içi oraya buya gidip duruyorum,ayrıca aklıma estimi ver elini bulgarya deyiveriyorum günü birlik yada aynı mantıkla elenikaya girip dönüyorum .Amaç spor olsun hemde ULUSLARARASI
 

Fahrradtrger mit lift

B-Lift -- wir bewegen Ihren Fahrradträger - Home

Emekli olan karavancılarda elektrikli bisikleti olanlar hızla çoğalıyor. Elektrikli bisiklet daha ağır olduğu için bir çok emekli için biskleti yukarı kaldırmak ve indirmek zor. Iskandinavya ve Italya gezilerimizde karavanlarda asansörlü taşıyıcılar dikkatimi çekti. Taşıyıcıdaki kücük bir 12v motor bisikletleri aşağı indiriyor ve yukarı çıkarıyor.
 






Nedeniniz var mı ? :yum:

Öncelikle cümlenin o kısmı sizin yazıyla alakalı değildi;ama çok kötü örtüşmüş :(

Genel anlamda sorularımız detaylı olsa da,cevaplar basit.Bu örnek üzerine konuşursak;motokaravanda ekstra bir araca ihtiyaç duyuluyor.Market,akşam gezisi vs..
Eğer bisiklet zul geliyorsa (ki iki kişi tek bisiklet zor),bisiklet fiyatına bu alet gayet mantıklı diyorum.Benzin yok,iki kişi alıyor (kiloya bağlı)..Daha ne olsun :smiley:

Üstelik aylık sigara masrafı fiyatına (1500 tl 6 taksit)
 

.

Ben de, bana cevap olarak yazdığınızı sanmıştım.
Herneyse anlaşıldı...

Bizim yanımıza ekstra taşıyıcı araç almamamızın en önemli nedeni, günlük 4-5 kilometrelik yürüyüş hedefimize engel olma olasılığı diyebilirim.
Karavancılık yaşamınızın spor olmasa da en azından böyle bir hedefi olmadığı müddetçe sıhhatli olduğunu söylemek zor. Senede birkaç hafta tatil yapanlar için pek fark etmese de, birkaç ay yollarda olan emekliler için durum değişik. İnsan evinde bile daha fazla hareketli oluyor. Sanırım detaylara girmek gereksiz.
 
Son düzenleme:

Size katılıyorum :smiley:.Aslında bu işin önceliği yürümekte.Sonrası da bisiklet.Ancak hastalık var,sağlık sorunları var,dayanılmaz sıcak ve nemler var.Bu fiyata elektrikli bir aletin (yeriniz de var ise) akıllıca olduğunu düşünüyorum..
Saygılarımla.
 



Size katılıyorum :smiley:.Aslında bu işin önceliği yürümekte.Sonrası da bisiklet.Ancak hastalık var,sağlık sorunları var,dayanılmaz sıcak ve nemler var.Bu fiyata elektrikli bir aletin (yeriniz de var ise) akıllıca olduğunu düşünüyorum..
Saygılarımla.

Karşıdan gelen rüzgarı ve yokuşları da unutmamak lazım.:smiley:
 


Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,383
Mesajlar
1,517,445
Kayıtlı Üye Sayımız
172,041
Kaydolan Son Üyemiz
İsmail.s

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR



Geri
Üst