Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Benim ilk karavan deneyimim olacak deneyimleyip göreceğim:)
Planım şu şekilde;
Dc-dc şarjlar elinde sonunda alınacak. Ben de ilk deneyimlerimi kampinglerde yapacağım. Belki arada 1-2 gün kamping dışında deneyimim olacak. Bu durumda da yollarda olacağım için zaten dc dc şarjım akümü bana 2-3...
Yorumlar için çok teşekkürler. @Havensis in de katlılarıyla havensis dc-dc şarj aleti ve 100 amper lityum akü bana yeterli olacğına karar verdim.
100 amper lityum akü hesaplamalarıma göre bana 3 gün yetecek. 3 günde 1 kere, 3 saat arabayı çalıştırmam yeterli olacak. Yanlışım var ise...
LFP akü istememin sebebi 100 amper agm aküden alacağım verim ile 50 amper LFP aküden alacağım verimin aynı olduğunu araştırmış olmam. Ama internette yazılanların yalancısıyım.
Agm yerine LFP tercih edersem yüzde 70e varan bir ağırlık ve yer kazanımım olacak gibi.
Sizin yazdığınız Solar + mppt...
Öncelikle yazdıklarımı önemseyip bu kadar uzun açıklayıcı yazdığınız için teşekkür ederim.
Size de @bartek ile birlikte cevap vereyim konu karışmasın:)
lityum uyumlu şarj cihazı için sizin tavsiyeniz nedir?
Güneş enerjisi sistemine yapacağım yatırım yerine 100 değil 200 amper lityum batarya alıp 5-6 gün rahat rahat gezebilirim diye düşünüyorum.
Bir de sizin sattığınız dc-dc şarj aleti boş 100 amper lityum aküyü kaç saatte doldurur.
Öncelikle konu için çok teşekkürler.
1 aydır transporterimi campervana çevirmeye çalışıyorum ve elektirik işine sora geldi. Şimdilik güneş enerjisi düşünmüyorum. Alternatörden şarj düşünüyordum ama aracım euro 6 olduğu için dc-dc charger almam gerekiyormuş. Benim sorularım şunlar;
1- Araç...