tospik kullanıcısının son içeriği

1. tospik

Kendi Karavanımı Yapmaya Başladım (tospİk)

Sallanma problemini yay ekleyerek çözdüm. Şimdi biraz daha yere yaklaştı, sallanma da azaldı.
  2. tospik

Karavanı bitirdim. Yolculuktan dönmeden bitti demek istemedim. Yaklaşık 1200 km yol yaptım. Torsiyondan dolayı hafif sallanma problemi dışında bir problem yaşamadım.
  3. tospik

Karavanın iskeletini yaparken sunroof için açıklık bırakmıştık. İç kaplamayı da keserek sunroofu yerine sabitledik.
  4. tospik

İç tarafı 4 cm strafor ile doldurduktan sonra elektrik tesisatını arasından geçirdik. Sonrasında ise kavak kontra ile straforun üzerini kapladık.
  5. tospik

Merhaba adigekuzeyli başladım tekrar yapmaya. İş güç derken epey bir ara verdim maalesef. Fotoğrafları ekleyecektim ancak yükleme konusunda sıkıntı oldu hafta sonu da çalıştıktan sonra dış görünüm olarak tamamen bitecek inşallah.
  6. tospik

Evet yaklaşık 20 kg civarında. Cam 5 mm olsaydı 10 kg olurdu, arada 10 kg fark var. Cam karavanın ön tarafında olduğu için taş sıçramalarına karşı daha dirençli olacağını düşündük. Tabi o da bir yere kadar.
  7. tospik

Ön camı yerine otocam yapıştırıcısıyla sabitledik. Dışarıdan içerisi görünmeyecek şekilde 10 mm kalınlığında galaksi gri renginde cam yaptırdık.
  8. tospik

Çeki Demiri Yüksekliği

Yücel Bey'in dediği gibi yüksekliği ayarlanabilir çeki demirleri mevcut fiyat aldığımda normaline göre 200 tl fark istemişlerdi. Yine yüksekliği ayarlanabilir çeki okları da var çekeceğiniz karavanı sıfır alacaksanız ayarlı çeki oku isteyebilirsiniz. Ya da sadece çeki demirini ayarlı olarak...
  9. tospik

SketchUp 3D programı ile çizmiştim boyutları tam olarak çıkarmadım. Elimde bir karalama kağıdı vardı üzerine ölçüleri yazdığım fotoğrafını bulsam paylaşacaktım ama maalesef yok. Eğer isterseniz çizim dosyasını paylaşabilirim oradan net ölçüleri çıkarabilirsiniz.
  10. tospik

Karavan Ve Araç İçin Buzdolabı Yapımı!

12V komprösörlüyü araştırdım fakat pahalıya denk geliyordu. Kompresör fiyatı yüksek, soğutma kapasitesi düşük bu nedenle 220 V bir dolap alıp inverter ile çalıştırmak daha mantıklı gibi geldi bana. Ya da 2. el 12v kompresör bulmak.
  11. tospik

Ortiz Karavan Alınır Mı?

Ortiz karavanın tanıtım videosundaki karavan ve çeken minibüsün de fotoğrafta olması ilginç tesadüf olmuş. Tanıtım videosunda da karavanın teknik detayları ve iç kısımları hakkında bir bilgi ve görüntü yoktu. Biraz tanıtırsanız seviniriz.
  12. tospik

Kış geçti yaz geldi tamamlamak için hala vakit bulamadık.
  13. tospik

Öncelikle aldığımız kompozit panelleri tilki kuyruğu testere ile kestik. Kesim çizgisini 5 mm büyük çekip kesime fazla özen göstermedik. Sonrasında avuç içi taşlamayla kenarlar zımparalanınca orijinal gibi oturuyor. Sonrasında panelleri en az fire verecek şekilde yerleştirdik. Ek...
  14. tospik

Pis Su Deposu, Fren ve Amortisörler; Pis su deposu olarak, Ford Transitten çıkma yakıt deposunu kullandık. Depoyu dingilin hemen arkasına ortalı bir şekilde monte ettik. Altına boşaltmak için 40'lık vana yerleştirdik. Bu depoyu sadece klozet ve duş için kullanacağız. Lavaboda kullanılacak...
  15. tospik

Teşekkürler; Karavan yapmaya karar verdiyseniz öncelikle gerçekten işten anlayan bir ustaya ihtiyacınız var. Kağıt üzerinde hesaplamak kolay oluyor ama iş imalata geldiğinde çok fazla işçilik var. Şase kısmı ayrı bir işçilik gövde iç dizayn ayrı bir işçilik gerektiriyor. Eğer elimden bu işler...

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,053
Kayıtlı Üye Sayımız
166,796
Kaydolan Son Üyemiz
SemihK

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR

Geri